Items filtered by date: Thursday, 24 November 2022 - Like - stiri Alba Iulia

Aruncând cu noroi în toată lumea și sperând că o parte din el se lipește

Începând cu 24 februarie anul acesta, Rusia s-a folosit cu toată forța de rețeaua sa diplomatică pentru a-și promova narațiunile de dezinformare pe diferite platforme de socializare.

De exemplu, săptămâna trecută, UE a lansat Misiunea de asistență militară a Uniunii Europene (EUMAM) în sprijinul Ucrainei. Scopul misiunii este de a spori capacitățile militare ale forțelor armate ucrainene pentru a le permite să apere integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei, precum și pentru a proteja civilii ucraineni de atacurile nediscriminatorii ale Rusiei asupra țării.

La două zile după lansarea misiunii, pe site-ul Ministerului rus de Externe (MAE) a fost creată o pagină care subminează misiunea și acuză UE de escaladare. Doar 10 minute mai târziu, un link către această pagină a fost postat pe canalul Telegram al MAE rus. La scurt timp după aceea, mesajul respectiv a fost transmis de cel puțin 100 de canale Telegram, inclusiv cele ale Mariei Zakharova și ale mai multor ambasade rusești din întreaga lume.

O amplificare similară a avut loc pe Twitter și Facebook, întrucât conținutul privind EUMAM postat de MAE rus a fost distribuit de cel puțin 10 conturi diplomatice rusești pe Twitter și 15 pe Facebook. Sputnik Africa și ediția spaniolă a Sputnik au postat, de asemenea, articole care citează textul înșelător.

Kremlinul se folosește probabil de rețelele diplomatice pentru a distribui dezinformare, pentru a ocoli sancțiunile UE împotriva a cinci canale de dezinformare rusești. UE a sancționat aceste puncte de difuzare din cauza rolului lor în răspândirea dezinformării care urmărea să justifice invazia Rusiei în Ucraina, să destabilizeze țările vecine Rusiei și să submineze UE și statele sale membre.
Este timpul să recunoaștem faptele - sau nu

La 17 noiembrie, Tribunalul districtual din Haga a luat o decizie mult așteptată în cazul penal MH17, condamnându-i pe rușii Serghei Dubinskiy și Igor Girkin și pe ucraineanul Leonid Kharchenko la închisoare pe viață pentru doborârea zborului MH17 și uciderea celor 298 de persoane aflate la bord. Cel de-al patrulea suspect, un cetățean rus pe nume Oleg Pulatov, a fost achitat.

Dezinformatorii pro-Kremlin s-au grăbit să respingă decizia, calificând cazul drept invalid din punct de vedere juridic, dând vina pe Ucraina și punând la îndoială integritatea sistemului juridic olandez.

Dacă aceste afirmații sună asemănător, este pentru că sunt. Încă de când a avut loc crima, în 2014, ecosistemul de dezinformare rusesc a depus toate eforturile posibile pentru a devia toată vina. Pentru cei dornici de mai multe exemple de modus operandi al Kremlinului, avem peste 330 de cazuri privind MH17 în depozitul nostru.

Menținerea căldurii asupra narațiunilor de dezinformare legate de energie

La începutul acestei săptămâni, mai multe canale de dezinformare pro-Kremlin și canale de socializare de pe Telegram și Twitter l-au vizat pe Înaltul Reprezentant al UE Josep Borrell, în încercarea de a-l discredita. Aceștia au încercat să facă să pară că acesta a spus că încălzirea apartamentelor la mai mult de 18 grade este o crimă împotriva valorilor europene.

Pentru a lămuri lucrurile - nu, HRVP Borrell nu a spus așa ceva. Afirmația provine de la un canal Telegram care declară în mod deschis că postează exclusiv conținut satiric și informații false. Autorul aceluiași canal a postat ulterior o altă declarație inventată, presupusă a fi a lui HRVP Borrell, prin care solicită autorităților să pedepsească actorul care răspândește informații false sub numele său.

Folosirea punctelor satirice existente este o temă comună în ecosistemul de dezinformare pro-Kremlin, fie din viclenie, fie din viclenie, fie din pură prostie. Anul trecut, am scris despre cazul Panorama, un site satiric rusesc, ale cărui povești au fost în mod repetat luate ca atare de către mass-media rusești controlate de stat și de oficiali de rang înalt.

Narațiunea folosită pentru a-l viza pe HRVP Borrell este, de asemenea, una recurentă în manualul Kremlinului, cu scopul de a semăna neîncredere în autoritățile europene și de a minimiza eforturile Europei de reducere a consumului de energie.

Alte două încercări recente de dezinformare ies în evidență. În primul rând, actorii de dezinformare pro-Kremlin au făcut o altă încercare de a folosi prețurile ridicate ale energiei împotriva UE. Ei au făcut acest lucru prin amplificarea unui videoclip bizar, prezentat ca o reclamă pentru o cafenea rusă din Berlin, care arată viața în Germania viitorului apropiat după ce Putin va deveni cancelarul Europei. Alertă de spoiler: până în prezent nu a fost găsită nicio astfel de cafenea în Berlin.

În plus, mai multe canale de dezinformare pro-Kremlin au promovat la începutul acestei luni videoclipuri similare, produse de profesioniști, despre presupusele greutăți ale iernii care se apropie în Marea Britanie. Încărcarea materialelor pe canalele YouTube anonime, care au toate foarte puțini abonați și care există în principal pentru a găzdui diferite videoclipuri aliniate la narațiunile Kremlinului, maschează originea rusă a acestor videoclipuri și le face mai acceptabile pentru publicul occidental.
EUvsDisinfo

Read more...

Statele Unite și Qatar semnează o scrisoare de intenție privind cooperarea bilaterală

Secretarul Blinken și viceprim-ministrul și ministrul adjunct al afacerilor externe Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani au semnat o scrisoare de intenție prin care își exprimă intenția de a construi moșteniri puternice pentru Cupa Mondială prin cooperare bilaterală și schimb de cunoștințe, în marja celui de-al cincilea dialog strategic anual SUA-Qatar, care a avut loc la Doha, la 22 noiembrie 2022. Cele două guverne intenționează să elaboreze măsuri specifice pentru punerea în aplicare a scrisorii prin convocarea unui grup de lucru al Dialogului strategic în 2023, în cadrul căruia vor discuta despre moștenirea Cupei Mondiale FIFA Qatar 2022 și despre pregătirea pentru Cupa Mondială United 2026 din America de Nord.

Scrisoarea a declarat intenția celor două guverne de a promova accesul persoanelor cu dizabilități la turneele Cupei Mondiale prin implicarea organizațiilor de persoane cu dizabilități și a societății civile, prin utilizarea designului universal pentru a asigura accesibilitatea și incluziunea și prin aplicarea succeselor obținute de Qatar în ceea ce privește accesibilizarea Cupei Mondiale FIFA 2022 pentru persoanele cu dizabilități.

Scrisoarea a afirmat, de asemenea, intenția celor două guverne de a intensifica schimburile tehnice și schimbul de cunoștințe pentru a combate infracțiunea de trafic de persoane, inclusiv în legătură cu evenimentele sportive majore, prin îmbunătățirea procedurilor legate de identificarea, trimiterea și îngrijirea victimelor traficului de persoane.

În cele din urmă, scrisoarea a declarat intenția celor două guverne de a avansa și de a pune în aplicare practici de recrutare echitabile pentru a proteja lucrătorii migranți, de a face schimb de cunoștințe în domeniul protecției muncii, inclusiv, dar fără a se limita la, securitatea și sănătatea la locul de muncă și prevenirea stresului termic, și de a facilita dialogul pe probleme de muncă.

Read more...

Elizabeth Banks și Sigourney Weaver, pe marele ecran într-un film despre femei care au schimbat lumea: Rețeaua Jane

Transilvania Film anunță intrarea în cinematografele din toată țara a filmului Rețeaua Jane / Call Jane (2022, r. Phyllis Nagy), o poveste curajoasă despre drepturile femeilor, inspirată din realitățile Americii de la finalul anilor ’60. Elizabeth Banks, cunoscută publicului din producții precum Jocurile foamei / The Hunger Games sau mini-seria Mrs. America, joacă rolul principal. Distribuția este completată de nume precum Sigourney Weaver, Kate Mara sau Chris Messina. Scenariul este scris de Hayley Schore și Roshan Sethi

 

Rețeaua Janeva putea fi urmărit în cinema din 9 decembrie. 

 

Nominalizată în 2016 la Oscar pentru scenariul filmului Carol (r. Todd Haynes), Phyllis Nagy a debutat în regie la ediția din acest an a Festivalului de la Sundance cu Rețeaua Jane. Filmul spune povestea unei femei care duce o viață liniștită alături de soțul și fiica ei într-o suburbie americană. Totul până când o sarcină nedorită riscă să îi pună în pericol sănătatea. Este anul 1968, iar în Chicago avorturile sunt încă ilegale. Încercarea ei de a găsi o cale de ieșire din această situație imposibilă o va face să descopere The Janes, o organizație clandestină formată exclusiv din femei, care îi va schimba viața pentru totdeauna. 

 

Trailer-ul filmului poate fi urmărit aici - https://www.youtube.com/watch?v=svSwO2HkJo0 

 

În ciuda complexității subiectului, Rețeaua Jane nu este un film sumbru, ci o poveste spusă pe un ton vibrant. Regizoarea Phyllis Nagy explică:

 

Rețeaua Jane mi-a dat șansa să abordez aceste subiecte dintr-o perspectivă simplă, ușor de urmărit. Cred că în felul acesta vor fi incluși în conversație și oameni care altfel s-ar simți judecați sau ar considera dificil un astfel de film”.

 

Rețeaua Jane este lansat într-o perioadă în care Curtea Supremă de Justiție din SUA a anulat cauza istorică Roe vs. Wade, punând capăt la aproape jumătate de secol de drept la avort în Statele Unite. În prezent, avortul este ilegal în 13 state americane. Într-un interviu pentru The Los Angeles Times, actrița Elizabeth Banks spune:

 

„Acest film ne-a dat ocazia să onorăm un grup de femei revoluționare din Chicago și mi s-a părut un mod foarte interesant de a aduce la lumină acea epocă […] Se pare însă că problemele nu mai aparțin doar trecutului.  În loc să mergem înainte și să învățăm din greșelile noastre, ne întoarcem în timp”.

 

Întrebată care crede că este cel mai puternic mesaj al filmului în acest context, actrița Sigourney Weaver a declarat:

 

„Cred că vrem să reamintim oamenilor să privească dincolo de politică și să îi încurajăm să nu judece și să demonizeze femeile care aleg să facă asta, ci să fie empatici”.

 

Filmul a fost nominalizat pentru Ursul de Aur la ediția de anul acesta a Festivalului Internațional de Film de la Berlin și a deschis Festivalul Internațional de Film Transilvania, unde peste 2000 de spectatori au urmărit Rețeaua Jane în Piața Unirii din Cluj-Napoca. 

 

În România, filmul este distribuit de Transilvania Film. 

 

Partener media: Radio Guerrilla

 

Read more...

Cluj: Incendiu la o secţie a Spitalului pentru Copii: micuţii au fost evacuaţi

Un incendiu a izbucnit, joi, la Secţia Pediatrie 2 a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii din municipiul Cluj-Napoca, pacienţii fiind evacuaţi în siguranţă de personalul medical, transmite Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, în acest caz a fost activat Planul roşu de intervenţie.

„În momentul sosirii pompierilor la faţa locului s-a constatat că ardea masca din materiale plastice a canalului tehnic dintr-un grup sanitar situat la etajul trei al spitalului, cu degajări intense de fum la etajele trei, patru şi cinci. Flăcările au fost stinse imediat după sosirea pompierilor la faţa locului. Nu au fost înregistrate persoane rănite în urma acestui eveniment”, a transmis ISU Cluj.

La faţa locului au intervenit trei autospeciale pentru stins incendii, o auto-platformă pentru intervenţii la înălţime şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Pacienţii şi aparţinătorii de la etajele trei, patru şi cinci au fost evacuaţi până la sosirea forţelor de intervenţie, fiind relocaţi în alte spaţii din interiorul spitalul.

Foto: ISU Cluj

„În aceste momente se verifică canalul tehnic şi spaţiile spitalului pentru a se confirma lipsa oricărui pericol şi a fi redate în folosinţă spaţiile evacuate ale spitalului”, au mai transmis reprezentanţii ISU Cluj.

magnanews.ro

 

 

 

Read more...

COMUNICAT - The largest number of graduates (100,000 graduates) from Zion Christian Mission Center

It was held at Daegu Stadium at noon on the 20th... More than 500 former and current pastors graduate.
Joint operation of a cooperative network with local governments in preparation for safety.
First, focus on safety, second, and third, focus on safety
Contribute to revitalizing the local economy by digesting all consumption activities, such as transportation and accommodation, within the region

There will be 100,000 graduates from Zion Christian Mission Center (Head of ZCMC Tan Young Jin), which is the largest amount of graduates as a single Christian educational institution.

The Zion Christian Mission Center, a Bible education institution of the Shincheonji Church of Jesus, will hold the class 113 completion ceremony of the Zion Christian Mission Center at Daegu Stadium on the 20th. A total of 106,186 people will graduate on this day, making it the world's largest theological education institution.

For safety reasons, the number of people participating in the completion ceremony in Korea will be limited to 80,000. About 300,000 people in total (Online or offline) will participate in the completion ceremony on YouTube live broadcasts in nine languages.

The completion ceremony was prepared thoroughly to prevent safety issue as it is highly concerned recently. The Shincheonji Church of Jesus said, "For preparing this event, safety is the first, second and third.” adding, "We will create a cooperative network with local governments to check disinfection, safety, traffic, and order several times and operate a control room for monitoring the event with police, fire departments, Daegu-si, and Suseong-gu Office safety officials."

In addition, “the church itself allocated a total of 14,000 safety personnel to maintain order inside and outside the venue, and made participants enter and leave the event venue over four hours to prevent overcrowding.” he said. "About 180 medical staff and four ambulances are also on standby in case of an accident." Emergency rescue training was conducted for all safety personnel, and all graduates also completed watching emergency rescue videos. "We emphasize that this completion ceremony was especially safety-oriented," he explained.

The event consists of the opening ceremony of Part 1 and the completion ceremony of Part 2. In the first part, starting with praise services, congratulatory speeches, congratulatory messages, representative prayers, and commemorative speeches of Chairman Man-Hee Lee will be followed. The second part will include a congratulatory performance, a congratulatory speech by Tan Young-jin, the head of the Zion Christian Mission Center, a certificate of completion, a tassel turning, award ceremony, testimony from graduates, and a special performance.

Among the class 113 graduates, a total of 522 pastors, including 37 in Korea and 485 overseas, will complete the program, as the proportion of pastors has increased significantly compared to other years. In this background, it is closely related to the creation of an online class environment due to COVID-19. As an environment where students can take classes without being aware of others was created, the number of pastors and seminaries increased rapidly. The two representatives of the graduates who will announce their acceptance speech on this day are also pastors.

The fact that pastors who joined the introductory, intermediate course including Revelation (Advanced), were able to participate in education online without being aware of other people during the COVID-19 pandemic is the background of the increase in the number of pastors.

Heo Jung-wook, who shared the testimony as a representative of a Korean graduate at the completion ceremony, is a current pastor who has been pastor for a decade. After 20 years of ministry, he said, "I only learned traditional theology in seminary, but I didn't know much about Revelation. Except for difficult words, he has taught only easy words to convey to the saints. I repent that I was a sinner who added and subtracted from the word of God," he said. "I put down all my possessions and came forward to the truth." I learned true theology that leads me to heaven, not to study of mankind. "I thank God for giving me a chance to live," he said.

D.Jackson, a representative of overseas graduates, is also an Indian pastor who changed the name of the seminary to the Hepto Zion Christian Mission Center after signing an MOU after receiving an online Bible class at the Shincheonji Church in October last year. Currently, 294 members of the church, including the pastor in charge of the two churches, have completed the entire course of the Zion Christian Mission Center and are listed as the class 113 graduates.

Meanwhile, the Shincheonji Church of Jesus focused on contributing to the revitalization of the local economy and coexisting with local residents by holding the first large-scale face-to-face event in Daegu since the COVID-19 pandemic. All possible consumption activities, such as transportation, accommodation, and meals for 100,000 people, were made in the region to help local residents.

In addition, after the Itaewon disaster, it was not confirmed whether to do the event or not, but rather than abandoning the win-win opportunity in consideration of the contract situation with local companies, it is decided to do the event focused on safety as much as possible based on the know-how of hosting large-scale domestic and foreign events.

Read more...

Statele Unite salută acordul la care s-a ajuns între Kosovo și Serbia cu privire la măsurile de evitare a unei noi escaladări a tensiunilor

Departamentul de Stat al SUA a lăudat miercuri acordul încheiat între Kosovo și Serbia, care pune capăt crizei legate de controversata regulă de impunere a plăcuțelor de înmatriculare kosovare în comunitățile sârbești.
"Salutăm acordul celor două țări de a se concentra pe deplin și urgent pe normalizarea relațiilor sub auspiciile dialogului facilitat de Uniunea Europeană", a declarat purtătorul de cuvânt al biroului condus de Antony Blinken, Ned Price, potrivit unui comunicat de presă.

În acest sens, Price a "salutat" acordul dintre Kosovo și Serbia, întrucât acesta include măsuri "pentru a evita o nouă escaladare a tensiunilor".

"Susținem dialogul facilitat de UE ca fiind cea mai bună cale de urmat pentru viitorul european al Serbiei și Kosovo", a adăugat purtătorul de cuvânt american, care a salutat faptul că ambele "părți pun pe primul loc interesele poporului".
Astfel, el i-a lăudat pe reprezentanții politici kosovari și sârbi pentru că au luat decizii "pentru a îmbunătăți viața de zi cu zi a cetățenilor lor".
Cele două părți au făcut astăzi un pas important (...) pentru a asigura pacea și stabilitatea în întreaga regiune. Statele Unite aplaudă negocierile constructive și încurajează continuarea progreselor în direcția normalizării relațiilor", se arată în declarație.

Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru politică externă, Josep Borrell, a anunțat miercuri acordul dintre Kosovo și Serbia, prin care cea din urmă va înceta să mai emită plăcuțe de înmatriculare cu denumirile orașelor kosovare, iar opusul va înceta să reînmatriculeze vehicule.

În acest sens, șeful diplomației europene a informat că UE va invita "în zilele următoare" părțile pentru a discuta următorii pași spre o normalizare completă a relațiilor diplomatice.

În urma acestei declarații, vicepremierul kosovar, Besnik Bislim, a exprimat pe profilul său de Twitter că, indiferent de acord, ar trebui să continue discuțiile "intensive" în cadrul propunerii UE, susținută de Germania și Franța.

Serbia și Kosovo au încheiat luni fără acord o reuniune la nivel înalt organizată la Bruxelles, după ce Pristina a respins o propunere a Uniunii Europene pentru a obține o apropiere. De săptămâni întregi, diplomația europeană a cerut Pristinei să dea dovadă de flexibilitate față de regulă și să se angajeze în crearea unei comunități de municipalități sârbe din Kosovo, convenită în cadrul Dialogului de la Bruxelles, în timp ce Belgradul a cerut revenirea sârbilor kosovari în instituții, după demisia lor în bloc din funcțiile de deputați, primari și funcționari publici din toate domeniile.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Read more...

Acțiunile proprii și în parteneriat ale Casei de Cultură a Studenților Alba Iulia, organizate în cadrul manifestărilor din acest an dedicate Zilei Naționale a României

Joi, 1 decembrie 2022

• ora 10.00   Dezvelirea plăcii care comemorează împlinirea a 100 de ani de la inaugurarea fostului Teatru Caragiale - Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, intrarea principală

 

• ora 17.00  ”Phoenix povestea” – proiecție de film cu participarea extraordinară a lui Nicu Covaci, vocalist și membru fondator al trupei Phoenix - Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, sala mare (parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia, care este organizator principal)

 

 

Miercuri, 7 decembrie

• ora 18.00   Piesa de teatru ”O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale – Compania de Teatru Concordia – spectacol aniversar care marchează împlinirea a 100 de ani de la inaugurarea fostului Teatru Caragiale - Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, sala mare (parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia, care este organizator principal)

 

* programul poate suferi modificări, ce vor fi anunțate public.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686