Items filtered by date: Monday, 13 November 2017 - Like - stiri Alba Iulia

Gară pe drumul Marii Uniri

Marți, 14 noiembrie 2017, ora 12.00 la Museikon, noua secție muzeală a Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, va avea loc vernisajul expoziției fotodocumentare, Gară pe drumul Marii Uniri.

Expoziția este parte a unui proiect de promovare a patrimoniului cultural inițiat de Asociația DAR DEVELOPMENT. Proiectul încearcă să pună în lumină, pe baza fotografiilor și documentelor de arhivă expuse, importantul rol al căilor ferate în dezvoltarea României Moderne și desfășurarea Primului Război Mondial.

            Evenimentul este organizat la Alba Iulia de Consiliului Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

 

 

 

 

 

Read more...

Concert RIFF

Luni 13 noiembrie 2017 ora 19.00,  la Alba Iulia în sala Casei de Cultura a Sindicatelor are loc un concertul susținut de formația RIFF.

47 de ani pe şcena muzicii rock româneşti, 11 discuri editate, peste 3500 de concerte în ţară şi în Europa, apariţii Tv şi radio, piese memorabile: În loc de bun rămas, Ana-Maria, Cercul vieţii, Plouă la Woodstock, Mr. Jimi, Regele şoselei, Lumea să o străbat, Nerostitele cuvinte, Primii paşi, Un joc a fost ...

Acesta este grupul RIFF, exponent de seamă al rock-lui din România, formaţie care abordează un hard-rock sănătos cu nuanţe de blues, apreciată de public pentru calitatea şi prospeţimea muzicii, prestaţia artistică profesională şi show-ul electrizant.

Foarte puţini artişti români se pot mândri cu o carieră atât de bogată, continuă şi suţinută, încărcată de realizări profesionale şi sentimentale.

Biletele se găsesc la casieria sălii, sau pot fi rezervate la telefon 0743095706 ori prin email la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Prețul biletului 20 lei.

 

 

Read more...

România va găzdui Mondialul de handbal feminin Under-20 din 2020

  • Published in Sport

România a obținut organizarea Campionatului Mondial de handbal feminin Under-20 din 2020, iar fosta internațională Narcisa Lecușanu a fost aleasă, sâmbătă, în Comitetul Executiv al Federației Internaționale de Handbal (IHF), în cadrul Congresului de la Antalya (Turcia), potrivit site-ului forului mondial, scrie Agerpres.

București și Brașov sunt cele două orașe propuse de Federația Română de Handbal pentru organizarea CM U20 din 2020. România a fost singura candidată pentru această competiție.

Mondialul masculin Under-19 din 2021 a fost acordat Greciei.

Lecușanu a primit 110 voturi pentru un loc în Comitetul Executiv, iar cehul Frantisek Taborsky a obținut și el un loc, prin cele 87 de voturi. A mai fost în cursă și polonezul Bogdan Wenta, dar acesta a primit doar 43 de sufragii.

Egipteanul Hassan Moustafa a fost reales ca președinte al IHF.

corectnews.com

 

 

 

Read more...

Medalii de bronz pentru sportivii Clubului Top Dance

  • Published in Sport

Peste 400 de perechi de dansatori s-au întrecut pentru victorie, în cadrul competiţiei WDSF Romanian International Dance Cup 2017, 11-12.11.2017. Sportivii clubului Top Dance au reuṣit să iṣi facă simţită prezenţa în finale, concursul încununându-se cu un succes pentru perechea Adrian Opriţa – Raluca Polhac si Dragos Han – Larisa Muntean.

Astfel pereche Adrian Opriţa – Raluca Polhac au reuṣit să ocupe locul III, la cateogria de vârstă 12-13 ani, clasa D – 8 dansuri; Dragos Han – Larisa Muntean au reuṣit să obţină locul III, categoria de vârstă 16-34 ani, International Basic Youth+Adult – 5 dansuri latino

„A fost o competiţie de nivel înalt în Romania, iar prezenţa noastră pe podium ṣi în finale este un mare motiv de mândrie ṣi bucurie. Îi felicit pe copii, au fost la înălţime ṣi au reuṣit să iṣi îndeplinească obiectivul”, a spus antrenorul Alin Roṣa.

Competiţia a fost organizată de Clubul de Dans Sportiv Sportim Dance Timisoara, sub egida Federaţiei Române de Dans Sportiv, concursurile fiind jurizate de cei mai buni arbiti români ai momentului ṣi peste 10 arbitri străini, fiind o competiţie de talie internaţională.

            Club Top Dance – profesionalism născut din pasiune pentru dans!

 

 

 

 

Read more...

„Romii: de la aspirații la realități”, conferință dedicată memoriei sociologului rom, Nicolae Gheorghe.

Centrul Național de Cultură a Romilor – Romano Kher în parteneriat cu Partida Romilor – Pro Europa organizează conferința cu titlul „Romii: de la aspirații la realități”, dedicată memoriei sociologului rom, Nicolae Gheorghe.

La evenimentul ce se desfășoară la București, în perioada 12-13 noiembrie 2017, participă ca invitat domnul Gruia Ioan Bumbu, președintele PAKIV ROMÂNIA.

Prin această conferință, Centrul Național de Cultură a Romilor își propune să pună în dezbatere modul în care se conservă și se dezvoltă cultura romilor, sensul spre care aceasta se îndreaptă, ca element definitoriu al identității etnice a romilor. La acest eveniment sunt invitați reprezentanți ai romilor, experți în domeniu, profesori de limba romani, reprezentanți ai societatii civile, reprezentanți ai mediului cultural și istoric, mass-media.

Temele abordate in cadrul conferintei sunt urmatoarele:
• Antigypsyismul – o politică orizontală și transversală a Comisiei Europene? De la definiție specifică la posibile acțiuni,
• Limba romani,
• Premise, perspective și blocaje ale modernizării culturii romilor. De la retorici, la fapte.

Totodată în cadrul evenimentului a avut loc lansarea volumului: Pakiv&Solah. Testamentul Demnităţii şi Libertăţii Romilor- Incursiuni subiective în gândirea lui  Nicolae Gheorghe, lucrare prezentată de Vasile Ionescu, autorul volumului, și de asemenea, deschiderea Centrului de Comunicare, Cercetare, Studii şi Strategii Rome al Societăţii Academice Rome.

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686