Items filtered by date: Friday, 17 November 2023 - Like - stiri Alba Iulia

Teatrul de Păpuși „Prichindel” va fi prezent la festivalul din Târgu-Mureș

 

            Teatrul de Păpuși „Prichindel” va fi prezent, alături de 18 universități din țară și din afara țării, la festivalul care promovează crearea de rețele între studenți, practicieni și cercetători din domenul artelor. Universitatea de Arte din Târgu-Mureș este instituția care ne-a invitat să fim prezenți și la cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Studio – Întâlnirea Școlilor de Teatru, care se va desfășura în perioada 17 – 26 noiembrie 2023 la Târgu-Mureș.

 

            Este un privilegiu să participăm, continuând parteneriatul care ne leagă de instituția organizatoare, la un festival dedicat studenților și profesioniștilor din domeniul Artelor spectacolului din România și din străinătate. Astfel, actorii Laura și Adam Boboc vor coordona în cadrul acestui festival două ateliere de teatru de animație, în perioada 19 – 25 noiembrie.

           

            De asemenea, lector univ. dr. Ioana Bogățan, managerul teatrului, a fost invitată ca speaker în cadrul unei dezbateri la Întâlnirea Societății Antreprenoriale Studențești sâmbătă, 18 noiembrie, parte din programul aceluiași festival. Evenimentul, moderat de prof. univ. dr. Aura Corbeanu, vicepreședinte UNITER, invită participanții la un schimb de idei și proiecte sustenabile pentru sectorul cultural și creativ.

 

 

Read more...

Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia a obținut „Premiul pentru sinteza mijloacelor păpușărești” , la Gala Aniversară Țăndărică – 78 de ani cu cortina ridicată, București, 2023

Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia a obținut „Premiul pentru sinteza mijloacelor păpușărești” pentru spectacolul „Hansel & Gretel – o poveste urbană”, regia Ana Crăciun Lambru, la Gala Aniversară Țăndărică – 78 de ani cu cortina ridicată, București, 2023. Juriul acestei gale a fost format din: Doina Papp, Octavian Szalad și Călin Mocanu.

            Este un premiu care ne bucură și ne onorează, răsplătind efortul unei trupe de actori, care, cu multe emoții, a dat totul pe scenă, secondați cu profesionalism de echipa tehnică. Ne-au fost alături și regizoarea spectacolului Ana Crăciun Lambru și scenografa Elena Iorga.

            Am avut parte de un public extraordinar, extrem de generos cu aplauzele, care ne-a oferit astfel satisfacție deplină.

Vă reamintim că acest spectacol este inspirat de misiunea Fundației Hope and Homes for Children, care și-a propus să transforme toate centrele de plasament din țară în Centre de Bine și Case Familiale, pentru a preveni separarea copiilor de familie și a asigura reintegrarea acestora în societate.

 

Și pentru că am vorbit de echipă, permiteți-ne să v-o reamintim:

           

HANSEL & GRETEL – o poveste urbană

Scenariul: Ana Crăciun Lambru după basmulFraților Grimm

Regia: Ana Crăciun Lambru

Scenografie păpuși și costume:  Alexandra Budianu

Scenografie decor: Elena Iorga

Muzica: Cári Tibor

 

Distribuția: Ioana Bogățan, Mădălin Costea, Irina Melnic, Cătălina Mihăilă, Ramona Benchea Mincu, Iulian Costea 

                    

Asistent regie: Elena Madaras                   

Producție păpuși și decor: Free Puppet Theatre

Lumini: Călin Popa

Sunet: Florin Andrea

Mașiniști: Gheorghe Hațegan, Florin Badiu                           

 

Manager: Ioana Bogățan

 

 

Read more...

CEI MAI MARI DJ AI LUMII, CONFORM TOP 100 DJ MAG, AU AJUNS PE SCENA PRINCIPALĂ A FESTIVALULUI UNTOLD

 

DAVID GUETTA ESTE PENTRU A PATRA OARĂ DJ-UL NUMĂRUL 1 AL LUMII. ARTISTUL ESTE URMAT ÎN TOP DE DIMITRI VEGAS & LIKE MIKE, MARTIN GARRIX, ALOK SI ARMIN VAN BUUREN

DE-A LUNGUL ANILOR, TOȚI AU URCAT PE SCENA PRINCIPALĂ A FESTIVALULUI UNTOLD

 

Organizatorii UNTOLD au adus în ultimii ani în România cei mai buni DJ și producători din lume, care au făcut show-uri memorabile pe Cluj-Arena. Așteptat în fiecare vară cu emoție de fanii veniți din peste 100 de țări ale lumii, UNTOLD și-a reconfirmat statutul, reușind ca în cele 4 zile de festival să vină cu un line-up impresionant în care s-au regăsit nouă dintre cei mai bine plasați 10 DJ ai lumii.

 

Francezul David Guetta ocupă locul 1 în clasamentul DJ-ilor profesioniști și este locul 1 pentru mulți dintre fanii festivalului UNTOLD. A fost unul dintre cei mai activi artiști ai anului 2023, a menținut un nivel incredibil al calității în aparițiile live sau în producțiile proprii. David Guetta a ocupat anul acesta locul 1 și în clasamentul celor mai buni 100 de producători ai lumii. Este impresionant parcursul acestui DJ în ultimii ani, vorbim de o carieră legendară, iar în această toamnă a primit o nouă recunoaștere venită din partea organizatorilor Grammy. Pentru ediția de anul viitor are două nominalizări la categoria Best Pop Dance Recordings. Guetta a fost headliner al ediției 2023 a festivalului UNTOLD, iar set-ul său a fost o combinație de energie, entuziasm și bucuria de a se reîntâlni cu fanii din România.

 

Am un mesaj pentru toți cei care iubesc muzica: și eu trăiesc pentru muzică și vă sunt recunoscător că-mi ascultați piesele, DJ set-urile, producțiile proprii!  Continuați să veniți la UNTOLD, acest loc e de-a dreptul nebunesc! Îți mulțumesc foarte mult, UNTOLD!” a mărturisit David Guetta la UNTOLD.

 

În 2023 Dimitri Vegas & Like Mike ocupă locul 2 în topul celor mai buni 100 de DJ ai lumii. Show-urile live unice i-au transformat în staruri globale, cei doi frați au fost headlineri ai festivalului UNTOLD.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

România și fanii festivalului UNTOLD sunt cu adevărat speciale și pentru Martin Garrix, votat acum DJ-ul numărul 3 al lumii.

 

România, ai un loc special în sufletul meu! Mi-am făcut cele mai bune amintiri din viața mea aici, la UNTOLD, vă mulțumesc!” – Martin Garrix

 

Alok a reușit să capitalizeze un număr record de voturi. Brazilianul care a făcut un show live excepțional pe Cluj-Arena pentru al treilea an consecutiv, ocupă locul 4 în clasamentul celor mai buni 100 DJ ai lumii.

 

,,Nu aveți numai cei mai mari DJ și scena principală care este incredibilă, dar aveți și niște fani absolut minunați! Iar asta face ca această combinație să fie perfectă!” – Alok

 

Experiența UNTOLD nu ar fi completă fără unul dintre cei mai iubiți DJ, care a fost aici de la prima ediție, în 2015. Armin van Buuren, care pentru 21 de ani la rând s-a aflat în clasamentul primilor cinci DJ ai lumii, a reușit ca la fiecare apariție live pe Cluj-Arena să construiască o relație specială cu fanii festivalului UNTOLD. În 2023, Armin van Buuren își păstrează trofeul la categoria „Highest Trance” și ocupă locul 5 în clasamentul celor mai votați 100 de DJ ai lumii.

 

Top 100 DJs este singurul clasament internațional dedicat DJ-ilor, realizat de publicația britanică DJ Mag, a fost prezentat în cadrul unui eveniment în Ibiza. ,,De la un început timid, în anul 1993, an în care clasamentul era realizat pe baza voturilor editorilor DJ Mag, acest top a devenit un reper în calendarul internațional al industriei dance la nivel global. Pentru a celebra această aniversare, DJ Mag va lansa un documentar cu istoria scenei electronice din ultimii 30 de ani. “Top 100 DJs: 30 Years of Dance Music” va oferi fanilor interviuri în exclusivitate cu DJ care au ocupat locul 1 în acest poll. De la David Guetta, Martin Garrix, Armin van Buuren, Hardwell, documentarul va prezenta evoluția și impactul acestui clasament în cultura dance.”, a declarat pentru UNTOLD, Carl Loben, editor al publicației DJ Mag.

 

În clasamentul realizat de publicația DJ Mag au votat peste 1,3 milioane de oameni din 237 de țări ale lumii.

 

 

 

 

 

 

 

 

Cea de-a 9-a ediție a festivalului UNTOLD va avea loc în perioada 8-11 august, iar organizatorii vor anunța în curând primele nume confirmate pentru 2024.

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686