Items filtered by date: Friday, 17 March 2023 - Like - stiri Alba Iulia

„Adolescență fără Delincvență” și „Școala în Siguranță”

 

În scopul creșterii gradului de siguranță a elevilor și a prevenirii producerii faptelor antisociale, la nivelul județului, Jandarmeria Alba a desfășurat săptămâna aceasta mai multe activități de informare și prevenție în mai multe școli. În cadrul programelor de prevenire  „Adolescență fără Delincvență” și „Școala în Siguranță”, colegii din cadrul compartimentului Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale au fost prezenți în următoarele școli:

-        Liceul Tehnologic Alexandru Domșa Alba Iulia;

-        Liceul Tehnologic Silvic Câmpeni;

-        Colegiul Tehnic I.D.Lăzărescu Cugir;

-        Școala Gimnazială Singidava Cugir;

-        Școala cu clasele I-VIII Bărăbanț;

-        Școala Gimnazială Mihail Kogălniceanu Sebeș.

 

Elevii au aflat direct de la jandarmi care sunt misiunile acestora, cum se implică în viața de zi cu zi a cetățenilor și cum acționează pentru a garanta respectarea drepturilor și libertăților cetățenești. Au fost informați cu privire la cele mai frecvente fapte de natură penală și contravențională întâlnite în școală și referitor la modul în care adolescenții pot fi trași la răspundere din punct de vedere penal cât și contravențional, chiar dacă sunt minori. 

  În cadrul acestor programe de prevenție, au fost informați peste 400 de elevi din cadrul acestor școli. Activitățile de prevenire și combatere a delincvenței juvenile vor continua și în perioada următoare, urmărind creșterea siguranței în școli și informarea cu privire la responsabilitatea acțiunilor proprii.

Read more...

Consiliul informal pentru afaceri externe (Dezvoltare): Observații ale Înaltului Reprezentant Josep Borrell la conferința de presă

Vestea proastă este că Rusia nu-și oprește atacurile barbare și a lovit din nou infrastructura critică a Ucrainei. În timpul nopții, și în timpul întâlnirii noastre, peste 80 de rachete au fost lansate de Rusia - rachete și drone. Un alt atac masiv în timpul nopții în toată țara, ucigând civili nevinovați și provocând daune grave.

Printre aceste pagube se numără și atacul împotriva centralei [energetice] nucleare din Zaporizhzhia, care a fost deconectată din nou de la rețeaua electrică ucraineană, ceea ce crește semnificativ riscul unui accident nuclear. Îmi pare rău să spun acest lucru, dar riscul unui accident nuclear a crescut foarte mult în ultimele ore. Centrala [electrică] trebuie să se bazeze pe generatoare diesel pentru răcirea reactoarelor sale.

Aceasta este o încălcare gravă a securității nucleare, cauzată de Rusia. Zaporizhzhia este cea mai mare centrală nucleară din Europa - cea mai mare din Europa - iar Rusia pune în pericol întregul nostru continent european comun, inclusiv Rusia.

Susținem misiunea de experți a Agenției Internaționale pentru Energie Atomică în zonă și apelul Agenției pentru o zonă de securitate nucleară în jurul centralei nucleare. Securitatea sitului trebuie să fie garantată pentru a evita orice risc de accident.

Aceste atacuri recente ale Rusiei sunt un alt exemplu al obiectivului lor. Obiectivul lor este de a teroriza poporul ucrainean și de a scădea moralul ucrainenilor. Aceasta arată că Rusia nu este interesată de pace, iar discuțiile sale despre "pace" sau despre "încetarea focului" sunt complet neserioase.

De aceea, trebuie să continuăm să sprijinim Ucraina. Ieri, am discutat despre sprijinul militar - acesta a fost subiectul principal al reuniunii [informale] de ieri cu miniștrii apărării.

Astăzi, cu miniștrii dezvoltării, scopul [discuției] a fost reconstrucția Ucrainei; ambele lucruri merg împreună. Trebuie să apărăm Ucraina pentru a evita distrugerea și trebuie să sprijinim Ucraina pentru a o reconstrui. Dar cu cât mai puține distrugeri, cu atât mai bine pentru efortul de reconstrucție. De aceea, trebuie să trimitem generatoare pentru a produce electricitate și trebuie să trimitem rachete antiaeriene pentru a evita ca rușii să distrugă aceste generatoare.

Făcând acest lucru, punem bazele viitorului Ucrainei. Ni s-a alăturat viceprim-ministrul [pentru restaurarea Ucrainei] Oleksandr Kubrakov, care ne-a împărtășit viziunea sa asupra priorităților noastre.

Este clar că trebuie să continuăm să [sprijinim] Ucraina pentru a câștiga acest război. Și este clar că trebuie să pregătim redresarea și reconstrucția. După cum am spus, ambele lucruri merg mână în mână, împreună cu procesul de reforme pe calea aderării la Uniunea Europeană. Aceste procese se consolidează reciproc. Ucraina trebuie să avanseze în ceea ce privește lupta împotriva corupției și reformele judiciare. Acest lucru va crește eficiența cheltuielilor în Ucraina și va crea condiții economice previzibile și favorabile, pentru a atrage investițiile private care trebuie mobilizate, pentru a se asigura că sectorul privat poate juca un rol cheie pentru societatea civilă și guvernanța locală.

Trebuie să ne mobilizăm finanțarea pentru a atrage investiții private atât din Ucraina, cât și din Europa. Să fim realiști: reconstrucția va fi următoarea sarcină uriașă. Cu cât războiul va dura mai mult, cu atât pagubele vor fi mai mari și cu atât mai impresionantă va fi munca pe care trebuie să o depunem pentru a sprijini Ucraina să se reconstruiască.

De asemenea, este clar că Rusia trebuie să compenseze pierderile și daunele enorme cauzate Ucrainei și poporului său. Trebuie să plătească pentru costurile de reconstrucție a Ucrainei.

În acest scop, ne intensificăm activitatea cu privire la modul de utilizare a activelor rusești înghețate și imobilizate, în conformitate cu dreptul internațional.

Apoi am discutat despre reforma băncilor multilaterale de dezvoltare. Există multe discuții privind modul în care aceste bănci ar trebui să fie adecvate scopului lor într-o epocă marcată de provocări globale din ce în ce mai presante, în special schimbările climatice - care nu reprezentau o problemă în urmă cu 20 de ani - și dezastrele naturale, - care, din păcate, sunt din ce în ce mai frecvente - precum și pandemiile, sărăcia și fragilitatea în multe state din întreaga lume. S-a schimbat lumea, iar noi avem nevoie ca aceste instituții să se schimbe odată cu ea. Discuția de astăzi, domnule ministru, a fost foarte necesară, oportună și interesantă.

Toată lumea vorbește despre reforma Grupului Băncii Mondiale, dar și noi avem o Bancă Mondială. Banca noastră Europeană de Investiții este mai mare decât Banca Mondială din punctul de vedere al valorii împrumuturilor. Oamenii nu știu acest lucru, dar Banca Europeană de Investiții acordă mai multe împrumuturi pentru dezvoltare decât Banca Mondială. Este brațul nostru de creditare. Avem, de asemenea, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Ambele fac parte din Team Europe; sunt bănci europene și reflectă, de asemenea, asupra modelelor lor de afaceri și asupra modului de a răspunde noilor provocări. Astăzi, reprezentanți ai ambelor bănci au fost alături de noi pentru a face schimb de opinii cu privire la reformele necesare.

Am subliniat faptul că băncile multilaterale de dezvoltare trebuie să rămână angajate față de obiectivul de eradicare a sărăciei. Există preocupări legitime în rândul unor părți interesate, în special în Africa, cu privire la necesitatea de a menține accentul pe reducerea sărăciei și pe toate Obiectivele de dezvoltare durabilă. Ne pasă de Ucraina, dar ne pasă și de multe alte conflicte din întreaga lume. Acordăm asistență Ucrainei, dar oferim asistență și multor alte țări din întreaga lume. Și acum trebuie să ne uităm la următoarea problemă cu datoria, dar și la provocările globale și la modul în care țările cu venituri medii pot fi puse pe ecranul nostru de radar, fără a exclude asistența acordată celor mai săraci și mai vulnerabili oameni din întreaga lume.

Aceasta va fi o prioritate pentru următoarele noastre reuniuni și pentru următoarea reuniune oficială a Consiliului Afaceri Externe privind formatul de dezvoltare din luna mai.

Miniștrii dezvoltării din Uniunea Europeană și cu mine vom aduce, de asemenea, perspectiva noastră la discuțiile în curs de desfășurare la Bruxelles și în capitalele Uniunii Europene, inclusiv la summitul privind Pactul global de finanțare care va fi găzduit în comun de președintele Macron și de prim-ministrul Barbados, Mia Mottley, la Paris, în iunie.

Știm că este un proces de reformă complex, dar suntem foarte angajați în acest sens, iar astăzi a fost un pas important în această direcție.

 

Read more...

DJ-UL NR 1 AL LUMII, MARTIN GARRIX REVINE LA UNTOLD

DAVID GUETTA, ALESSO, KSHMR ȘI SALVATORE GANACCI VIN LA UNTOLD 2023, ALĂTURI DE ARMIN VAN BUUREN ȘI IMAGINE DRAGONS 

 

Organizatorii festivalului UNTOLD aduc în această vară, între 3 și 6 august, pe Cluj-Arena, cei mai buni DJ ai lumii: Martin Garrix, David Guetta, Armin van Buuren, Alesso și Salvatore Ganacci

 În 2023, UNTOLD este singurul festival din Europa care are aceste nume în același line-up, iar cel de-al optulea capitol al legendei UNTOLD va fi unul memorabil. 

Martin Garrix, DJ-ul care ocupă locul 1 în Top 100 DJ Mag, revine pe scena principală de la UNTOLD. Olandezul a ajuns cunoscut în întreaga lume după ce a lansat unul dintre cele mai mari succese din muzica electronică, single-ul „Animals”, în 2013. Piesa a depășit 361 de milioane de ascultări pe Spotify și 1.6 miliarde de vizualizări pe YouTube.

Garrix a lucrat cu cei mai mari artiști mainstream de la Ed Sheeran, Dua Lipa, Usher sau U2 și este al doilea olandez din istoria muzicii electronice care a ocupat de patru ori locul 1 în Top 100 DJ Mag, după Armin van Buuren votat de cinci ori No 1 DJ.  

Este primul artist olandez care a marcat un record pe platforma Spotify, single-urile ,,In The Name Of Love” (feat. Bebe Rexha) și ,,Scared To Be Lonely” (feat. Dua Lipa) au depășit 1 miliard de stream-uri. Lista în care sunt incluse piesele cu peste un milliard de stream-uri pe Spotify nu este chiar atât de lungă, sunt doar 100.

Există doar câțiva artiști care au succes în mainstream și în cultura underground. DAVID GUETTA este un astfel de artist. După ce doi ani la rând a fost votat DJ-ul numărul 1 al lumii, Guetta este considerat cel mai relevant artist al lumii. În clasamentul celor mai buni 101 producători din 2022, clasament realizat de 1001tracklists, francezul ocupă locul 1. 

Guetta a câstigat aproape tot: de la statutul de No.1 DJ doi ani la rând în Top 100 DJ Mag la discuri de platină pentru vânzări record ale single-urilor lansate, recunoașterea și respectul comunității industriei electronice, nominalizări la premiile Grammy și două trofee, un fanbase uriaș în orice colț din lume și două trofee Guinness World Records. La începutul acestui an, a fost recompensat cu trofeul ,,Producătorul Anului” la Brit Awards.

Este francezul care a reușit să intre cu succes în cultura mainstream din Statele Unite, are rezidențe legendare, este creatorul unui nou gen în muzica electronică, a reușit să strângă din donații 2,5 milioane de dolari prin intermediul

 

evenimentelor din seria United at Home. În 2022, Guetta a intrat într-o companie selectă alături de Ed Sheeran, The Weeknd, Justin Bieber sau Harry Styles, un lucru rar pentru un DJ și un producător de muzică electronică, fiind al patrulea cel mai ascultat artist pe platforma de streaming Spotify. 

Francezul a produs în ultimele luni piese pop dance și producții underground, care au intrat în clasamentele lumii, de la ,,What Would You Do” cu Joel Corry și Bryson Tiller, ,,Crazy What Love Can Do” piesă la care a lucrat cu Becky Hill și Ella Henderson.

,,I’m Good (Blue)” cu Bebe Rexha a fost al șaptelea single cu care a ajuns pe locul 1 în UK Singles Chart, e piesa cu care a stabilit un record de ascultări și pe Spotify, peste 1 miliard. Guetta are peste 10 miliarde de stream-uri pentru producțiile sale, un alt record pentru un producător, și peste 68 de milioane single-uri vândute în întreaga lume. 

Sound-ul FUTURE RAVE e un alt proiect de succes al lui Guetta, în care e implicat alături de partenerul său, danezul MORTEN. Cei doi au dus acest sound pe insula care nu doarme niciodată, Ibiza, într-o rezidență săptămânală în clubul numărul 1 al lumii, Hï Ibiza Theatre, unde i-au avut invitați în sezonul 2022 pe Idris Elba, ARTBAT sau Vintage Culture. Sesiunea de closing party a avut zeci de milioane de stream-uri pe platforma TikTok

De la producțiile lansate la aparițiile live, SALVATORE GANACCI iese din categoria artiștilor convenționali. A colaborat cu Sanjin și Jillionaire de la Major Lazer, iar clip-ul oficial pentru “Money in my mattress”, o producție lansată împreună cu Trinidad James a fost considerată de MTV ca fiind “cel mai ciudat lucru la care să te uiți toată ziua”. Ganacci reușește să atragă publicul într-un mod unic, aparițiile live ale suedezului au devenit virale pe platformele de social media.

KSHMR este considerat un personaj unic în muzica electronică, este compozitor, producător și DJ, iar originile indiene l-au ajutat să-și definească orientarea muzicală  În 2015 a debutat în Top 100 DJ Mag pe locul 23, cea mai puternică nouă intrare din acel an. șapte ani mai târziu, în 2022 ocupă locul 12. În 2019 a marcat un record de vizualizări pentru o producție electronică pe YouTube, clipul oficial pentru „Bombay Dreams” a trecut de 35 de milioane de vizualizări. 

DJ-ul și producătorul suedez ALESSO a reușit să devină un nume relevant în cultura muzicii electronice datorită unei combinații de stiluri: progressive house și pop. Primul său succes a fost  ,,Calling (Lose My Mind)", piesă la care a colaborat cu  Sebastian Ingrosso și cu Ryan Tedder, solistul trupei OneRepublic. A urmat ,,Under Control", cu duo-ul britanic Hurts și Calvin Harris, cu care a reușit să ajungă pe primul loc în clasamentul oficial al Marii Britanii, UK Singles Chart. Alesso a fost invitat să deschidă concertele Madonnei din cadrul MDNA Tour și a lucrat în ultimii ani cu cele mai cunoscute nume din cultura mainstream. 

Experiența UNTOLD nu ar fi completă fără ARMIN VAN BUUREN unul dintre cei mai iubiți DJ, care a fost aici de la prima ediție în 2015. Olandezul, care de 21 de ani la rând se află în lista primilor cinci DJ ai lumii, a reușit ca la fiecare apariție live pe Cluj-Arena să construiască o relație specială cu fanii festivalului, este artistul care a scris cel mai frumos capitol din povestea UNTOLD, iar în 2023 revine pe mainstage-ul festivalului. 

Anul acesta pe scena principală a festivalului vor urca cele mai mari nume din industria muzicală. Prima trupă live confirmată de organizatori este IMAGINE DRAGONS, o premieră pentru România. Band-ul din Statele Unite, recompensată cu un Premiu Grammy, zece Billboard Music Awards, cinci trofee Teen Choice Awards, a inclus festivalul UNTOLD în turneul mondial din 2023.

Cultura techno are scena ei în universul UNTOLD 

Amelie Lens, una dintre artistele care domină cultura de club/festival în ultimii ani, creatorul hi-tech minimal, germanul Boris Brejcha, duo-ul de origine britanică Camelphat, italianul Marco Carola considerat ambasadorul genului techno, omul din spatele label-ului Innervision, artistul german Dixon și cei doi membri ai proiectului american Bedouin sunt primele nume anunțate pentru scena Galaxy.

            Alți artiști vor fi anunțați în curând. Prețurile abonamentelor pentru cele 4 zile și 4 nopți de magie pornesc de la 139 euro + taxe și sunt disponibile pe untold.com.

Read more...

Nominalizările la Premiile Gopo 2023

Crai Nou (r. Alina Grigore), Imaculat (r. Monica Stan, George Chiper-Lillemark), Metronom (r. Alexandru
Belc), Miracol (r. Bogdan George Apetri), Oameni de treabă (r. Paul Negoescu) și Pentru mine tu ești
Ceaușescu (r. Sebastian Mihăilescu) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la
categoria Cel mai bun film de lungmetraj. Performanțele creatorilor români din domeniul
cinematografiei vor fi recompensate în cadrul galei de decernare, pe 25 aprilie.
37 de lungmetraje românești lansate în cinematografe sau pe platforme video on demand în 2022 s-au
regăsit pe lista propusă pentru nominalizările categoriei „Cel mai bun film”. Datorită numărului record
de înscrieri de anul acesta, șase filme din această categorie se luptă pentru premiu.
Cele mai nominalizate filme de anul acesta sunt Metronom (11 nominalizări), Imaculat (10
nominalizări), Oameni de treabă (10 nominalizări), Miracol (9 nominalizări), Crai Nou (8 nominalizări)
și Pentru mine tu ești Ceaușescu (5 nominalizări), Spioni de ocazie (5 nominalizări).
La categoria Cea mai bună regie sunt nominalizați cineaștii, Alina Grigore (Crai Nou), Monica Stan și
George Chiper-Lillemark (Imaculat), Alexandru Belc (Metronom), Bogdan George Apetri (Miracol) și
Paul Negoescu (Oameni de treabă).
Pentru Cea mai bună actriță într-un rol principal concurează Andreea Grămoșteanu (#dogpoopgirl),
Mălina Manovici (Balaur), Ana Dumitrașcu (Imaculat), Mara Bugarin (Metronom) și Ioana Bugarin
(Miracol), în timp ce pentru Cel mai bun actor într-un rol principal concurează Mircea Postelnicu (Crai
Nou), Șerban Lazarovici (Metronom), Emanuel Pârvu (Miracol), Iulian Postelnicu (Oameni de treabă),
Bogdan Dumitrache (Om câine)
Filmele Apropierea (r. Botond Püsök), Pentru mine tu ești Ceaușescu (r. Sebastian Mihăilescu) și Spioni
de ocazie (r. Oana Bujgoi Giurgiu) vor concura în 2023 pentru titlul de Cel mai bun film documentar.
Trei dintre peliculele nominalizate anul acesta la categoria Cel mai bun film de lungmetraj, se regăsesc
și pe lista titlurilor care concurează pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de debut.
Acestea sunt: Crai Nou (r. Alina Grigore), Imaculat (r. Monica Stan, George Chiper-Lillemark) și Pentru
mine tu ești Ceaușescu(r. Sebastian Mihăilescu). Alături de aceste titluri sunt nominalizate
#dogpoopgirl (r. Andrei Huțuleac) și Balaur (r. Octav Chelaru).
Opt filme scurte se află în cursa pentru cele două premii dedicate, acordate în acest an Celui mai bun
film de scurtmetraj (5 titluri nominalizate) și Celui mai bun scurtmetraj de animație (3 titluri
nominalizate).

La categoria Cel mai bun film european, criticii de film din juriul de nominalizări
au votat pentru următoarele cinci titluri distribuite în cinematografele din România anul trecut: Les
passagers de la nuit/ Pasagerii nopții (r. Mikhael Hers), L'événement / Evenimentul (r. Audrey Diwan),
Alcarras (r. Carla Simon), Vortex (r. Gaspar Noé), Il buco / Grota (r. Michelangelo Frammartino).
Lista completă a nominalizărilor este disponibilă pe premiilegopo.ro.
Nominalizările la toate categoriile Premiilor Gopo 2023 au fost stabilite de un juriu de preselecţie
alcătuit din 11 profesioniști din domeniul cinematografic. Printre aceștia se numără criticii de film Ionuț
Mareș, Cătălin Olaru și Dora Leu, regizorii Eugen Jebeleanu și Alexandru Mavrodineanu, actrița
Cristina Flutur, directorul de imagine Alexandru Sterian, editorul Tudor Pojoni, scenografa Velica
Panduru, producătoarea Iuliana Tarnovețchi și Ioana Florescu, coordonatoarea cinematografului Elvire
Popesco din București.
După anunţul nominalizărilor, peste 700 de profesionişti activi din toate domeniile industriei de film
româneşti vor fi invitaţi să voteze pentru desemnarea câştigătorilor trofeelor Gopo 2023, prin
intermediul unui mecanism de vot asigurat de prestigioasa firmă de audit şi consultanţă PWC România,
cu care organizatorii Premiilor Gopo au demarat un parteneriat încă din 2011.
Premiile Gopo 2023 sunt organizate de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc.
Finanțat de: Ministerul Culturii
Cu sprijinul: CNC, Dacin Sara, Babel Communication
În parteneriat cu: Primăria Municipiului București prin ArCub.

Read more...

Aplicația Gratuită InfoCons ajută micile restaurante să identifice informațiile de pe etichetele ingredientelor regăsite în rețete

Aplicația Gratuită InfoCons, dezvoltată transparent si independent , unică la nivel internațional, ajută restaurantele printr-o simplă scanare a etichetelor produselor agroalimentare componente ale rețetelor, având o bază de date cu peste 3 milioane de produse.

Totodată, Aplicația InfoCons, afișează alertele pentru produsele alimentare, pentru facilitarea monitorizării acestora în vederea asigurării că produsele folosite nu afectează sănătatea consumatorilor. Aplicația InfoCons vine, astfel, în sprijinul restaurantelor care trebuie să afișeze începând de ieri, 15 martie, ingredientele, aditivii alimentari, dar și declarația nutrițională în meniuri.

Scanarea etichetelor

Prin scanarea codului de bare de pe produsele agroalimentare, Aplicația Gratuită InfoCons arată direct pe telefonul mobil în limba selectată , informații cu privire la :

Ingredientele din produsul scanat

Valorile nutriționale ( cantitatea de sare , acizi grași, zahăr și calorii );

Numărul și tipul aditivilor alimentari însoțiți de o descriere explicită;

Numărul și tipul alergenilor regăsiți în produl scanat;

Calculator în care se poate insera cantitatea de produs consumată pentru a afla instant cantitatea de sare si zahăr , numărul de calorii

Posibilitatea de a acorda rating de la 1 la 5 produselor ;

După scanarea etichetelor, produsele componente unor rețete pot fi salvate în secțiunea „Produse Salvate" și vizualizate ori de câte ori este nevoie. Un preparat poate fi realizat prin scanarea etichetelor produselor tip ingrediente, iar prin salvarea acestora în lista de „Produse Salvate" și, respectiv, printr-o simplă bifare a produselor, se vor afișa informații precum numărul TOTAL de E-uri, cantitatea TOTALĂ de zahăr , sare și calorii.

Alertele rapide pentru produsele alimentare

Aplicația InfoCons afișează  alertele rapide pentru produsele alimentare la nivelul Uniunii Europene!

Astfel, restaurantele au acces direct și transparent la alertele pentru produsele alimentare actualizate zilnic și însoțite de detalii precum :

- denumire produs ;

- țara vizată ;

- gradul de risc ;

-orginea produsului ;

-data la care intră alerta în vigoare ;

Aplicația InfoCons este Gratuită și poate fi descărcate pe IOS, Android și Huawei

 
Read more...

Un producător de sucuri naturale oferă cătinei noi orizonturi! Preparate culinare, deserturi și băuturi energizante, pe baza produsului recunoscut pentru creșterea imunității

 

Recunoscută pentru valoarea nutrițională și bogăția în vitamine, cătina este consumată ca atare, imediat după ce a fost culeasă, ori ca suc proaspăt în urma procesării la rece. Cătina poate fi, însă, consumată și ca ingredient principal în diferite băuturi energizante și pline de vitamine, respectiv în preparate culinare.

”Nectar de cătină”, care produce de câțiva ani diverse sucuri de cătină sub brandul ”Strop de soare”, a scos pe piață, de curând, mai multe rețete de preparate culinare și băuturi energizante pretabile pentru HoReCa.    

”Am dorit să oferim cătinei alte dimensiuni, noi orizonturi, astfel încât să poată fi consumată, sub diverse forme, inclusiv în restaurante și baruri, de cât mai multă lume. De asemenea, vrem să oferim celor care activează în HoReCa produse foarte bune, cu care să se poată diferenția de concurență și care să aducă, deopotrivă, plus valoare afacerii lor. Mă bucur că parte dintre preparatele propuse de către noi au ajuns în industria HoReCa, iar oamenii le apreciază, atât pentru valoarea nutrițională, cât și pentru gust. Rețetele pe care le punem la dispoziția restaurantelor/barurilor interesate sunt complete și conțin, în detaliu, atât ingredientele cât și cantitățile necesare, timpul de gătire și modul de preparare. Toate aceste rețete se realizează  rapid și ușor”, a transmis Ioana Ciortea, reprezentant al producătorului ”Nectar de cătină”.

Unul dintre aceste preparate - ”Carpaccio din vrăbioară de vită, legume juliene marinate cu nectar de cătină, ulei de măsline și parmezan” - este apreciat pentru că îmbină perfect gustul și savoarea cu compoziția alimentelor sănătoase. Un alt preparat, bun și sănătos, este ”Sashimi de somon marinat in soia cu nectar de cătină și ghimbir, avocado, gelatină și spumă de cătină cu miere”, iar pentru desert propunem ”Lava Cake din crema de brânză și parmezan, coulis din sirop de cătină și miere cu cristal din zahăr isomalt”.

De asemenea, băuturile pe bază de cătină au un gust desăvârșit, surprinzător, cu o aromă unică. Echipa ”Strop de Soare” a realizat mai multe rețete, între care: ”smoothie strop de soare”, ”green smoothie cu avocado”, ”red smoothie”, ”catinada” sau ”energy shot”, băuturi ce pot fi consumate pe terase sau în restaurante pentru un plus de savoare și sănătate.

Acestea sunt doar o parte dintre preparatele lansate pe piață de producătorul ”Nectar de cătină”.

 

În fabrica din județul Alba se produc sucuri de cătină în diverse combinații: nectar de cătină cu miere și ghimbir, nectar de aronia (cu sau fără miere), nectar de cătină cu miere și ulei esențial de grapefruit, nectar de cătină, afine (cu sau fără miere), dar și nectarul de cătină simplu, fără adaosuri sau îndulcitori.

Fructele de cătină sunt obținute dintr-o plantație certificată ecologic. O singură sticluță de nectar este suficientă pentru a suplini nevoia de vitamine a corpului uman pentru o săptămână de zile.  Fructele de cătină conțin peste 190 de principii bioactive. Acestea conțin vitamina C în proporție de doua ori mai mare decât măceșele și de zece ori mai multă vitamina C decât citricele. Vitaminele A, B1, B2, B6, B9, E, K, P si F sunt și ele prezente în fructele de cătină în concentrații importante.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686