Mihnea Costachi calificat in finala Grand Prix Romania de la Alba Iulia

Mihnea Costachi calificat in finala Grand Prix Romania de la Alba Iulia

Mihnea Costachi (CSM Unirea Alba Iulia) a reuşit duminică să obţină calificarea în finala Grand Prix România la şah care se va desfășura în perioada 5-6 decembrie la Alba Iulia. Circuitul organizat de Federaţia Română de Şah oferă premii de peste 100.000 de euro, fiind cel mai puternic circuit de acest gen din Europa. În finală fondul de premiere este de 25.000 euro, primul clasat urmând a fi recompensat cu 5.000 euro.

În aceste condiţii este de înţeles interesul foarte mare pentru ultima etapă a circuitului, desfăşurată în 5-6 noiembrie la Brăila. La start s-au prezentat 141 de jucători din 19 ţări, 28 dintre aceştia având titlul de mare maestru internaţional.

Pe parcursul celor 10 runde, tânărul maestru internaţional Mihnea Costachi a avut un parcurs foarte bun, obţinând 5 victorii, 3 remize şi pierzând 2 partide, una cu câştigătorul etapei de la Brăila, David Navara (Cehia) şi cealaltă cu marele maestru internaţional Athanasios Mastrovasilis (Grecia). Cu 6.5 puncte Mihnea s-a clasat pe locul 22.

După cele 5 etape de calificare, primii 12 jucători români în urma punctelor acumulate în circuit au obţinut calificarea în finală, acestora urmând a li se alătura în finală cea mai bine clasată senioară, cel mai bine clasat junior, cea mai bine clasată junioară şi un jucător invitat de Federaţia Română de Şah. Iată clasamentul după 5 etape (s-au luat în considerare cele mai bune 4 rezultate).

Clasat pe locul 5 după 5 etape, Mihnea şi-a asigurat un loc în super-turneul care va incheia calendarul competiţional al Federaţiei Române de Şah. Până atunci însă Mihnea va mai reprezenta CSM Unirea Alba Iulia la câteva competiţii de anvergură: Campionatele Mondiale de Dezlegări, Openul Internaţional al României şi Campionatul Naţional de şah rapid şi blitz pe echipe.

Last modified onTuesday, 08 November 2022 12:30

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686