Items filtered by date: Monday, 13 November 2023 - Like - stiri Alba Iulia

"BLACK FRIDAY" administrativ la Consiliul Județean Cluj! Cetățenii pot obține acte online în maxim 24 ore

Consiliul Județean Cluj, o administrație fără hârtii!

 

Consiliul Județean Cluj se adaptează trendului perioadei de reduceri și reduce timpii de emitere a documentelor depuse online.

Drept urmare, toate solicitările depuse în intervalul 13.11.2023 - 17.11.2023 (ora 12:00), către Consiliul Județean Cluj, prin intermediul platformei Ghișeul Unic (https://public.cluj.archi), vor fi emise în termen de maxim 24 ore de la depunere.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Continuăm digitalizarea la Consiliul Județean. Facem pași importanți în fiecare zi pentru a putea oferi clujenilor servicii administrative performante și pentru a atinge dezideratul propus: o administrație fără hârtii!

Prin intermediul platformei pot fi obținute următoarele tipuri de acte:

-           Certificate de Urbanism

-           Autorizație de Construire

-           Certificate de Atestare

-           Certificate de Edificare

-           Drept de Preempțiune

-           Începere lucrări

-           Finalizare lucrări

Documentele emise au valabilitate juridică, semnătura electronică integrată, plata făcându-se online.

Read more...

Redobândirea certificatului de înmatriculare, duplicatul și înlocuirea Cărții de Identitate a vehiculului se pot face la RAR doar cu programare!

                                                     COMUNICAT DE PRESĂ RAR

Redobândirea certificatului de înmatriculare, duplicatul și înlocuirea Cărții de Identitate a vehiculului se pot face la RAR doar cu programare!

 

 

Stimați clienți,

 

Vă informăm că începând cu data de 15 noiembrie 2023, verificările necesare pentru redobândirea Certificatului de Înmatriculare reținut la controlul tehnic în trafic, eliberarea duplicatul și înlocuirea Cărții de identitate, vor necesita programare prealabilă.

Prin urmare, nu vă mai puteți prezenta la reprezentanțele RAR fără ca înainte să intrați pe site-ul www.rarom.ro la secțiunea Programări sau să sunați la numărul de call-center 021/9672 și să obțineți un număr de programare.

Măsura mai sus menționată este menită să reducă timpii de așteptare de la intrarea în curtea reprezentanțelor RAR până la preluarea vehiculelor de inginerii de pe linie.

RAR vine în întâmpinarea clienților prin suplimentarea numărului de locuri disponibile în vederea programărilor, astfel încât intervalul de așteptare să fie cât mai scurt.

 

Vă stăm la dispoziție cu orice alte informații de care aveți nevoie!

 

Read more...

Filmul românesc Libertate, premiat în Franța și Germania

Un film care ne-a impresionat prin mizanscena sa, o relatare istorică lipsită de manierism care ne-a surprins, un film care ne-a făcut să plonjăm în haosul evenimentelor din 1989, odată cu fuga lui Ceaușescu. Un film în care agitația Revoluției nu e surprinsă doar în varii locuri din Sibiu, dar și în reacțiile și limbajul personajelor.” Este motivația juriului care a acordat Premiul Criticii filmului românesc Libertate (r. Tudor Giurgiu) la ediția de anul acesta a Arras Film Festival, care s-a încheiat duminică, 12 noiembrie, în nordul Franței. Juriul a fost prezidat de Perrine Quennesson, una dintre cele mai active jurnaliste de film din Franța (scrie, printre altele, pentru revista Cinema Teaser și a lucrat pentru emisiunile de cinema Tchi Tcha și Le Cercle la CANAL+). Alături de Quennesson, din juriu au făcut parte Thomas Baurez (Première, FRANCE 24), Christophe Caron (La Voix du Nord), Boris Szames (SO FILM, Gone Hollywood) și Caroline Veunac (Télérama).

 

Nu este singurul trofeu obținut de producția românească în acest weekend. Filmul a câștigat și Premiul FIPRESCI (Federația Internațională a Criticilor de Film) la cea de-a 33-a ediție a Cottbus Film Festival în Germania: „Să experimentezi o revoluție pe ecran poate fi inconfortabil și captivant în același timp. Regizorul reușește să dea o formă unui haos istoric creând un film care trece dincolo de estetica noului val românesc”. Din juriu au făcut parte jurnalistul italian Giuseppe Sedia, jurnalista germană Katrin Hillgruber și istoricul român Angelo Mitchievici. Cottbus este unul dintre cele mai importante festivaluri de film dedicate cinematografiei est-europene.

 

În România, Libertate a fost urmărit deja de peste 35.000 de spectatori, iar în următoarea perioadă regizorul Tudor Giurgiu și o parte dintre actori vor fi prezenți la mai multe proiecții speciale în țară, majoritatea în orașe și localități fără cinematografe: Rădăuți (20 noiembrie), Siret (20 noiembrie), Alexandria (21 noiembrie), Cugir (23 noiembrie), Mediaș (24 noiembrie), Sebeș (25 noiembrie), Aiud (25 noiembrie) sau Baru, Petroșani și Lupeni (26 noiembrie). Detalii despre proiecții vor fi comunicate pe https://transilvaniafilm.ro/filmul-libertate-turneu/

 

Din distribuția Libertate fac parte unii dintre cei mai cunoscuți și apreciați actori români: Iulian Postelnicu, Mirela Oprișor, Alex Bogdan, Alexandru Papadopol, Alex Calangiu, Andreea Grămoșteanu, Cuzin Toma, Leonid Doni, Andi Vasluianu, Ștefan Iancu sau Ionuț Caras. 

 

Filmul a câștigat anul acesta Premiul pentru Cel mai Popular Film Românesc laTIFF, Premiul CICAE la Sarajevo, Premiul Juriului Ecumenic la Cinefest Miskolcși Premiul pentru cele mai bune costume și decoruri (semnate de Viorica Petrovici, respectiv de Vali Ighigheanu) la Waterloo Historical Film Festival. 

 

Sponsorii campaniei de promovare a filmului Libertate sunt Vodafone România, Banca Transilvania, Conceptul Lab by Theo Nissim, Groupama, Iulius Group, Aqua Carpatica.

 

Parteneri media: Rock FM, KISS FM, Magic FM

 

LIBERTATE este o co-producție România-Ungaria, produs de Libra Films și Mythberg Films și distribuit în România de Transilvania Film. Pentru distribuția internațională, filmul a fost achiziționat de compania londoneză Reason8.

 

///

 

Mai multe detalii despre LIBERTATE:

https://www.facebook.com/Libertate.Filmul 

https://www.instagram.com/libertate.filmul/ 

 

Mai multe detalii despre filmele distribuite de TRANSILVANIA FILM:

https://www.facebook.com/TransilvaniaFilm 

https://www.instagram.com/transilvaniafilm/ 

 

Read more...

Cum știi că ești într-o relație de cuplu sănătoasă

Intrăm într-o relație de cuplu pentru că vrem să fim fericiți. Nevoia de apartenență, de iubire și de afecțiune ne determină să ne căutăm un partener potrivit. Ne așteptăm ca dragostea să ne ofere un sentiment unic de bucurie, ceva ce nu am simțit niciodată în viața noastră.

Nicio relație nu este însă perfectă, fiecare având o combinație de caracteristici sănătoase și nesănătoase. Deși oamenii petrec adesea mult timp discutând despre cum să identifice o relație toxică, nu se discută neapărat despre ce înseamnă o relație sănătoasă.

Angela Nuțu, psihoterapeut și coach: “ Într-o relație de cuplu este vital să te simți fericit și susținut de partenerul tău. Dar este important să știi că nu este responsabilitatea partenerului tău să te facă fericit. Singura relație sănătoasă este cea în care fiecare partener este atent la el în timp ce își construiește partea sa în relație. A-ți asuma responsabilitatea pentru fericirea ta înseamnă să acorzi  prioritate sănătății tale emoționale, să te concentrezi pe acțiunile tale mai mult decât pe ale partenerului, să ai timp pentru tine și să te străduiești să aduci energie și stare de bine în relație, acest spațiu comun în care iubirea se împlinește.”

Atunci când evaluezi sănătatea relației tale, este util să răspunzi la următoarele întrebări:

  • Aveți încredere unul în celălalt?
  • Vă respectați reciproc?
  • Vă susțineți interesele și eforturile fiecăruia dintre voi?
  • Sunteți sinceri și deschiși unul față de celălalt?
  • Vă permiteți să vă păstrați identitatea personală?
  • Discutați despre sentimentele voastre, speranțele, temerile și visele voastre?
  • Simțiți și exprimați afecțiune și tandrețe?
  • Există egalitate și corectitudine în relația voastră?

 

Deși relațiile sunt unice în felul lor, există anumite caracteristici care diferențiază o conexiune interpersonală sănătoasă de una nesănătoasă. Iată câteva aspecte de luat în considerare.

Încredere

Încrederea este un element cheie al relațiilor sănătoase. Cercetările sugerează că abilitatea ta de a avea încredere în ceilalți este influențată de stilul tău general de atașament. Cu alte cuvinte, relațiile trăite în copilărie contribuie la modelarea așteptărilor tale referitoare la relația de cuplu.

Dacă relațiile tale anterioare au fost sigure, stabile și de încredere, ai mai multe șanse să ai încredere în oameni în relațiile viitoare. În caz contrar, dacă relațiile tale în copilărie au fost instabile și nesigure, este posibil să fie nevoie să lucrezi la problemele de încredere.

 

Autenticitate

O altă caracteristică a relațiilor sănătoase este abilitatea de a fi și de a te arăta partenerului tău așa cum ești. Deși cuplurile au niveluri variate de deschidere și dezvăluire de sine - cea din urmă se referă la cât ești dispus să împărtășești despre tine cu o altă persoană - nu ar trebui să simți niciodată că trebuie să ascunzi aspecte ale personalității tale sau să te schimbi.

La începutul unei relații, poți să eziți sau să fii mai precaut în ceea ce privește ceea ce primești ce și cât ești dispus să dezvălui. Cu timpul, pe măsură ce intimitate în relație crește, ar fi bine să te simți confortabil să dezvălui mai multe din gândurile,opiniile, credințele, interesele și amintirile tale.

 

Granițe sănătoase

Chiar dacă partenerul tău are nevoi diferite față de tine, este important să găsiți modalități de compromis menținând în același timp granițele fiecăruia. Granițele nu au legătură cu secretele. Ele doar stabilesc faptul că fiecare persoană are propriile nevoi și așteptări.

Granițele sănătoase sunt unice pentru fiecare individ și cuplu. Ele stabilesc ce vei accepta și ce nu vei accepta în relația ta. Exemple de granițe sănătoase includ acordul de a nu verifica telefoanele celuilalt, acordul de a permite fiecărui partener timp și spațiu pentru a avea prietenii în afara relației și respectarea spațiului personal al celuilalt.

 

Comunicare bună

Relațiile sănătoase, pe termen lung - fie că vorbim de prietenii sau de parteneriate romantice - necesită abilitatea de a comunica eficient. A ști să comunici nu înseamnă să nu ai conflicte. Înseamnă să poți rezolva diferențele de opinie în mod eficient.

Când apar conflicte, partenerii aflați în relații sănătoase reușesc să evite atacurile personale. Rămân respectuoși și empatici față de partener în timp ce discută despre gândurile și sentimentele lor și caută soluții.

Uneori, conflictul poate fi chiar o oportunitate de a întări conexiunea cu partenerul tău. Cercetările au arătat că conflictul poate fi benefic în relațiile intime atunci când trebuie să fie abordate probleme serioase, permițând partenerilor să facă schimbări care să aducă beneficii relației.

“O relație sănătoasă include încredere, deschidere, granițe, respect, afecțiune, comunicare și reciprocitate. Fiecare dintre parteneri trebuie să fie dispus să-și facă partea pentru a menține conexiunea și pentru a remedia eventualele probleme. O relație devine toxică atunci când partea negativă depășește partea pozitivă sau când anumite comportamente sunt dăunătoare pentru una sau ambele persoane.” concluzionează Angela Nuțu

Angela Nuțu este Psihoterapeut și unul dintre cei mai cunoscuţi şi bine pregătiţi traineri din România, Vicepreşedinte al Asociaţiei Române de Hipnoză. Are experiență de peste 10 ani în domeniul comunicării și al instruirii adulților și de peste 15 ani în domeniul antreprenoriatului și al afacerilor. Membru Fondator al Asociației Române de Coaching, Formator acreditat ANC, Trainer acreditat NLP și  Psihoterapeut.

 

Read more...

Buletin Informativ INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN ALBA

Duminică, 12 noiembrie, în jurul orei 18.30, un angajat al parcului eolian situat între Vf. Bihor și Vf. Curcubăta Mică, județul Alba, a apelat serviciul unic de urgență 112 și a solicitat ajutorul jandarmilor montani. Acesta a relatat faptul că, din cauza zăpezii, nu a putut ajunge cu mașina până la punctul de lucru, motiv pentru care a pornit pe jos spre vârful muntelui, lăsând 2 membri ai familiei în autoturism. Ulterior, la plecare și-a dat seama că nu se mai poate întoarce la locul în care se afla autovehiculul, din cauza stratului gros de zăpadă și dezorientării create de întuneric. Jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Arieseni s-au deplasat de urgență în ajutorul bărbatului, parcurgând pe jos câțiva kilometri, l-au identificat și l-au condus la mașina unde se aflau soția și fiica acestuia. Ulterior, aceștia au fost sprijiniți să să se deplaseze în siguranță până la DN 57, de unde au continuat drumul spre casă.

 

 

 

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAȚII PUBLICE ȘI CU PUBLICUL

 

 

Read more...

COMUNICAT DE PRESĂ Film inedit despre viața călugărilor din Muntele Athos

Filmul-documentar „Unde ești, Adame?” va fi difuzat pentru prima dată la Alba Iulia, miercuri, 15 noiembrie 2023, în prima zi a Postului Nașterii Domnului din acest an. Proiecția filmului va avea loc la Casa de Cultură a Studenților din orașul Marii Uniri, începând cu ora 20:00. Evenimentul este organizat, la inițiativa tinerilor teologi, de Facultatea de Teologie Ortodoxă, ASCOR – filiala Alba Iulia și Casa de Cultură a Studenților. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, participanții având ocazia să îl întâlnească pe producătorul filmului.

Filmul „Unde ești, Adame?” surprinde viața în Mănăstirea athonită Dochiariu în vremea stăreției arhim. Grigorie, fiind o producție a arhid. Alexandru Plisk, în regia lui Alexandru Zaporoschenko. Realizatorii au așteptat timp de șase ani binecuvântarea părintelui stareț Grigorie pentru a face filmul, apoi au filmat timp de patru ani, în zece expediții făcute în Sfântul Munte. Potrivit mărturiei regizorului filmului, „Unde ești, Adame?” nu este doar un film de promovare a vieții monahale athonite, ci are scopul de a prezenta traiul zilnic al monahilor, care își sfințesc viața în acele locuri.

Trailer-ul oficial al filmului poate fi urmărit aici: https://www.youtube.com/watch?v=UAeiv2C0hNE

 

 

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Alba Iuliei

Read more...

Congresul reprezentanților comunităților de romi din România, organizat de Partida Romilor „Pro-Europa”, a reunit peste 4.000 de delegați din toată țara

Preşedintele Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, cel care a organizat acest congres, a spus că niciodată nu a fost organizat un asemenea eveniment pe teritoriul României şi în Europa. El a menţionat că acest congres este inedit pentru că a reuşit să mobilizeze din 400 de comunităţi peste 4.000 de oameni „dedicaţi pentru comunităţile de romi”.

La congres au participat, printre invitaţii politici, premierul Marcel Ciolacu, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, preşedintele PUSL, Cristian Popescu Piedone, liderul grupului minorităţilor naţionale din Parlament, Varujan Pambuccian.

„Nu sunt oameni veniţi la un spectacol şi nici oameni strânşi de pe stradă să umplem Sala Palatului. Oamenii aceştia sunt aici pentru a susţine o nouă viziune a Partidei Romilor în raport cu instituţiile statului, cu partidele politice, viziune pe următorii 10 ani, în condiţiile în care dorim ca viaţa romilor să se schimbe. 4.150 de delegaţi sunt aici. România are nevoie de romi şi noi avem nevoie de România”, a mai spus Păun.

Acesta i-a solicitat premierului Marcel Ciolacu şi celorlalţi oameni politici prezenţi să se aplece asupra nemulţumirilor din comunităţile de romi, să le analizeze şi să decidă soluţii.

Premierul a prezentat pe scurt măsurile luate recent de Guvern, calificându-le drept „draftul unui nou contract social pentru o Românie corectă” și subliniind că „Locul preşedintelui dumneavoastră este în Parlamentul României, fiindcă acolo se fac legile”.

La evenimentul organizat duminică la Sala Palatului din Bucureşti au mai participat preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, liderul UDMR, Kelemen Hunor, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, şi alţi politicieni.

„Noi toţi suntem astăzi prezenţi aici, toţi liderii partidelor politice, pentru a arăta că ne pasă şi vrem să facem bine, astfel încât toate cele care au fost subliniate de preşedintele Nicolae Păun (problemele pe care le au romii – n.r.) să poată să constituie elemente prioritare pe agenda de lucru a partidelor politice, pe agenda de lucru a Parlamentului, pe agenda Guvernului, a întregii societăţi civile, astfel încât să nu mai discutăm despre, cum e cazul comunităţilor romilor, ca un rom din 4 să nu aibă apă curentă, un rom din 10 să nu aibă acces la energie electrică sau un copil rom din 3 să nu aibă ce să mănânce seara, înainte de a se duce la culcare. Asta înseamnă să ne pese şi asta înseamnă societate unită. Sunteţi cea de-a doua cea mai mare comunitate din România, discutăm după datele oficiale şi datele neoficiale. Sunteţi o comunitate nu numai mare, dar şi cu o istorie de sute de ani în România. România este ţara care este recunoscută ca reuşind să facă în aşa fel încât să trăiască în bună înţelegere, în acceptanţă, cu toate comunităţile, cu toate etniile, fără să facă acea diferenţă de religie, de etnie”, a spus Ciucă.

El a menţionat că în ţara noastră sunt împreună maghiari, romi, cehi, slovaci, armeni, evrei, iar asta asta este importanţa exemplului pe care ţara noastră îl dă într-o Uniune Europeană al cărei moto este „Uniţi în diversitate”.

„A fi unit în diversitate înseamnă să învăţăm unii de la alţii, să putem să folosim virtuţile, valorile, tradiţiile, cultura, astfel încât naţiunea să poată să fie mai unită ca oricând, iar astăzi, în contextul pe care cu toţii îl simţim şi îl vedem, ţara noastră are nevoie mai mult ca oricând să fie unită, are nevoie mai mult ca oricând să fie solidară, are nevoie ca oamenii echilibraţi să poată să îşi exprime punctul de vedere şi să acţioneze astfel încât să trăim în linişte, să trăim în pace, să trăim în unitate. Este obligatoriu să luăm acele decizii prin care să asigurăm incluziunea economică, socială, să facem în aşa fel încât să sporim accesul la sănătate, să sporim accesul la educaţie şi să asigurăm şanse la educaţie pentru fiecare copil din România, indiferent de etnie”, a menţionat Ciucă.

Rezolvarea problemei sărăciei şi a accesului la educaţie pentru romi nu este doar o necesitate pentru comunitate, ci un imperativ pentru viitorul acestei ţări, a declarat, duminică, premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, la Congresul Asociaţiei Partida Romilor „Pro-Europa”.

„Vreau ca programul dumneavoastră, ‘Romi pentru România’, să fie parte integrantă a contractului social pe care statul român trebuie să îl aibă faţă de toţi cetăţenii săi. (…) sunteţi romi, dar în primul rând sunteţi români. Deci: fiţi uniţi, fiţi responsabili şi haideţi să punem împreună umărul ca să facem România aşa cum ne-o dorim!”, a spus Marcel Ciolacu, care i-a salutat pe participanţi în limba romani.

În altă ordine de idei, el a afirmat că în curând va fi o disciplină opţională în şcoli legată de istoria romilor, care reprezintă un pas important pentru cunoaşterea istoriei acestei etnii.

„Vreau ca împreună cu voi şi cu toţi cei din sală să schimbăm ceva extrem de important – statutul femeii rome. În unele comunităţi este mare nevoie de acest lucru”, a atras atenţia Marcel Ciolacu.

Pe de altă parte, el a punctat că România este un model de bună practică privind mediatorul şcolar, fapt apreciat şi în raportul Departamentului de Stat al Statelor Unite. „Cred că trebuie să reîncepem să inovăm în domeniul incluziunii şi să avem mai mulţi aliaţi între colegii social-democraţi din Europa”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

El a evidenţiat că „mai toate deciziile bune pentru romi” au fost adoptate în timpul guvernărilor PSD.

„Avem în Guvern secretari şi subsecretari de stat romi, consilieri în prefecturi, câţiva primari, dar şi sute de consilieri locali romi, aleşi pe listele PSD. Eu vă propun astăzi să avem mai mulţi în toată ţara, dar în acelaşi timp vă spun că trebuie să apărăm şi ceea ce avem, pentru că mesajele populiste şi mincinoase bântuie ca nişte stafii prin diverse comunităţi. V-au minţit că facem legi ca să furăm copii şi vedeţi bine că nu s-a întâmplat. Au o nouă minciună şi o nouă provocare, cea cu cash-ul. E cineva de aici care nu are cash la el?”, i-a întrebat Marcel Ciolacu pe participanţii la congres.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că dacă maghiarii şi romii nu ar fi fost răbdători în România, poate că lucrurile ar fi stat cu totul diferit şi i-a îndemnat pe romi să îşi asume identitatea, limba, etnia, cultura şi atunci nimeni nu o să îi ocolească.

„Dacă maghiarii şi romii nu ar fi fost răbdători în România, poate că lucrurile ar fi stat cu totul şi cu totul diferit. (…) Noi am fost solidari împreună în toate timpurile – dacă era vorba de comunism, dacă era vorba despre ultimii 33 de ani. Vreau să vă mulţumesc pentru solidaritatea în anul 1990 la Târgu Mureş. Nu vom uita niciodată. (…) Aţi demonstrat şi demonstraţi de fiecare dată cât de puternici sunteţi, cât de implicaţi sunteţi. Sunteţi o forţă adevărată fiindcă vă implicaţi în viaţa socială, în viaţa economică, în viaţa culturală şi în viaţa politică din România. Nu vom polemiza pe cifre. Eu cred că sunteţi mult peste numărul maghiarilor din România, sunteţi pe primul loc, dar trebuie să vreţi voi şi trebuie să arătaţi voi că sunteţi o forţă puternică. Trebuie să vă organizaţi şi dacă vă veţi organiza comunităţile voastre, Partida Romilor, veţi fi mai eficienţi. Sunteţi extrem de pragmatici, dar veţi avea şi rezultate. Vă daţi seama – 10% Partida Romilor în Parlamentul României, 7% noi, cu redistribuire, bineînţeles. Asta înseamnă 17%. Grupul minorităţilor încă vreo 6%. Hai să vă văd, PSD şi PNL! Cum veţi guverna, cu cine veţi guverna?!”, a spus Kelemen Hunor la Congresul Reprezentanţilor Comunităţilor de Romi din România.

„Astăzi nu am discutat de cash, este o măsură necesară, dar de fiecare dată depinde cum iei acea măsură. Domnule prim-ministru, nu aş fi vrut să vorbesc despre cash, aş fi vrut să spun în privat. Am un prieten foarte bun din Mureş, din comunitatea romilor, am fost colegi de şcoală, şi mi-a zis să vă spun dacă vă văd că sunt două chestiuni care rămân la modă – geaca de piele şi cash-ul”, a mai spus preşedintele UDMR.

Kelemen Hunor i-a îndemnat pe romi să îşi asume identitatea.

„Trebuie să vă asumaţi identitatea, limba, etnia, cultura şi atunci într-adevăr veţi fi o forţă extrem de puternică. Nimeni nu o să vă ocolească. Dacă eu nu aş trăi în România, nu aş fi cetăţean român, aş lua doar sondajele de opinie şi cercetările sociologice şi aş vedea că sunt două comunităţi discriminate permanent în România – comunitatea voastră şi comunitatea mea. Ăsta e adevărul. Motivele sunt diferite, dar efectul, rezultatele discriminării sunt cam aceleaşi. Un om sau o comunitate stigmatizată înseamnă că este discriminată, înseamnă că nemulţumirea majorităţii, de foarte multe ori, se întoarce împotriva acestor comunităţi. Noi nu putem accepta aşa ceva, nu se poate accepta aşa ceva. Neîncrederea din partea majorităţii nu trebuie să se îndrepte către romi, către maghiari. Suntem cetăţeni loiali, plătim taxele, muncim şi am contribuit la dezvoltarea României”, a afirmat acesta.

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686