Un tribunal român îl menține în arest preventiv pe fostul kickboxer Andrew Tate până la finalizarea anchetei

Un tribunal român îl menține în arest preventiv pe fostul kickboxer Andrew Tate până la finalizarea anchetei

Un tribunal român a dispus marți seara târziu ca Andrew Tate, o personalitate controversată a internetului, fratele său și alți doi suspecți să rămână în custodia poliției române timp de 30 de zile, în așteptarea unei anchete penale privind un presupus trafic de persoane.

Tate, fratele său Tristan și două suspecte din România au fost reținuți de procurorii români de combatere a crimei organizate la 29 decembrie, fiind acuzați de formarea unei bande criminale pentru a exploata sexual șase femei.

Aceștia au negat, prin intermediul avocaților lor, că ar fi comis vreo infracțiune și au contestat mandatul de arestare de 30 de zile. Marți, Curtea de Apel București a declarat că a respins contestația ca fiind "neîntemeiată".

"Argumentele procurorilor au fost că au probe. Bineînțeles, argumentele noastre au fost că nu există probe", a declarat reporterilor Ioan Gliga, unul dintre avocații apărării.

Prima instanță care a emis mandatul de arestare a invocat riscul ca suspecții să se sustragă justiției prin părăsirea României pentru țări cu care Bucureștiul nu are un tratat de extrădare.

Procurorii au declarat că frații Tate își recrutau victimele seducându-le și pretinzând în mod fals că doresc o relație.

Victimele au fost apoi duse la proprietăți de la periferia capitalei București și, prin violență fizică și intimidare psihică, au fost exploatate sexual, fiind obligate să producă conținut pornografic pentru site-uri de socializare care au generat câștiguri financiare mari, potrivit procurorilor.

Ei au mai spus că unul dintre frați a violat una dintre victime în luna martie a anului trecut, moment în care a început ancheta.

Procurorii au confiscat 15 vehicule de lux și peste 10 proprietăți și locuințe aparținând suspecților în București și în județele Prahova și Brașov, a declarat pentru Reuters Ramona Bolla, purtător de cuvânt al unității de combatere a criminalității organizate a DIICOT din România. Confiscarea a fost menită să împiedice vânzarea sau ascunderea bunurilor.

În cazul în care procurorii au nevoie de mai mult timp pentru a investiga, aceștia pot solicita aprobarea unor prelungiri suplimentare de până la 180 de zile de reținere, în conformitate cu legislația românească.

Tate a căpătat notorietate în rândul publicului larg pentru remarci misogine și discursuri de ură care i-au adus interzicerea accesului pe toate platformele majore de socializare, deși contul său de Twitter a fost restabilit în noiembrie, după ce Elon Musk a achiziționat gigantul social media.

Fostul kickboxer profesionist, care deține cetățenia americană și britanică, a declarat că femeile sunt parțial responsabile pentru că sunt violate și că ele aparțin bărbaților. El este un misogin autoproclamat.

Într-un podcast de anul trecut, el a spus că a început să facă bani convingându-și mai multe prietene să facă videochat și să împartă profiturile pe vremea când locuia în Londra.

"Cum pot să le folosesc pe aceste femei pentru a-mi face bani?". a spus Tate, adăugând că afacerea sa a început cu două prietene și a atins apogeul cu 75 de femei care lucrau pentru el și câștigau 600.000 de dolari pe lună.

El a mai spus că s-a mutat în România după ce a fost anchetat în Marea Britanie pentru acuzații de agresiune sexuală, care în cele din urmă au fost retrase, pentru că îi plăcea să trăiască în țări în care corupția era accesibilă tuturor.

https://www.reuters.com

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686