Items filtered by date: Thursday, 23 November 2017 - Like - stiri Alba Iulia

Marina argentiniana anuță ca este posibil ca submarinul dispărut în Atlantic săptămâna trecută să fi explodat

Potrivit purtătorului de cuvânt al Marinei argentiniene, Enrique Balbi, s-ar putea ca submarinul ARA San Juan care a fost dat dispărut săptămâna trecută, cu 44 de membri ai echipajului la bord, să fi explodat, dar a respins posibilitatea unui atac asupra navei, relatează publicația argentiniana Clarin.

Armata argentiniană a confirmat joi, într-o conferință de presă, că un eveniment "în conformitate cu o explozie" a fost înregistrat în zona unde a fost căutat submarinul ARA San Juan acum opt zile, care a dispărut în Golful San Jorge în timp ce se îndrepta de la Ushuaia către stația sa în baza navală din Mar del Plata. Ambasadorul Austriei în Argentina, Rafael Grossi, a anunțat că Organizația Tratatului privind Interzicerea Totală a Testelor Nucleare (CTBTO), cu sediul la Viena, a înregistrat un eveniment scurt, violent, nenuclear și anormal, ''asemănător cu o explozie'', pe 15 noiembrie, când a dispărut submarinul. Această informație este confirmată de un institut american, ce a înregistrat de asemenea ''o anomalie hidro-acustică'' în apropiere de locul de unde submarinul a comunicat ultima dată cu Marina cu trei ore mai înainte, a declarat purtătorul de cuvânt al Marinei, Enrique Balbi. Acesta a localizat evenimentul în Golful San Jose, la 1.300 km sud de Buenos Aires.

Acum opt zile submarinul San Juan a dispărut cu 44 de membri ai echipajului său la 15 noiembrie şi de atunci nu a mai dat semne de viaţă. Dacă submersibilul se află în imersiune, persoanele la bord ar putea fi lipsite de oxigen, rezervele fiind în mod teoretic epuizate în şapte zile.

Cercetările, la care participă deja în mod activ SUA, Marea Britanie, Franţa, Brazilia şi Chile, mobilizează mai mult de 4.000 de persoane. Totodată, Rusia a anunţat că a trimis joi o navă militară spre Argentina, pentru a ajuta la găsirea submarinului. Este vorba despre o navă oceanografică care dispune de echipamente ce permit "efectuarea de căutări la o adâncime ce ajunge până la 6.000 de metri, cu ajutorul a două mini-submarine", se precizează într-un comunicat al Kremlinului.

Submarino ARA San Juan: la Armada confirma que hubo una explosión

SUBMARINO ARA SAN JUAN. Los familiares y amigos de los 44 tripulantes del submarino ARA San Juan reaccionan en la base naval argentina en Mar del Plata, tras ser informados de la existencia de una explosión dentro de la nave desaparecida en el Mar...

Submarino ARA San Juan: la Armada confirma que hubo una explosión

 

 

 

 

 

Read more...

Grampet Group îşi asumă plata contribuţiilor pentru angajaţii săi

Grampet Group, cel mai mare grup feroviar privat din România şi din Europa de Sud-Est, îşi asumă plata contribuţiilor pentru angajaţii săi, astfel încât salariile celor 7.100 de angajaţi nu vor scădea de la 1 ianuarie 2018, anunţă azi reprezentanţii holdingului feroviar privat din ţara noastră, potrivit Agerpres.
"Grampet Group, o companie cu capital privat 100% românesc, cu  7.100 de angajaţi în industria feroviară, anunţă că a luat decizia de a conserva veniturile nete ale angajaţilor, menţinând de la 1 ianuarie 2018 acelaşi nivel de salarizare pentru angajaţii săi ca în prezent",a anunțat omul de afaceri Gruia Stoica, principalul acționar a  grupului feroviar privat.
Compania a plătit la bugetul consolidat de stat peste 300 de milioane de euro în taxe şi impozite în ultimii zece ani.
Guvernul a aprobat, recent, prin modificarea Codului Fiscal, o serie de măsuri privind impozitarea IMM-urilor, impozitul pe venit şi contribuţiile sociale.
Astfel, de la 1 ianuarie 2018, contribuţiile sociale trec de la angajator la angajat iar impozitul pe venit scade de la 16% la 10%.
 Potrivit sursei: "Nivelul contribuţiilor plătite pentru salariul brut urmează să scadă cu 2 puncte procentuale, de la 39,25% la 37,25%, însă din totalul de 22,75% contribuţii datorate de angajator, 20 de puncte se transferă către salariat. Astfel, din salariul brut, 35% vor fi contribuţii reţinute de angajator în numele salariatului, iar contribuţiile rămase în sarcina angajatorului, respectiv 2,75% (după transferul de 20 puncte la salariat), scad la 2,25% şi vor acoperi riscurile de şomaj, accidente de muncă, concediu medical, creanţe salariale."
Pe de altă parte, executivul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care obligă toţi angajatorii ca, începând din 20 noiembrie, să iniţieze negocieri colective pentru menţinerea valorii nete a salariilor în plată în urma transferului contribuţiilor sociale de la angajator la angajat. 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686