Items filtered by date: Wednesday, 29 November 2017 - Like - stiri Alba Iulia

Dragnea și Tăriceanu, decizie privind Ziua Națională

Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu şi-au anulat vizita la Alba Iulia. Cei doi preşedinţi ai celor două Camere ale Parlamentului nu vor mai participa la manifestațiile care vor avea loc la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale a României, transmite Realitatea TV, potrivit Știripesurse.ro.

Potrivit aceleiaşi surse, cei doi vor anunţa ulterior localitatea în care vor fi prezenţi în ziua sărbătoririi Zilei Naţionale.

Reamintim că președinții celor doua Camere ale Parlamentului au anunțat anterior că nu vor onora nici invitația președintelui României, Klaus Iohannis, de  a participa la principalele două evenimente organizate cu prilejul Zilei Naţionale, respectiv manifestațiile de la Arcul de Triumf și recepția de la Palatul Cotroceni, gest ce a stârnit un val de critici.

Cititi mai mult aici: corectnews.com

 

 

 

Read more...

Guvernul decide astăzi majorarea salariului minim brut pe ţară, de la 1450 la 1900 de lei

Guvernul decide, în şedinţa de miercuri, majorarea salariului minim brut pe ţară de la 1450 la 1900 de lei, potrivit unui comunicat de presă al Executivului, transmite Mediafax.

Vom avea această Hotărâre de Guvern referitoare la salariul minim, care rămâne la 1.900 de lei, exact cum s-a stabilit, pentru că este vorba şi de întoarcerea sarcinii fiscale. Motivul amânării acestei Hotărâri de Guvern nu a fost altul decât că ea trebuie să stea o anumită perioadă pe site în dezbatere publică. Din câte ştiu, s-a cerut transparenţă şi s-au efectuat mai multe etape în acest sens”, a declarat marţi Lia Olguţa Vasilescu, la Palatul Parlamentului.

Pe 26 octombrie, pe site-ul Ministerului Muncii a fost lansat în dezbatere publică proiectul de lege privind creşterea salariului minim la 1.900 de lei.

În documentul citat, iniţiatorii propun ca, de la 1 ianurie 2018, salariul de bază minim brut pe ţară garantat să fie majorat la 1.900 lei. Aceasta ar reprezenta o creştere de 31,03% faţă de luna decembrie 2017.

”Creşterea propusă va avea efecte pozitive asupra economiei prin stimularea ocupării şi reducerii muncii la negru”, se menţionează în Nota de fundamentare a proiectului.

Adoptarea Hotărârii de Guvern ce prevede creşterea salariului minim de la 1 ianuarie 2018 a fost amânată până în prezent din motive de tehnică legislativă.

corectnews.com

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686