Items filtered by date: Tuesday, 17 January 2023 - Like - stiri Alba Iulia

Furnizor român de ambalaje sustenabile făcute din plante se extinde pe piața internațională cu ajutorul unor soluții software integrate

Un distribuitor român de ambalaje biodegradabile și compostabile își pregătește intrarea pe piața internațională. Este vorba despre compania Biodeck, care de aproximativ 5 ani comercializează o gamă variată de ambalaje ce au la bază resurse rapid regenerabile. În urma implementării soluțiilor de management al afacerii de la Senior Software, compania și-a accelerat ritmul de dezvoltare și procesează zilnic, fără erori, sute de comenzi.

 

Cu o cifră de afaceri de circa 17 milioane de euro, Biodeck, un distribuitor de ambalaje realizate din plante, și-a îmbunătățit activitatea cu sisteme software performante, care i-au permis totodată să demareze planurile pentru extinderea afacerii în afara țării. Compania și-a început activitatea în urmă cu 5 ani, iar la scurt timp, creșterea înregistrată a impus folosirea unor soluții de automatizare integrate și scalabile pentru organizarea resurselor și optimizarea proceselor de business. Compania folosește în acest sens pachetul de sisteme integrate furnizat de Senior Software.

 

Prin platforma de vânzări online B2B & B2C, pusă la dispoziție de Senior Software, furnizorul de ambalaje compostabile și biodegradabile procesează zilnic sute de comenzi, urmând ca în curând să comercializeze ambalajele făcute din plante și în afară României.

 

”Operăm sute de comenzi pe zi, fără erori, folosind soluția ecommerce de la Senior Software, iar în acest moment pregătim platforma pentru vânzări cross-border, pentru a accesa piețe internaționale. Prin urmare, în acest sens este necesar să dispunem de o platforma stabilă, securizată, ușor de tradus în mai multe limbi, ca să putem oferi o experiență cât mai bună utilizatorilor”,a specificat Diana Chițu, Marketing Director – Biodeck.

 

Pe lângă portalul pentru comerț online, compania folosește și sisteme software integrate pentru gestionarea resurselor, managementul depozitului și analiza datelor, toate de la același furnizor de soluții de business, respectiv Senior Software. Cu soluțiile Ecommerce, ERP, WMS și BI, conducerea Biodeck dispune de toate pârghiile necesare pentru a desfășura un management eficient al activităților și resurselor companiei, asigurând un mod de lucru unitar și posibilitatea de a dezvolta afacerea în ritmul dorit.

 

”Aveam nevoie de un centralizator al tuturor departamentelor: achiziții, vânzări, contabilitate, managementul relațiilor cu clienții și Senior Software a venit cu soluția compatibilă nevoilor noastre. Complexitatea activităților desfășurate a impus alegerea unei soluții ERP performante, iar sistemul SeniorERP este capabil să răspundă eficient provocărilor domeniului de activitate, oferind scalabilitate și permițând creșterea businessului. Platformă online este integrată direct cu soluțiile ERP și WMS, clienții putând să-și plaseze rapid comenzile în portal, iar livrarea acestora se face a doua zi”, a menționat Diana Chițu.

 

Integrarea magazinului online cu celelalte sisteme Senior Software (SeniorERP, WMS și SeniorVisualBI) îi permite companiei să aibă un flux neîntrerupt de informații, să crească operativitatea în activitațile de zi cu zi și să asigure acuratețea datelor. Informațiile afișate în platforma de vânzări online sunt în permanență actualizate, clienții putând vizualiza oricând situația reală a stocurilor, istoricul de cumpărături, stadiul comenzilor în curs și nu numai.

 

De asemenea, transmiterea automată a datelor dintr-un sistem în altul permite preluarea și procesarea rapidă și fără probleme a comenzilor, cu livrare a doua zi. Mai mult, distribuitorul de ambalaje poate să obțină ușor informații detaliate despre situația vânzărilor sau cheltuielilor, să analizeze profitabilitatea sau să genereze previziuni cât mai realiste. Astfel, managerii Biodeck au oricând o imagine clară asupra modului în care stau lucrurile în companie și pot trasa rapid cele mai potrivite direcții de business datorită analizelor posibile cu soluția de Business Intelligence.

 

”Utilizarea mai multor soluții de business de la același furnizor este o garanție de integrare perfect funcțională a fluxurilor de lucru din companie. Folosind sistemele integrate ERP, WMS, Ecommerce și BI, dispunem de un mod de lucru unitar pentru toate departamentele și, bineînțeles, de o optimizare a proceselor”, a completat directorul de marketing al companiei Biodeck.

 

Adaptarea soluțiilor la specificul afacerii și la cadrul legislativ din România, dar și permiterea de integrări EDI cu platformele clienților și furnizorilor, au fost câteva dintre elementele care au determinat începerea parteneriatului dintre Biodeck și Senior Software. La fel de importante au fost și: posibilitatea de gestionare a unor volume mari de date și furnizarea de servicii de suport & upgrade post implementare.

Read more...

Anumite firme trebuie să depună, pana pe 2 martie 2023, declarația de inactivitate în locul situațiilor financiare anuale

Declaratia de inactivitate trebuie depusa la Ministerul Finantelor pana pe 2 mai 2023 de firmele infiintate in 2022 care nu au avut activitate. Aceasta tine locul situatiilor financiare anuale.

Conform Ordinului 4268/2022, entitatile care nu au desfasurat activitate de la constituire pana la sfarsitul exercitiului financiar de raportare nu intocmesc situatii financiare anuale, urmand sa depuna in acest sens la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor o declaratie pe propria raspundere a persoanei care are obligatia gestionarii entitatii.

 

Persoanele care opteaza pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic, potrivit art. 27 alin. (3) si (5) din Legea nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, au obligatia sa instiinteze in scris unitatea teritoriala a Ministerului Finantelor despre exercitiul financiar ales.

 

Declaratia de inactivitate si instiintarea prevazuta mai sus se vor depune in format electronic.

In vederea depunerii declaratiei de inactivitate si a instiintarii mentionate in forma electronica, semnate cu certificat digital calificat, sau numai in format hartie si in format electronic, entitatile folosesc programul de asistenta pus la dispozitie gratuit de catre Ministerul Finantelor pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

 

Declaratia de inactivitate si instiintarea vor cuprinde toate datele de identificare a entitatii:

 

-denumirea completa (conform certificatului de inmatriculare);

-adresa si numarul de telefon;

-numarul de inregistrare la registrul comertului;

-codul unic de inregistrare;

-capitalul social.

 

Cand se depune declaratia de inactivitate

 

Depunerea la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor a declaratiei de inactivitate se efectueaza in termen de 60 de zile de la incheierea exercitiului financiar

 

Depunerea la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor a instiintari se efectueaza cu cel putin 30 de zile calendaristice inainte de inceputul exercitiului financiar ales sau in termen de 30 de zile calendaristice de la data infiintarii pentru persoanele nou-infiintate care opteaza pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic de la data infiintarii acestora.

https://www.fiscalitatea.ro

 

Read more...

Protestul AUR pentru salvarea pădurilor a continuat la Sebeș!

Protestul organizat duminică de către Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) pentru salvarea pădurilor a continuat și luni în Sebeș (jud, Alba). Reprezentanții AUR au identificat, pe parcursul nopții trecute și al acestei dimineți, mai multe camioane încărcate cu lemne care nu aveau actele sau încărcătura în regulă.

Pe parcursul întregii nopți și până în această dimineață în jurul orei 6:00, la locațiile firmelor Kronospan și HS Timber din Sebeș au apărut mai multe camioane încărcate cu lemne. Reprezentanții AUR au verificat camioanele în aplicația SUMAL, iar acolo unde au existat suspiciuni a fost chemată Poliția prin apel la 112.

În România în care dispar săptămânal zeci de hectare de pădure, Garda Forestieră și ISCTR nu au un serviciu de permanență. Astfel, pe parcursul nopților și în weekend nu pot fi efectuate controale la camioanele care transportă lemne.

Mai mult, reprezentanții AUR au trebuit să meargă la sediul Poliției să discute cu comandantul pentru a avea polițiști în teren. De asemenea, au trebuit contactate cele două ministere de care aparțin ISCTR (Ministerul Transporturilor) și Garda Forestieră (Ministerul Mediului), pentru ca cele două instituții să participe la acțiunea de control a camioanelor cu lemne. 

După o luptă de lămurire cu autoritățile statului - Poliție, ISCTR, Garda Forestieră – ce a durat până în jurul orei 10:00 în această dimineață și după mai bine de o oră de încercări eșuate din cauza metodelor folosite de instituțiile statului, am reușit să obținem cântărirea unui camion cu lemne care putea depăși limita maximă admisă pe șosele. Mai bine de o oră pentru a verifica un singur camion, ceea ce ne arată că metodele folosite de către instituțiile statului, în acest caz ISCTR, nu sunt demne de secolul în care trăim.

Prin demersul nostru ne dorim să demonstrăm cum și cât se fură cu adevărat din pădurile României, fără ca instituțiile statului să acționeze!

Este nevoie ca toți să luăm atitudine față de jaful din păduri și, într-un final, poate se vor sesiza și cei aflați în fruntea Guvernului și a ministerelor pentru a opri furtul din avuția națională, dar și pentru a găsi metode simple și eficiente de control și pentru aplicarea legii.

 

 

Departamentul de comunicare al Alianței pentru Unirea Românilor

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686