Items filtered by date: Monday, 02 October 2017 - Like - stiri Alba Iulia

Atac ARMAT în Las Vegas. Zeci de răniți

Poliţia din Las Vegas intervine după ce a primit sesizări referitoare la împuşcături lângă Hotelul Mandalay Bay, unde cel puţin o persoană ar fi tras focuri de armă, scrie Știripesurse.ro.

Conform martorilor, cel puţin un bărbat înarmat a deschis focul în timpul unui festival de muzică country în Las Vegas.

Înregistrările video apărute pe reţelele de socializare arată sute de oameni fugind de la locul incidentului, pe fundalul zgomotelor produse de o armă autromată.

În prezent, la faţa locului, se află poliţişti înarmaţi.

Au fost înregistrate mai multe victime, iar oamenii sunt avertizaţi să evite zona.

Un purtător de cuvânt al unui spital a indicat că au sosit mai multe peroane împuşcate.

Poliția din Las Vegas a transmis luni că un atacator înarmat s-ar afla liber în celebra zonă cu cazinouri a orașului și a cerut locuitorilor să fie precauți, relatează DPA și BBC News, consultate de Agerpres.

Conform unei postări pe Twitter a departamentului de poliție, persoana înarmată s-ar afla în apropierea cazinoului Mandalay Bay.

"Cerem tuturor să evite zona", se mai menționează în postare.

Potrivit Reuters, un utilizator de Twitter a scris că hotelul în care se află cazinoul a fost închis, în timp ce un alt utilizator, citând poliția, a spus că doi atacatori s-ar afla la etajului al 32-lea al hotelului și ar fi tras asupra unui bodyguard și asupra poliției.

corectnews.com

Read more...

Clubul Rotary ALBA IULIA împreună cu Forumului Naţional de Prevenție, continuă programul “Promenada Inimilor 2017” cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii

Club Rotary Alba Iulia  in parteneriat cu   Forumul Naţional de Prevenție au organizat Duminica 1 octombrie 2017  o noua editie a “Promenadei Inimii ”-eveniment dedicat constientizarii asupra problemelor cardio-vasculare  , ce îşi propune să în curajeze populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare. Traseul  a fost unul accesibil  si a inceput  din fata Catedralei Ortodoxe din Alba Iulia  fiind parcurs de membrii ai Club Rotary Alba Iulia carora li s-au alaturat membrii ai Club Rotary Civitas Solis si Rotaract  precum si  parinti , copii  si bunici - IMPREUNA .

La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării  modului nostru de viaţă.

 

 

 

Read more...

Referendum în Catalonia: 90% dintre catalani s-au pronunţat pentru independenţa faţă de Spania

Premierul provinciei spaniole Catalonia, Carles Puigdemont, a proclamat duminică seara victoria secesioniștilor la referendumul privind independența față de Spania, informează DPA. Autoritățile de la Barcelona au anunțat că au votat 2,26 milioane din cei 5,34 milioane de alegători, iar 90% din voturi au fost pentru secesiune, precizează Reuters, consultat de Agerpres.

"Ne-am câștigat dreptul de a avea un stat independent, cu statut de republică", a afirmat Puigdemont, înconjurat de miniștrii săi. Rezultatele vor fi cunoscute în zilele următoare și vor fi comunicate parlamentului catalan, pentru a permite implementarea legii referendumului. Aceasta prevede că în cazul unui vot popular în favoarea secesiunii, va urma o declarație de independență.

Inițial, premierul catalan nu a oferit cifre, ci doar a dat de înțeles că marea majoritate a răspuns "da" la întrebarea supusă referendumului: "Doriți să fie Catalonia un stat independent, sub formă de republică?". "Uniunea Europeană nu mai poate continua să-și întoarcă privirea", a susținut Puigdemont, citat de DPA. Ca urmare a ciocnirilor între susținătorii referendumului și poliția spaniolă, 844 de persoane au solicitat duminică îngrijiri medicale, potrivit datelor sistemului medical din Catalonia, preluate de AFP.

Read more...

Vizita Clubului Rotary Tabor la Alba Iulia

În perioada 26-30 septembrie 2017, Rotary Club Alba Iulia a primit vizita unei delegații a Clubului Rotary Tabor din Cehia. Pe parcursul acestor zile au avut loc întâlniri de socializare, discuții depre posibile proiecte comune, vizitarea cetății Alba Iulia și a altor obiective din zonă.

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686