În timp ce Meta și Twitter reduc personalul, TikTok plănuiește să continue să facă angajări

În timp ce Meta și Twitter reduc personalul, TikTok plănuiește să continue să facă angajări

În timp ce o mare parte din Silicon Valley se confruntă cu înghețarea angajărilor și reducerea locurilor de muncă, cel puțin o companie de social media plănuiește să continue să facă angajări: TikTok.

Aplicația de video în format scurt își menține obiectivul de a angaja aproape 1.000 de ingineri la biroul său din Mountain View, a confirmat luni pentru CNN o persoană familiarizată cu această chestiune. Această țintă specifică de angajare este legată de obiectivul companiei de a se asigura că datele utilizatorilor americani sunt supravegheate de o echipă cu sediul în Statele Unite, în contextul în care Washingtonul este supus unui control din cauza legăturilor companiei-mamă ByteDance cu China.

Știrea privind planurile de angajare ale TikTok a fost raportată pentru prima dată de The Information.

Directorul executiv al TikTok, Shou Zi Chew, a confirmat că firma încă recrutează în timpul declarațiilor făcute săptămâna trecută la Bloomberg New Economy Forum din Singapore, ca răspuns la subiectul disponibilizărilor de la alte companii de tehnologie, inclusiv Meta, compania mamă a Facebook, și Amazon.

"Am fost întotdeauna mai precauți în ceea ce privește recrutarea", a declarat Chew la conferință. "În acest stadiu al creșterii noastre, cred că ritmul nostru, cadența noastră de angajare este cea mai potrivită pentru noi."

În ultimele săptămâni, Meta a declarat că reduce 11.000 de locuri de muncă în întreaga companie, Twitter a redus aproximativ jumătate din personalul său sub conducerea noului proprietar Elon Musk, iar Amazon a confirmat că a început concedieri de amploare. Actualii și foștii lideri ai acestor companii au declarat că s-au extins prea repede, în special în timpul pandemiei, pe măsură ce consumatorii și-au mutat viața online. Acum, aceleași companii de tehnologie se confruntă cu o cerere biciuitoare și reduc mii de posturi, în timp ce condițiile economice mai largi se prăbușesc și temerile legate de recesiune cresc.

Schimbarea peisajului de angajare din Silicon Valley ar putea ajuta TikTok în încercarea de a liniști criticii și de a-și consolida poziția în Statele Unite, dar și în încercarea de a se extinde în noi categorii de produse.

Site-ul portalului de carieră al TikTok enumeră în prezent peste 4.000 de posturi la nivel global, deși nu este clar cât de des este actualizat site-ul de angajare. În octombrie, când unele dintre primele rapoarte privind înghețarea angajărilor și alte măsuri de reducere a costurilor au început să apară din Silicon Valley, TikTok a ajuns pe prima pagină a ziarelor pentru că a listat o serie de noi posturi legate de comerțul electronic, care păreau să indice faptul că urmărește să creeze o rețea de logistică și depozitare în Statele Unite.

"Facem în continuare angajări", a declarat Chew la conferința de săptămâna trecută, "deși, știți, într-un ritm care credem că a corespuns provocărilor globale cu care ne confruntăm".

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686