Cel puțin 6 morți și 4 răniți într-un schimb de focuri într-un Walmart din Virginia

Cel puțin 6 morți și 4 răniți într-un schimb de focuri într-un Walmart din Virginia

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un magazin Walmart din Chesapeake, Virginia, în noaptea de marți spre miercuri. Iată ce trebuie să știți.

Victimele: Cel puțin șase persoane au fost împușcate mortal în interiorul magazinului Walmart. Patru victime ale împușcăturilor se află în spitalele din zonă în condiții necunoscute, potrivit Poliției din Chesapeake.

Trăgătorul: Trăgătorul este mort, a declarat poliția. Deși poliția a refuzat să îl identifice pe trăgător, spunând că rudele apropiate nu au fost încă anunțate, anchetatorii cred că acesta era un angajat al magazinului care a deschis focul asupra altor angajați într-o sală de odihnă, a declarat o sursă din cadrul forțelor de ordine pentru CNN. Oficialii cred că atacatorul a îndreptat la un moment dat arma spre el însuși, potrivit sursei.

Cronologia evenimentelor: Șeful poliției din Chesapeake, Mark Solesky, a oferit o cronologie a evenimentelor. Centrul de dispecerat al poliției a primit primul apel la ora 22:12, marți seara. Ofițerii au sosit la fața locului în două minute, la ora 22:14, și au intrat în magazin două minute mai târziu, la 22:16. Au declarat locul în siguranță la ora 23:20.

Guvernatorul statului Virginia, Glenn Youngkin, a reacționat la împușcăturile în masă de marți seară din Chesapeake, calificându-le drept o "realitate șocantă și crudă".

"Am avut peste noapte, din nou, un, pur și simplu un act de violență oribil și fără sens în Chesapeake, iar ancheta este în curs de desfășurare", a declarat Youngkin. "Inimile noastre sunt complet frânte în această dimineață încă o dată în statul Virginia".

"Am avut două acte oribile de violență în Commonwealth-ul Virginiei în două săptămâni, iar acest lucru aduce cu siguranță un sentiment de furie, un sentiment de teamă, un sentiment de durere profundă", a spus el.
La 13 noiembrie, cel puțin trei persoane au fost ucise, iar alte două au fost rănite în timpul unui scandal în masă în campusul Charlottesville al Universității din Virginia. Suspectul în acel schimb de focuri de armă, Christopher Darnell Jones Jr. se confruntă cu trei acuzații de crimă de gradul doi și trei acuzații de utilizare a unei arme de foc în timpul comiterii unei infracțiuni, a relatat anterior CNN.

Youngkin a mai spus că îndeamnă comunitatea  să se concentreze pe ajutorarea familiilor îndurerate.

"Astăzi, treaba noastră este să sprijinim familiile, care se confruntă astăzi cu lucruri de neconceput. Familii care au pierdut un iubit sau au un iubit care este rănit", a spus el, adăugând că "trebuie să rămânem concentrați pe familii, trebuie să rămânem concentrați pe bărbații și femeile curajoase care fac ancheta".

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686