Items filtered by date: Wednesday, 10 February 2021 - Like - stiri Alba Iulia

Kalaşnikov pregăteşte o armă sincronizată la telefon, cu înregistrare video şi busolă

Producătorul rus de armament Kalaşnikov, care se află în plină schimbare în ultimii ani, urmează să lanseze o puşcă ”conectată”, în vederea antrenamentului la tir – destinată ”hipsterilor”, a anunţat conducătorul grupului într-un interviu acordat publicaţiei RBK, relatează AFP.

Această puşcă – de tip MP-155 Ultima – are la bază opuşcă de vânătoare existentă – de tip MP-155. În versiunea conectată, este vorba despre o ”armă gadget” în vederea antrenării la tir, a anunţat în acest interviu Dmitri Tarasov.

”Obiectivul nostru este să atragem publicul care a crescut cu gadgeturi şi care nu se pot imagina făeă ele. Vânătoarea clasică a devenit azi mai rară, aproape extravagantă. Din acest motiv, vrem să ne adresăm (…) hipsterilor, generaţiei Z”, declară Dmitri Tarasov.

Arma – dezvăluită prima oară la un forum de armament în august 2020 şi care foloseşte muniţie de calibrul 12/76 – poate fi sincronizată cu un telefon sau un computer. Ea dispune de un numărător al tirurilor, o busolă şi o înregistrare video.

Preţul estimat este de 100.000 de ruble (1.116 euro).

”Vreau cu adevărat ca oamenii să deţină o armă responsabilă şi, în acelaşi timp, asta să le procure un frison (…). De ce să nu profităm de adrenalină şi de plăcerea acestui fel de a ne petrece timpul?”, apreciază CEO-ul Kalaşnikov.

Florin Budescu 

magnanews.ro

 

 

 

Read more...

Senat: Desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române, aproape de final

Comisia juridică din Senat a dat raport de admitere proiectului iniţiat de Guvern privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989 (IRRD 1989).

Proiectul pentru aprobarea OUG nr.91/2019 privind desfiinţarea IRRD 1989, precum şi pentru abrogarea legii de înfiinţare a institutului a revenit în dezbatere la Senat, după ce forma trimisă la promulgare cu titlul „Lege pentru respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.91/2019 privind desfiinţarea IRRD 1989” a făcut obiectul unei sesizări de neconstituţionalitate, formulată de Guvern, cu obiecţii respinse de CCR, dar şi al unei cereri de reexaminare din partea preşedintelui Klaus Iohannis.

„Considerăm că soluţia adoptată de Parlament în sensul respingerii ordonanţei de desfiinţare a IRRD 1989 trebuie reanalizată, în condiţiile în care acest institut şi-a dovedit de-a lungul timpului ineficienţa. În acest sens, apreciem că soluţia legislativă de aprobare prin lege a OUG nr. 91/2019 ar fi în total acord cu prerogativele de control parlamentar conferite de legiuitorul constituant Parlamentului (…). Din această perspectivă, decizia de a remedia cheltuirea ineficientă de fonduri publice prin desfiinţarea instituţiilor care nu servesc scopului pentru care acestea au fost create reprezintă nu numai o atitudine consonantă cu rolul conferit Parlamentului prin Legea fundamentală – aceea de organ reprezentativ suprem al poporului roman – ci şi o probă de ataşament al parlamentarilor, în exercitarea mandatului, faţă de interesele cetăţenilor, precum şi o dovadă de autentică moralitate”, se precizează în cererea de reexaminare a preşedintelui României.

Proiectul face parte din categoria legilor organice, Senatul fiind for decizional, potrivit Agerpres.

Senatorul PNL Alina Gorghiu a scris, miercuri, pe Facebook, că aşteaptă de mult timp această lege, care prevede desfiinţarea „celui mai faimos institut pentru inutilitatea sa”.

Aştept de mult timp legea asta! Vine târziu, dar e o gură de aer proaspăt. Senatorii jurişti ai majorităţii au votat pentru desfiinţarea celui mai faimos institut pentru inutilitatea sa, condus de doi indivizi judecaţi pentru crime împotriva umanităţii în Dosarul Revoluţiei: Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu. Au primit ani întregi bani mulţi de la bugetul de stat ca şefi ai Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989. Ca să ţină umbra deasă pe evenimentele din 1989. În şedinţa Comisiei juridice, PSD-iştii au reacţionat în bătaie de joc la adresa românilor, care aşteaptă de mai bine de 30 de ani să afle adevărul despre cele întâmplate în 1989„, afirmă Gorghiu.

magnanews.ro

R. S. 

 

Read more...

Documentarul ”Colectiv”, pus pe lista scurtă a nominalizărilor la Oscar la două categorii

Documentarul „Colectiv” se află pe lista scurtă a nominalizărilor la Oscar la două categorii, „cel mai bun documentar” și „lungmetraj internațional”, transmite Mediafax, potrivit Hotnews.

Academia americană de film a anunțat lista scurtă pentru nouă categorii ale viitoarelor premii Oscar. Votarea listei scurte s-a încheiat pe 5 februarie, iar votul pentru nominalizări are loc în perioada 5-9 martie.
Nominalizările la Oscar vor fi anunțate pe 15 martie, iar decernarea premiilor va avea loc pe 25 aprilie.
La categoria filme documentare nominalizările sunt:
  • “76 Days” (MTV Documentary Films) – directed by Weixi Chen, Hao Wu, Anonymous
  • “All In: The Fight for Democracy” (Amazon Studios) – directed by Lisa Cortes, Liz Garbus
  • “Boys State” (Apple TV Plus) – directed by Amanda McBaine, Jesse Moss
  • “Collective” (Magnolia Pictures and Participant) – directed by Alexander Nanau
  • “Crip Camp” (Netflix) – directed by James Lebrecht, Nicole Newnham
  • “Dick Johnson Is Dead” (Netflix) – directed by Kirsten Johnson
  • “Gunda” (Neon) – directed by Viktor Kosakovskiy
  • “MLK/FBI” (IFC Films) – directed by Sam Pollard
  • “The Mole Agent” (Gravitas Ventures) – directed by Maite Alberdi
  • “My Octopus Teacher” (Netflix) – directed by Pippa Ehrlich, James Reed
  • “Notturno” (Neon) – directed by Gianfranco Rosi
  • “The Painter and the Thief” (Neon) – directed by Benjamin Ree
  • “Time” (Amazon Studios) – directed by Garrett Bradley
  • “The Truffle Hunters” (Sony Pictures Classics) – directed by Michael Dweck, Gregory Kershaw
  • “Welcome to Chechnya” (HBO) – directed by David France
La categoria „lungmetraj internațional” nominalizările sunt:
  • “Another Round” (Denmark) – directed Thomas Vinterberg
  • “Better Days” (Hong Kong) – directed by Derek Tsang
  • “Charlatan” (Czech Republic) – directed by Agnieszka Holland
  • “Collective” (Romania) – directed by Alexander Nanau
  • “Dear Comrades!” (Russia) – directed by
  • “I’m No Longer Here” (Mexico) – directed by Fernando Frias
  • “Hope” (Norway) – directed by Maria Sødahl
  • “La Llorona” (Guatemala) – directed by Jayro Bustamante
  • “The Mole Agent” (Chile) – directed by Maite Alberdi
  • “Night of the Kings” (Ivory Coast) – Philippe Lacôte
  • “Quo Vadis, Aida?” (Bosnia and Herzegovina) – directed by Jasmila Žbanić
  • “Sun Children” (Iran) – directed by Majid Majidi
  • “Two of Us” (France) – directed by Filippo Meneghetti
  • “A Sun” (Taiwan) – directed by Chung Mong-hong
  • “The Man Who Sold His Skin” (Tunisia) – directed by Kaouther Ben Hania

HotNews

 

 

 

 

Read more...

Violeta Alexandru dezvăluie absurdul absurdului: bugetari cu… spor de consemn la domiciliu!

Fostul ministrul al Muncii, Violeta Alexandru, a făcut public, pe pagina sa de Facebook, un centralizator al sporurilor din domeniul bugetar.

Alexandru susține că a identificat nu mai puțin de șapte domenii în care se oferă sporuri pentru muncă în ture, pentru suprasolicitare neuropsihică sau pentru consemn la domiciliu.

Sănătatea, educația, administrația și ordinea publică sunt doar câteva dintre domeniile bugetare unde sunt oferite sporuri.

Violeta Alexandru a publicat și o serie de tabele în care se regăsesc condițiile de acordare și cuantumul fiecărui spor în parte. De exemplu, angajații de la Curtea de Conturi au spor de periculozitate.

Un alt spor, numit spor de consemn la domiciliu, care presupune un lucru în schimburi, în așteptarea solicitărilor, îl au cei din electricitate, dezvăluie Ziare.com.

Violeta Alexandru publica o lista cu peste 50 de sporuri

„Sunt 7 familii ocupaționale de funcțîi bugetare (învățământ, sănătate și asistență socială, cultură, diplomație, justiție și Curtea Constituțională, apărare, ordine publică și securitate națională, administrație).

Peste 50 de tipuri de sporuri (încă mai documentez) – de la spor pentru condiții de stres/suprasolicitare neuropsihică, la spor pentru muncă în ture, spor pentru gestionarea informațiilor clasificate sau pentru păstrarea confidențialității.

Și vechimea în muncă aduce o majorare a salariului la nivelul posturilor cu aceleași cerințe/responsabilități. Și dacă ești nominalizat în proiecte din fonduri europene ești avantajat – primești o majorare a salariului de până la 50%.

Personalul bugetar beneficiază și de indemnizație de hrană (347 lei/lună) și, desigur, de vouchere de vacanță. Este foarte bine că s-a început o evaluare completă pentru fundamentarea deciziilor”, a scris Violeta Alexandru, pe Facebook.

Fostul ministru al Muncii susține ideea stabilirii unor criterii de performanță.

„Astăzi este invers: mai întâi banii (aici de urmărit cumulul de sporuri!) iar discuția despre performanță se amână veșnic. Rezistența este imensă.

Nu cred că un om din sistemul privat își dorește, ba dimpotrivă. Eu nu sunt pentru ca în administrație să se câștige cât mai puțin posibil. Avem, în schimb, experiențe zilnice când intrăm în contact cu un sistem public arogant, neperformant (nu toți angajații, desigur!) căruia îi tot cresc veniturile din taxele și impozitele și, până la urmă, din munca celor activând în mediul privat.

Când descoperi câte privilegii au funcționarii/cei plătiți din bani publici (privilegii obținute, în mod intenționat, cu toată discreția/lipsa de transparență), fără să livreze performanță, fără să vezi o administrație având respect pentru contribuabil – atunci chiar deranjează!

Violeta Alexandru publica o lista cu peste 50 de sporuri

Chiar în administrație, de altfel, cei care muncesc sunt pe bună dreptate deranjați de cei care iau același spor (sau mai multe) și nu fac mare lucru. Acordarea de sporuri tuturor angajaților nu face decât să adâncească lipsa de performanță.

De la stabilirea unor indicatori de performanță trebuie să plece discuția, de unde va decurge și sistemul de punctaj care ar trebui să influențeze veniturile. În sistemul public ne trebuie indicatori generali, minimali, obligatorii pentru toate entitățile, alături de care să se stabilească unii specifici.

Acești indicatori trebuie să ia în calcul opinia „clienților”, nu să se evalueze colegii între ei, ca să iasă totul perfect”, a mai scris Violeta Alexandru, în postarea sa.

 

Florin Budescu 

magnanews.ro

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686