Items filtered by date: Monday, 09 October 2017 - Like - stiri Alba Iulia

Finlanda - România, Integrarea romilor - Să învăţăm unii de la alţii

Astăzi, 9 octombrie 2017, la Institutul Diplomatic Român se desfășoară seminarul pe tema incluziunii persoanelor de etnie romă: "Integrarea romilor - Să învăţăm unii de la alţii", la care participă și domnul Gruia Ioan Bumbu, președintele Asociației Pakiv România.
Ambasada Finlandei la Bucureşti împreună cu Asociaţia Română pentru Studii Nordice şi Baltice și Institutul Diplomatic Român şi-au dorit să organizeze  acest seminar  despre integrarea persoanelor  de etnie romă din Finlanda şi România în mod special în această toamnă deoarece Finlanda sărbătoreşte 100 de ani de independenţă. Integrarea persoanelor de etnie romă din Finlanda a început acum 50 de ani însă istoria romilor finlandezi datează de peste 500 de ani. România are de asemenea, în această privinţă, propria istorie interesantă.
Scopul seminarului este de a împărtăşi bunele practici din acest domeniu din ambele ţări  şi de a învăţa unii de la alţii. Seminarul  se înscrie în acţiunile ediţiei cu numărul VIII ale Conferinţei Internaţionale  Anuale pentru Studii Baltice şi Nordice din România.
La fimalul seminarului va avea loc vizitarea expoziţiei foto "Koti etsii ihmista - etnia romă in imagini publicitare”, şi prezentarea lucrărilor de către artist, dna. Irmeli Huhtala, iar apoi urmând a fi vizionat filmul documentar "Această ţară nu a fost a mea", regizat de regizorul finlandez Katariina Lillqvist, un film de 60 minute despre istoria, cultura şi actualitatea modernă a cetăţenilor finlandezi de etnie romă.
 

 

 

 

Read more...

Jandarm albaiulian campion național la oină

  • Published in Sport

În perioada 30 septembrie — 01 octombrie a.c., în municipiul Bacău s-a desfășurat Ediția Jubiliară a Cupei Federației Române de Oină.   

La competiție a participat și echipa de oină a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Straja București, echipă din care face parte și domnul plutonier major Tatomir George Cristian reprezentând Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba.

La startul ediţiei din acest an, s-au aliniat şase echipe: Frontiera Tomis Constanţa, Straja Bucureşti, Stejarul Pârcovaci, Politehnica Cluj, Biruinţa Gherăeşti şi Brigada Gherăeşti, care au oferit celor prezenţi meciuri deosebit de atractive și spectaculoase. 
Competiţia a fost câştigată de echipa Inspectoratului General al Jandarmeriei Române Straja Bucureşti, după o finală extrem de disputată în compania echipei Brigada Gherăeşti,cu scorul de 18-12.

Aceasta a fost felicitată de președintele Federației Române de Oină pentru câștigarea campionatului.

Totodată domnul plutonier major Tatomir George Cristian a fost felicitat de către inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, domnul colonel Giurea Marius-Claudiu pentru performanța obținută, acordându-i acestuia o diplomă de merit iar Asociația Sportivă Ampoiul, l-a premiat cu un echipament sportiv și un blazon al asociației.

Deasemenea colegii jandarmului i-au transmis felicitări și i-au urat cât mai multe victorii.

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686