Items filtered by date: Monday, 20 March 2023 - Like - stiri Alba Iulia

Violența împotriva femeilor și fetelor: UE sancționează nouă persoane și trei entități în cadrul regimului său global de sancțiuni în domeniul drepturilor omului

Consiliul a decis  să impună măsuri restrictive împotriva a nouă persoane și trei entități, având în vedere rolul acestora în comiterea unor încălcări și abuzuri grave ale drepturilor omului, în special violența sexuală și de gen. Acțiunea  reafirmă hotărârea UE de a promova și de a proteja drepturile omului în întreaga lume.

Înaintea Zilei Internaționale a Femeii, trecem de la vorbe la fapte. Indiferent unde se întâmplă, vom combate și vom elimina toate formele de violență împotriva femeilor. Prin decizia de astăzi, ne intensificăm eforturile de combatere a violenței sexuale și de gen, pentru a ne asigura că cei responsabili răspund pe deplin pentru acțiunile lor și pentru a combate impunitatea.

Josep Borrell, Înalt Reprezentant pentru afaceri externe și politica de securitate

Noile listări includ:

Doi miniștri talibani în exercițiu ai învățământului superior și ai propagării virtuții și prevenirii viciilor, care se află în spatele decretelor care interzic accesul femeilor în învățământul superior și practicile de segregare pe sexe în spațiile publice.
Ofițeri ai secției de poliție din Moscova responsabili de arestări și detenții arbitrare, precum și de tortură și alte tratamente crude, inumane și degradante în contextul cenzurii și opresiunii conduse de autoritățile ruse. Listele vor viza, de asemenea, membri de rang înalt ai forțelor armate ruse, ale căror unități au participat în mod sistematic la acte de violență sexuală și de gen în Ucraina în martie/aprilie 2022, în contextul agresiunii militare neprovocate și nejustificate a Rusiei împotriva Ucrainei
Funcționari guvernamentali care comandă milițiile sud-sudaneze responsabile de utilizarea pe scară largă și sistematică a violenței sexuale și de gen ca tactică de război în această țară
Ministrul adjunct al afacerilor interne din Myanmar/Birmania închisoarea Qarchak din Iran, Garda Republicană Siriană și Biroul șefului afacerilor militare de securitate din Myanmar/Birmania sunt sancționate având în vedere rolul lor în încălcări grave ale drepturilor omului bazate pe sex și pe gen
Persoanele și entitățile enumerate vor face acum obiectul unei înghețări a activelor în UE. În plus, persoanele enumerate vor face obiectul unei interdicții de călătorie în UE. În plus, persoanelor și entităților din UE li se va interzice să pună fonduri la dispoziția celor incluși pe listă, direct sau indirect.

Actele juridice relevante, inclusiv numele persoanelor și entităților vizate, au fost publicate în Jurnalul Oficial al UE.

Read more...

Cramele Recaș: partener principal al Timișoarei - Capitala Europeană a Culturii în 2023

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara și-a început oficial misiunea de Capitală Culturală a Europei, iar  Cramele Recaș se alătură, ca partener principal al proiectului, acestui extraordinar efort comun de a face din capitala Banatului și din  anul 2023 o experiență memorabilă pentru artiști, promotori ai culturii, turiști și pentru iubitorii artă de pe întreg mapamondul.

 

 

„Timișoara își trăiește din plin vocația culturală, iar pentru Cramele Recaș este o onoare și o alegere firească să-și investească  energia, resursele, creativitatea și încrederea în puterea culturii de a crea comunități vibrante de idei, principii și valori, în forța extraordinară a pasiunilor comune, cea care mișcă lumea și apropie oamenii,  de-a  transforma acest moment istoric, irepetabil,  într-o construcție durabilă. Susținem, prin acest parteneriat, efervescenta viață culturală a capitalei Banatului și Europei, industria creativă independentă, inițiative artistice originale și captivante, talentele locale care pun în cea mai bună lumină frumusețea Timișoarei, farmecul ei decantat din arte, arhitectură, teatru, muzică, literatură, film, dar și din arta subtilă a vinului fin”, declară Ioan Georgiu, acționar Cramele Recaș.

 

Prin  parteneriatul cu cel mai important proiect al anului 2023: Timișoara – Capitală Europeană a Culturii,  Cramele Recaș își consolidează postura de lider regional în susținerea culturii și a turismului românesc.  Deschiderea oficială a calendarului cultural european la Timișoara  a avut loc în 17-19 februarie 2023 și, conform datelor  oficiale, la torentul de peste 100 de evenimente artistice programate în 3 zile au participat aprox. 60.000 de oameni. Programul cultural oficial TM2023 este în continuă actualizare și poate fi consultat aici. Comunicarea oficială a partenerului Cramele Recaș în legătură cu acest proiect se va derula atât pe website, cât și pe rețelele sociale Facebook, Linkedin și Instagram ale brandului, unde veți afla mereu vești și motive de a fi parte a acestui generos proiect.

 

 

 

 

 

Titlul de Capitală Europeană a Culturii a fost creat în 1985 de Melina Mercouri, prima femeie-ministru al culturii în Grecia, iar primul oraș care a deținut acest titlu a fost Atena. Timișoara a cucerit acest titlu în 2016, în urma unei ample competiții.

 

Read more...

PAID: Asigurarea împotriva dezastrelor naturale rămâne valabilă și permite instrumentarea daunelor, chiar și în situația în care distribuitorul intră în faliment

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) aduce clarificări cu privire la intrarea în faliment a unui distribuitor de polițe obligatorii împotriva dezastrelor naturale (PAD), context care nu afectează valabilitatea asigurării sau instrumentarea daunelor înregistrate de beneficiari.

„Asigurarea obligatorie împotriva dezastrelor naturale este o poliță gestionată de PAID, fiind doar distribuită de alte entități. Din acest motiv, PAD rămâne valabilă până la data expirării, indiferent de ceea ce se întâmplă cu distribuitorul poliței. PAID are stabilitate din punct de vedere al indicatorilor de solvabilitate, are fonduri proprii și deține de cel mai mare program de reasigurare din Europa Centrală și de Est, în cuantum de un miliard de euro”, a explicat Directorul General al PAID, Nicoleta Radu.

În ceea ce privește instrumentarea daunelor, PAID va dispune trimiterea de constatatori spre beneficiari, în situația în care distribuitorul poliței nu va fi în măsură. În acest sens, compania pune la dispoziția publicului numărul scurt 021 9930, apelabil non-stop, din orice rețea.

„Ne vom asigura că nu există sincope în soluționarea daunelor și vom face toate demersurile pentru a prelua, de la Fondul de Garantare a asiguraților, plata directă a dosarelor. Avem toată încrederea că timpii de plată vor rămâne rezonabili și că toate dosarele de daună vor fi achitate”, a concluzionat Nicoleta Radu.

În prezent sunt peste 1,9 milioane de locuințe asigurate prin polița obligatorie împotriva dezastrelor naturale. Aceasta poate fi contractată direct pe site-ul paidromania.ro, prin intermediul companiilor partenere sau prin brokerii de asigurări.

Read more...

Teatrul de Păpuși „Prichindel” sărbătorește, pe 21 martie, Ziua Mondială a Marionetiștilor

 

          Teatrul de Păpuși „Prichindel” sărbătorește, pe 21 martieZiua Mondială a Marionetiștilor și  suntem în asentimentul celor de la UNIMA (Uniunea Internațională a Marionetiștilor) și ASSITEJ (Asociația Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineri), susținând importanța de a promova arta păpușăriei, de a menține și de a păstra tradiția și noul din arta păpușărească, de a folosi arta păpușăriei, arta teatrului de animație în slujba educației etice și estetice, de a împărtăși cunoștințe și practici din sfera teatrului pentru copii, tineret și adulți din întreaga lume. Luna martie înseamnă și Ziua Mondială a Teatrului pentru Copii și Tineret (20 martie) și Ziua Mondială a Teatrului (27 martie). Este, așadar, un prilej de bucurie pentru noi de a sărbători împreună cu spectatorii săptămâna 20 – 27 martie, celebrând TEATRUL, prin spectacole la sediu și în deplasare pentru copiii din școlile și grădinițele din municipiu și județ.

Pentru ziua noastră, ziua păpușarilor – 21 martie - am pregătit un program special, care cuprinde mai multe evenimente, după cum urmează:

 

v  orele 11:00 – spectacolul „Fata babei și fata moșneagului”, regia Adam și Laura Boboc, la Casa de Cultură din Baia de Arieș;

v  orele 11:00 – 18.00 - expoziție de păpuși și decoruri în foaierul teatrului;

v  orele 17:00 – 18:00 Workshop Prichindel – atelierul Micului actor – grupa cursanților avansați, deschis tuturor celor care doresc să asiste la modul cum se lucrează cu copiii în cadrul acestui proiect.

 

            Tema pe care cei de la UNIMA au ales-o anul acesta pentru ziua de 21 martie este „Chemarea pădurii”. Secretarul general al uniunii, Dimitri Jageneau, explică motivul alegerii acestei teme:

 

„ Imaginația unei chemări sau a unui zbor sau pur și simplu descoperirea unui refugiu în locul unde legendele, miturile și poveștile ne invită să simțim și să străbatem cărări în pădure pentru a descoperi luminișuri, primăveri și prospețime. Pădurea adună copacii cu frunzele lor, ce adăposteșc partea sălbatică și trainică, partea misterioasă și obscură, partea riscului, a pierderii și abandonului, partea strălucirii și a uitării. Un teritoriu pe care nu contenim să-l explorăm. Această parte a teritoriului este locul respirației și a uimirii, un loc unde zgomotul devine liniște, ciripitul de păsări devine muzică, teama devine curaj, lumea devine o enigmă. Și totuși nimic nu este închis, pentru că granița cu zona populată și prima casă nu este niciodată prea departe. Distanțele se estompează, la fel și direcțiile. Suntem mereu și deja într-o pădure tristă? A fost odată o bucată de lemn care a vorbit. Astfel începe povestea celei mai faimoase marionete, Pinocchio. (…) Vă invităm să ascultăm poveștile trecutului pe care pădurea le spune. Vă invităm să descoperiți poteci noi astfel încât să vă reîntoarceți în același loc. Ascultați poveștile și cântecele păsărilor. Vă invităm să descoperiți chemarea pădurii.”

 

            Evident, este un strigăt și un apel la a ne proteja pădurile, de care toți trebuie să ținem cont. Noi vom urma sfatul și vă invităm și pe voi, dragi copii, părinți și bunici, să urmați calea pădurii și a poveștilor și să veniți să sărbătorim împreună.

 

            La mulți ani! marionetiștilor, păpușarilor și actorilor din lumea întreagă!

 

 

Read more...

Chris Norman (Smokie) concertează pe Arena BT Cluj pe 15 iunie 2023

 

Chris Norman, vocea inconfundabilă a trupei Smokie din anii ’70, revine în România. Celebrul cântăreț va susține un show plin de amintiri frumoase, pe 15 iunie 2023, de la ora 20:00, pe BT Arena din Cluj Napoca.

Trupa alături de care va concerta celebrul artist britanic la Cluj este formata din: Geoff Carline - chitara, voce, Martina Walbeck - Keyboards, pian, voce, Axel Kowollik - bass, voce, Dorino Goldbrunner - tobe, Rachel Parga – chitară, voce

Chris Norman a devenit celebru în anii ‘70, fiind primul solist al formației Smokie. Primul album, “Pass It Around”, a fost lansat în 1975, dar primul hit, “If You Think You Know How To Love Me” a venit abia un an mai târziu. Piesa a ajuns No1 în majoritatea țărilor europene. Au urmat hituri precum “Don’t Play Your Rock’n’roll To Me”, “I’ll Meet You At Midnight”, “Needles And Pins” sau “Living Next Door To Alice”.

Chris Norman a fost influențat încă din copilărie de muzicieni precum Elvis Presley, Little Richard, The Beatles, The Rolling Stones sau Bob Dylan. A debutat pe scenă la începutul anilor ‘70, dar succesul a venit alături de trupa Smokie. În 1978 a înregistrat un duet cu Suzi Quatro, “Stumblin’ In”, piesă ce avea să ajungă până pe locul 4 și dincolo de ocean, în Billboard Hot 100.

Anii ‘80 au venit cu oportunitatea unei cariere solo care a debutat cu un super hit, “Midnight Lady”. Piesa a fost un succes, s-a vândut în mai bine de 1 milion de exemplare, iar în Germania a stat 6 săptămâni pe primul loc. Au urmat piese precum “Some Hearts Are Diamonds” “Fearless Hearts” sau Broken Heroes”.

În 1994, Chris Norman a primit distincția „Starul video internațional al anului” de la CMT Europe pentru videoclipurile „Jealous Heart”, „The Growing Years” și „Red Hot Screaming Love”. În același an, Chris Norman a format o nouă trupă și a plecat în turneu pentru prima dată în ultimii șase ani.

Anii 2000 au venit cu participări la numeroase festivaluri și emisiuni de televiziune, cea mai cunoscută fiind “Comeback Show” de la televiziunea germană, unde a interpretat “Stumblin’ In” în duet cu C.C. Catch.

În  decembrie 2021, a lansat noul său album numit „Just A Man”, pe care l-a scris și înregistrat împreună cu vechiul său mentor și prieten Mike Chapman ca producător. Pe 4 noiembrie anul trecut, a lansat un nou album  intitulat ~Rediscovered Love Song~. Pe disc sunt piese foarte cunoscute din repertoriul lui Eric Clapton, Bee Gees, Roy Orbison sau Moody Blues, cântate în stilul inconfundabil al artistului britanic.

În perioada următoare, Chris Norman are anunțate concerte la Limassol (Cipru), Basel (Elveția), Munchen (Germania) sau Treungen (Norvegia).

Dacă vrei să simți vibe-ul muzicii de calitate și să cânți cu noi hituri precum “Living Next Door To Alice”, “Mexican Girl”, “Stumblin’ In”, “I’ll Meet You At Midnight” sau “Midnight Lady”, te așteptăm pe 15 iunie 2023 la BT Arena din Cluj Napoca.

 

Un concert recomandat de Europa FM

Radu Groza: Un artist genial, pe care românii îl iubesc”

”Chris Norman este un artist genial, cu o voce inconfundabilă, iar românii îl iubesc și îi fredonează piesele, indiferent de vârstă. Un concert la Cluj vine ca un regal pentru amatorii de muzică bună, amatorii de muzică de mare calitate, iar, după cum bine știți, de când eu activez în domeniul artistic, mereu am fost promotorul valorii. Chris Norman este un simbol pentru o generație și un model pentru artiștii care au urcat pe scenă în anii în care au urmat. Piesele lui sunt nemuritoare și, sunt sigur, că îi va bucura pe spectatorii care vor veni, în număr foarte mare, să îl urmărească live, pe 15 mai, pe BT Arena din Cluj Napoca. Noi, organizatorii, am pregătit deja surprize speciale, printre care, în deschidere, va concerta inegalabilul Paul Ciuci - Compact. De aceea, spun, încă de pe acum, că acest concert va fi unul unic, de neuitat”, a declarat managerul Radu Groza, organizatorul concertului Chris Norman în România.

Read more...

Primul retreat de terapie cranio sacrală, spiritualitate și vindecare bio-dinamică în Turcia propus de un Centru din România

Piața terapiei holistice din Europa a fost evaluată la 18,46 miliarde de dolari în 2019 și se estimează că va crește cu peste 5% în perioada 2020-2024. În România interesul oamenilor pentru dezvoltarea laturii spirituale a căpătat avânt în ultima perioadă, iar din ce în ce mai multe persoane sunt curioase și deschise spre acest domeniu.

Centrul WAYRA Astrae din România este un centru de dezvoltare personală și spirituală care oferă workshop-uri și terapii holistice facilitate de Monika Puiu, fondatoarea centrului, și echipa sa de colaboratori. Centrul este cunoscut pentru expertiza sa în aria de business și spirituală, permițându-i să ofere ghidare spirituală autentică, adecvată și personalizată pentru fiecare client în parte.

Pentru prima dată, Centrul WAYRA Astrae organizează un retreat de terapie cranio sacrală, spiritualitate, vindecare bio-dinamică, astrologie experiențială- o metodă după constelații familiale pe baza de astrograma ta- pentru români în Turcia! Călătoria spirituală începe în Alanya, un oraș frumos și fascinant, cu multe de oferit vizitatorilor, situat în provincia Antalya din Turcia. Este un oraș de coastă în apropierea Mării Mediterane și este cunoscut pentru plajele sale frumoase, istoria bogată și cultura vibrantă.

Pe parcursul șederii, participanții vor avea parte de îndrumare spre identificarea unui bun echilibru corporal între antrenament, terapie și petrecerea timpului liber, descoperirea nevoilor și modalitatea de a le exprima deschis. Mai mult decât atât, vor fi ghidați să își descopere blocajele și mijloacele prin care să le îndepărteze, cum să își asculte corpul și să capete încrederea că tot ce simt la nivel corporal este real, dar mai ales vor învăța cum să fie împăcați cu ei înșiși.

 

Cunoaște echipa de Terapeuți prezenți la Retreat

Monika Puiu deține expertiză de top în domeniul de business (în calitate de fost CEO de companie multinațională, cu 45 de ani de experiență în comerț internațional și management al afacerilor), iar în domeniul spiritual (Monika are studii personale de astrologie și 15 de ani de formare continuă cu Judy Hall și școala de astrologie evoluționară, 10 ani de formare în practici șamanice și formare personală cu vindecători din Peru, 1 an de formare și 2 ani de practică în cadrul școlii Pure Brief Coaching).

Anna Semenova este Osteopat, Terapeut Craniosacral, Terapeut Biodinamica, Terapeut Drenaj Limfatic, Trainer Pilates, Iubitor al naturii, inclusiv al oamenilor.

Mr. Kemal a obținut numeroase diplome, prin intermediul studiilor sale, în diferite domenii, inclusiv în informatică, media audio-vizual, design de jocuri, sport și fitness în diferite țări. Cu toate acestea, un accident de escaladă din 2016 l-a lăsat cu sindromul de stres post-traumatic, găsindu-și vindecarea prin terapia craniosacrală biodinamică.

Acum lucrează ca practician biodinamic în orașul său natal, Alanya, unde predă și îmbrățișează, de asemenea, stilul de viață biodinamic. Deși nu mai face alpinism, încă îi place să fie aproape de munți, unde găsește liniște și ascultă natura, elemente pe care le introduce în practica masajului.

 

Înscrierile au început - ne poți contacta la: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Read more...

Smart Communities 2023 a atras comune, orașe, regiuni și furnizori de tehnologie care vor schimbare în mai bine

 

Peste 200 de participanți, reprezentanți ai autorităților publice locale și centrale, precum și furnizori privați de soluții dedicate dezvoltării orașelor au fost prezenți la Smart Communities – Summit & Expo 2023, care s-a desfășurat timp de două zile, săptămâna trecută, la București.

 

În prima zi, pe 16 martie, Prim-ministrul României Nicolae Ciucă a transmis  un mesaj video, în deschiderea Summitului și a felicitat „municipiul Cluj pentru abordarea strategică, cooperarea cu mediul universitar și tehnologic local și multitudinea soluțiilor implementate”. Oradea, Suceava, Iași, Sibiu, Buzău, Reșița, Piatra Neamț, Brașov, Constanța, Arad, Bistrița sunt orașe care au înțeles că administrația se face la firul ierbii, inclusiv în domeniul tehnologiei, continuat premierul. ” Mi-ar plăcea ca inclusiv spațiul creat artificial între ministere și administrațiile locale să dispară, pentru ca demersurile să fie comune și rezultatele obținute mai rapid… Avem instrumente puternice pentru recuperarea decalajelor privind dimensiunile care fac o comunitate să fie inteligentă. Nu doar pentru autorități sau instituții publice, ci în special pentru privați, pentru sprijinirea lor în a ține pasul cu tehnologia, pentru transformarea digitală și pentru susținerea inițiativelor de cercetare și dezvoltare. Este un pact care trebuie asumat de toți factorii implicați – public, privat și mediul asociativ. Comunitățile care introduc mai rapid tehnologia în strategiile de dezvoltare și chiar au strategii specifice pentru asta vor avansa mai repede și vor atrage și potența companiile inovative românești”, a transmis Nicolae Ciucă.