Declarația Înaltului Reprezentant, în numele Uniunii Europene, cu privire pauzele umanitare din Gaza

Declarația Înaltului Reprezentant, în numele Uniunii Europene, cu privire pauzele umanitare din Gaza

Declarația Înaltului Reprezentant în numele Uniunii Europene privind pauzele umanitare din Gaza

UE este profund îngrijorată de criza umanitară tot mai gravă din Gaza.

 

UE se alătură apelurilor pentru o pauză imediată a ostilităților și pentru crearea de coridoare umanitare, inclusiv prin creșterea capacității la punctele de trecere a frontierei și printr-o rută maritimă specifică, astfel încât ajutorul umanitar să poată ajunge în siguranță la populația din Gaza.

 

În conformitate cu concluziile Consiliului European din 26 octombrie, UE subliniază din nou dreptul Israelului de a se apăra în conformitate cu dreptul internațional și cu dreptul internațional umanitar. UE face apel la un acces umanitar continuu, rapid, sigur și neîngrădit, precum și la acordarea de ajutor umanitar pentru a ajunge la cei care au nevoie, prin toate măsurile necesare, inclusiv coridoare umanitare și pauze pentru nevoile umanitare. În acest sens, salutăm rezultatele conferinței umanitare din 9 noiembrie care a avut loc la Paris.

UE își reiterează apelul adresat Hamas pentru eliberarea imediată și necondiționată a tuturor ostaticilor. Este esențial să se acorde Comitetului Internațional al Crucii Roșii (CICR) acces la ostatici.

 

UE condamnă utilizarea de către Hamas a spitalelor și a civililor ca scuturi umane. Civililor trebuie să li se permită să părăsească zona de luptă. Aceste ostilități afectează grav spitalele și au un impact îngrozitor asupra civililor și a personalului medical. UE subliniază faptul că dreptul umanitar internațional prevede că spitalele, materialele medicale și civilii din spitale trebuie să fie protejați. De asemenea, spitalele trebuie să fie aprovizionate imediat cu cele mai urgente materiale medicale, iar pacienții care necesită îngrijiri medicale urgente trebuie să fie evacuați în siguranță. În acest context, îndemnăm Israelul să dea dovadă de maximă reținere pentru a asigura protecția civililor.

 

UE și statele sale membre vor continua să colaboreze îndeaproape cu partenerii internaționali, cu ONU și cu alte agenții, precum și cu țările din regiune, pentru a asigura un flux susținut de asistență și pentru a facilita accesul la alimente, apă, asistență medicală, combustibil și adăpost.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686