Se analizează pacea instituțională pentru a contracara amenințările conflictelor globale

Se analizează pacea instituțională pentru a contracara amenințările conflictelor globale

În epoca actuală, în care siguranța vieților individuale este în mod constant amenințată de conflicte generalizate, consolidarea păcii este în prezent solicitată pentru a se dezvolta într-un sistem care promovează valorile, normele și cultura păcii pentru toate țările, comunitățile și indivizii, pe baza principiilor comune de coexistență și interdependență ale comunității globale.

'Cea de-a 6-a comemorare anuală a Declarației de Pace și Încetare a Războiului (DPCW) a avut loc online pe 14 martie 2022, cu peste 5.000 de participanți, sub tema "Instituționalizarea păcii": Construirea unui fundament juridic pentru o pace durabilă.

Un ONG afiliat la ONU, Heavenly Culture, World Peace, Restoration of Light (HWPL), a susținut eforturile combinate ale guvernelor și ale societății civile care duc la instituționalizarea păcii în fiecare societate. DPCW, proclamat în 2016, a oferit un ghid pentru promovarea păcii pentru cetățeni, în conformitate cu organizațiile internaționale, inclusiv ONU, Uniunea Africană (UA) și UE, care au subliniat orientarea normativă ca fiind un standard pentru rezolvarea substanțială a conflictelor cu participarea femeilor și a tinerilor.

În ceea ce privește necesitatea de a "construi o bază legală pentru o pace durabilă", Dr. Kamal Hossain, președintele filialei din Bangladesh al Asociației Internaționale de Drept (ILA), a declarat: "Condiția prealabilă pentru realizarea păcii este asigurarea drepturilor inalienabile ale oamenilor, care includ egalitatea în fața legii, protecția egală a legii, nediscriminarea, libertatea de asociere, libertatea de întrunire și libertatea de exprimare."

În plus, dna Anna Cervenakova, membră a Comitetului de drept internațional pentru pace al HWPL, a menționat: "În contextul crizei mondiale actuale, guvernele se întreabă ce fel de acțiune ar fi cea mai bună pentru a depăși criza de urgență. Nevoia de dezvoltare umană, prin depășirea situației de urgență în domeniul sănătății publice, a schimbărilor climatice, a declinului economic, a restricțiilor privind drepturile omului, ne duc la întrebarea cum sunt rezolvate aceste poveri de către instituțiile guvernelor. O mare parte din sarcinile de lucru se află, prin urmare, de partea guvernelor, așa că este important care sunt prioritățile din agenda lor instituțională."
Ca unul dintre vorbitori, profesorul Rommel Santos Diaz, profesor de drept internațional de la Universitatea INCE a declarat că birourile guvernamentale, inclusiv Senatul, Ministerul Afacerilor Externe și Procuratura Generală din Republica Dominicană au colaborat cu ONG-urile în scopul "luării de decizii de către stat pentru politicile publice privind securitatea cetățenilor și drepturile omului" pe baza DPCW.

Ca răspuns la amenințările predominante ale conflictelor religioase, Imam Moulana Shafiek Nolan din Westridge, Africa de Sud, a declarat: "(DPCW) subliniază importanța păcii între religii și a încetării conflictelor religioase. Dialogul lunar despre scripturi găzduit de HWPL urmărește în special să creeze o platformă pentru a opri neînțelegerile privind scripturile și practicile religioase, reflectând valorile exprimate în DPCW."

Președintele HWPL, Man Hee Lee, a declarat că războaiele și conflictele continuă să aibă loc, deoarece "războaiele pot fi declanșate dacă se presupune că este necesar, în conformitate cu dreptul internațional actual, motiv pentru care acest lucru nu poate pune capăt războiului". El a subliniat că toți membrii satului global trebuie să fie uniți ca "mesageri ai păcii" pentru a "crea cu siguranță un lucru (dreptul internațional pentru pace) care poate aduce pacea".

Pe 28 februarie, HWPL a emis o declarație privind invazia Rusiei în Ucraina, care include protecția refugiaților și solidaritatea globală a tinerilor împotriva războiului și care este transmisă în 192 de țări. DPCW prezintă principiile păcii care trebuie promovate de societatea internațională, cum ar fi interzicerea utilizării forței, promovarea libertății religioase și participarea civică pentru a răspândi o cultură a păcii. Acesta subliniază faptul că pacea durabilă poate fi obținută prin intermediul tuturor membrilor societății globale, identificând nu numai statele-națiune, ci și organizațiile internaționale și toți cetățenii ca fiind principalii actori în construirea păcii.

Pentru textul integral al DPCW sau al Declarației privind Rusia și Ucraina, puteți vizita site-ul: www.hwpl.kr

 

 

 

 

 

 

 

Last modified onWednesday, 16 March 2022 11:36

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686