Gruia Ioan Bumbu pune Roșia Montană pe agenda Global Fellows Consulting New York

Schimbările climatice cu care se confruntă umanitatea în ansamblul său reprezintă un subiect major pe agenda liderilor care înțeleg că este nevoie de un răspuns comun și ferm la un set de probleme care riscă să afecteze pe termen mediu și lung un număr mare de oameni.

În acest context, președintele Pakiv România, Gruia Ioan Bumbu a pus pe agenda Global Fellows Consulting desfașurată la New York cazul Dăroaia (cartierul de romi din localitatea Roșia Montană). Gruia Ioan Bumbu apreciază că, în condițiile inundațiilor devastatoare din vara acestui an, locuitorii acestei zone au devenit refugiați climatici și au nevoie de o intervenție specifică, imediata, capabilă să găsească o soluție care să exceadă ajutoarele de maximă urgență. Președintele Pakiv România, Gruia Ioan Bumbu, în cadrul Conferinței Climate Change de la New York, a adus în atenția participanților un caz de calamitate naturală care a dus la limita subzistenței o populație care oricum avea configurația unei pungi de sărăcie. În acest sens Gruia Ioan Bumbu a propus trecerea acestei comunități sub protecție internațională sub egida acestui concept de refugiat climatic (IDP). Conceptul de refugiat intern, desi unul relativ nou în dezbaterile privind mișcarea populației poate fi prin aplicare o șansă pentru comunitățile de acest gen. Fără doar și poate conferința programată la New York este cea mai importantă dezbatere științifică a momentului, agenda sa demonstrând nivelul major de preocupare față de schimbările climatice.

Deschide fotografia

Președintele Pakiv România, Gruia Ioan Bumbu, a declarat în exclusivitate pentru revista Albaiulianul: “Conferința de la New York este fără îndoială un semnal de alarmă tras de cei mai importanți oameni ai planetei cu privire la impactul schimbărilor climatice asupra unui număr foarte mare de oameni. Am propus o discuție larga despre Roșia Montană (Dăroaia) în contextul unei calamități naturale care excede nivelul național de rezolvare a unei astfel de probleme și am solicitat intrarea acestei comunități sub protecție internațională și recunoașterea oamenilor de acolo ca având statut de refugiați climatici. Sigur că lucrurile sunt cu atât mai grave cu cât vorbim despre o localitate care a intrat de curând în patrimoniul UNESCO și care are nevoie de o atenție specială din partea autorităților. Eu mă voi lupta pentru protecția acestor oameni așa cum am făcut-o înca de a doua zi după dezastrul din Munții Apuseni.”

 

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, stând în picioare, copac şi drum

 

Ar putea fi o imagine cu în aer liber

Ar putea fi o imagine cu în aer liber şi copac

Ar putea fi o imagine cu stând în picioare, copac şi în aer liber

Ar putea fi o imagine cu 7 persoane, persoane în picioare şi în aer liber

 

Redactia 

 

 

 

Last modified onFriday, 24 September 2021 16:46

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686