Items filtered by date: Monday, 16 June 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Prefectul a salvat de la moarte o mama si doua fiice!

Pefectul a salvat de la moarte o mama si doua fiice

Luni, in jurul orei 12, 30, pe DN1, o Dacia Logan, care circula dinspre Brasov si se indrepta spre Bucuresti, s-a rasturnat de mai multe ori, in afara partii carosabile, la iesire din Timisul de Sus. Intamplator, la fata locului se afla si prefectul de Alba, Gheorghe Feneser care venea din sens invers si a vazut nenorocirea. ,,Am oprit imediat si, impreuna cu alti participanti la trafic, am fugit la masina si am reusit sa scoatem mama si cele doua fiice, de 15 ani si 20 de ani, din autoturismul care s-a rasturnat de cel putin trei ori. Mama, cea care conducea, a venit cu viteza foarte mare si a pierdut controlul volanului, a lovit pavajul si apoi autoturismul s-a rostogolit. A venit si Smurdul care a intervenit prompt" - ne-a declarat prefectul Gheorghe Feneser.
De mentionat ca, in urma cu aproximativ doua luni, Feneser a prins doi hoti care incercau sa fure apartura din studioul unui radio, din Sebes.
Se pare ca nu a uitat ca a fost politist!
Adi Ghimpeanu

 

Read more...

Eveniment expozițional "Peisaje" la Alba Iulia

 Duminică, 15 iunie, a avut loc, la Galeriile de Artă ale Municipiului Alba Iulia, vernisajul expoziției „Peisaje” care „vorbește despre prietenia care poate lega câțiva oameni într-un cadru comun, reprezentativ, cu evidente legături spirituale. Profesori și elevi, în căutarea momentului perfect, a clipei care trece, a umbrei și luminii care definesc sau creează peisajul, vorbirea într-un limbaj mai mult decât simplu, pentru că e o vorbire cu sufletul.

Nu e dorința de a impresiona doar pentru moment, ci de a lăsa o amprentă în mintea și sufletul privitorului care în fața unui peisaj să poată trăi senzația cu care a fost creat acesta. Locurile care s-au așezat sub pensula pictorilor alcătuiesc spații pline, cu perspective și expresii proprii fiecărui artist. Râmeți, Straja, Valea Ampoiului, Peisaj de iarnă la Aiud – sunt doar câteva dintre temele care alcătuiesc axeastă expoziție.

Lucrările stau sub semnul diversității, al lirismului expresiv și al liniștii care vorbește în taină, despre locurile natale sau despre experiența întâlnirii cu un alt tip de peisaj al altor locuri, ceea ce conferă expoziției un aer sincer și personal.

 Manifestarea expozițională de astăzi vine astfel să întruchipeze prezența continuă a peisajului în conștiința colectivă a oamnilor, ca temă îndrăgită atât de artiști, cât și de cei care gustă arta ca hrană a minții.

Aduc mulțumiri tuturor celor care au contribuit la nașterea acestei expoziții” (prof. Ovidiu-Cristian Gliga)

Expoziția a fost prezentată de prof. Traian Mârza și dr. Ana Dumitran. Expun Ana Muntean-Jilinschi, Laurenția P. Stoia, Marcel Gh. Muntean, Ovidiu C. Gliga.

 

Read more...

Ponta: CAS scade cu 5 puncte din octombrie, fara acordul FMI

Contributiile de asigurari sociale vor fi reduse la angajator cu cinci puncte procentuale, dar de la 1 octombrie, cu un impact bugetar de 850 milioane lei, fara majorarea deficitului bugetar, a anuntat premierul Victor Ponta, precizand insa ca masura nu are acordul FMI, ci este asumata de Guvern, informeaza Mediafax.

Ponta anunta reducerea CAS cu 5 puncte, dar din octombrie si fara acordul FMI

El a precizat ca masura va fi introdusa printr-un proiect de lege pe care Guvernul il va trimite saptamana viitoare Parlamentului si reprezinta o decizie "rezonabila si sustenabila" pe care Guvernul si-o asuma.

"Consideram ca reducerea CAS cu cinci puncte trebuie aplicata chiar de anul acesta si putem sa ne permitem acest lucru. Putem in mod rezonabil si sustenabil sa transmitem catre Parlament proiectul de lege privind reducerea CAS cu 5 puncte pentru ultimul trimestru, incepand cu 1 octombrie, deoarece in acest fel nu trebuie sa crestem niciun fel de taxa sau impozit. Avem capacitatea, fiind buni gospodari ai bugetului si avand incasari suplimentare si cheltuieli mai mici, pentru2014, de a acoperi impactul negativ", a spus Ponta.

El a sustinut ca cele 850 milioane lei necesare acoperirii impactului aferent ultimului trimestru sunt disponibili in buget.

"Acordul cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala ramane functional, nu se intrerupe, reziliaza sau denunta (...) Principalii beneficiari vor fi angajatii, pentru ca angajatorii - si asta vom urmari in mod clar - vor scoate la suprafata acele contracte de munca din zona gri, in care pe cartea de munca sunt mai putini bani decat in realitate pentru a se evita impozitarea si, in al doilea rand, crearea de noi locuri de munca", a afirmat Ponta.

Intrebat insa daca reducerea CAS din octombrie are acordul FMI si al Comisiei Europene, premierul a raspuns ca nu, deoarece nu exista nici acord, nici dezacord, Fondul solicitand doar respectarea tintelor macroeconomice, iar cand au fost taiate salariile si pensiile nu a existat nici atunci un acord al Fondului.

"Nu, pentru ca institutiile internationale au spus un singur lucru: in primul rand, ramanem in tintele de deficit, iar acordul institutiilor pentru anii care urmeaza se va da in baza discutiilor pe care le avem la sfarsitul lunii noiembrie pentru bugetul 2015 si 2016. Nu, nu e niciun acord si niciun dezacord. Cand s-au taiat salarii si pensii, nu le-a taiat FMI-ul, le-a taiat Guvernul Romaniei. Cand le-am dat inapoi, le-am dat noi. Cand scadem CAS, le scadem noi. Ei ne cer un singur lucru, sa ne pastram obligatiile asumate privind tintele mecroeconomice si, de asemenea, sa continuam reformele structurale si sa imbunatatim managementul societatilor cu capital de stat", a raspuns Ponta.

El a asigurat ca impactul reducerii CAS din octombrie va fi acoperit strict din incasari bugetare si ca masura nu este una temporara, nefiind gandita doar pana la finele acestui an.

La randul sau, ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, intrebata ce explicatii a primit din partea FMI pentru refuzul de a accepta reducerea CAS, a aratat ca au fost negocieri "destul de dificile", cu mai multe scenarii care nu prevedeau insa introducerea unei noi taxe pentru mediul de afaceri in schimbul reducerii CAS.

"Am fost in schimb de acord cu principiul ca trebuie sa stam in tinta de deficit si de aceea, pana la urma, am ajuns la concluzia ca este mai intelept sa aplicam aceasta masura numai de la 1 octombrie, cu un impact mult mai redus (...) Cei de la FMI vor fi aici in noiembrie si vom discuta bugetul pe 2015, iar noi ne angajam ca acel buget sa indeplineasca tintele de deficit si vom continua aceasta masura, dar in momentul acela se vor lua decizii in cel fel noul buget va satisface si conditia de mentinere a deficitului si de a mentine aceasta masura de reducere a CAS cu 5 puncte la angajator", a spus ministrul.

Petrescu a mai afirmat ca reducerea CAS cu 5 puncte din luna iulie a fost "planul initial", dar a trebuit respectata tinta de deficit si evitata introducerea unei alte taxe.

Ministrul nu a dorit sa explice de ce Guvernul nu considera acordul cu FMI ca fiind "suspendat" in conditiile in care expertii Fondului pleaca fara o scrisoare de intentie, desi a mai existat o situatie similara si in care acordul a fost considerat suspendat, Petrescu spunand doar ca acordul este in derulare.

Surse oficiale au declarat anterior agentiei MEDIAFAX ca Guvernul si Fondul Monetar International nu au ajuns la un acord pentru reducerea CAS cu cinci puncte procentuale de la 1 iulie.

Romania s-a angajat prin acordurile cu institutiile financiare internationale ca deficitul bugetar din acest an sa nu treaca de 2,2% din PIB.

DECLARATIILE PREMIERULUI:

- Continuam sa punem in aplicare in perioada urmatoare un model economic pe care Guvernul l-a avut in vedere in acesti doi ani de mandat.

- Am facut reparatiile sociale necesare, scaderea somajului, cresterea salariului minim, buget mai mare pentru educatie si sanatate. Am avut o crestere economica sustenabila si am reusit ain 2013 sa avem cea mai mare crestere economica din UE, sa deblocam toate programele finantate de UE.

- Consideram ca scaderea contributiilor sociale cu cinci puncte procentuale este necesara. In urma discutiilor putem saptamana viitoare sa transmitem proiectul de lege privin reducere cu 5 puncte procentuale a contributiilor de asigurari sociale.

- Nu crestem taxe sau impozite.

- In luna noiembrie vom discuta cu reprezentantii UE constructia bugetelor pe 2015-2015 astfel incat Romania sa-si pastreze tintele macroeconomice in perioada care urmeaza.

- Principalii beneficiari vor fi angajatii - angajatorii vor scoate la suprafata aceste contracte de munca din zona gri.

Premierul Victor Ponta a anuntat ca, joi, va avea o ultima intalnire cu delegatia Comisiei Europene, Fondului Monetar International si Bancii Mondiale, adaugand ca spera ca relaxarea impozitarii muncii sa fie efectuata "intr-o perioada de timp rezonabila" si sustinuta inclusiv de opozitie.

 

 

 

 

 

 

 

 

Read more...

Gazprom ameninta ca va opri livrarile de gaze naturale catre Ucraina

'Daca Ucraina nu va plati o parte din factura la gazele naturale, atunci livrarile catre Ucraina vor fi zero', a spus seful Gazprom la televiziunea rusa.

De asemenea, Miller a afirmat ca Bulgaria nu a anuntat Gazprom de nicio suspendare a lucrarilor la gazoductul South Stream prin care vor fi livrate gaze naturale din Rusia spre Europa, iar proiectul este inca in desfasurare.

Premierul bulgar Plamen Oresarski a ordonat duminica suspendarea lucrarilor in cadrul proiectului de gazoduct South Stream in scopul unor consultari cu oficiali ai Comisiei Europene. In 2 iunie, Comisia Europeana si-a anuntat intentia de a suspenda punerea in aplicare a proiectului South Stream in tarile UE, in primul rand in Bulgaria.

Miercuri, autoritatile ucrainene au anuntat ca au respins o propunere venita de la Moscova referitoare la reducerea cu 20% a pretului pentru gazele naturale rusesti si, totodata, au avertizat ca nu isi vor plati datoriile pana cand nu se va ajunge la un acord cu privire la pret.

Comentariile facute de premierul si ministrul ucrainean al Energiei arata in mod clar ca Kievul nu si-a modificat pozitia in cursul negocierilor cu Moscova, in pofida amenintarii unei intreruperi a livrarilor de gaze naturale rusesti destinate Ucrainei daca nu se va ajunge la un acord, un scenariu care risca sa afecteze si livrarile spre Europa.

Premierul ucrainean Arseni Iateniuk a precizat ca Ucraina se asteapta la modificarea termenilor contractului incheiat de compania energetica ucraineana Naftogaz cu grupul rus Gazprom si a cerut ca Ucraina sa plateasca pretul pietei pentru gazele naturale care ii sunt livrate.

'Rusia ne-a oferit o reducere de pret de 100 de dolari pentru 1.000 de metri cubi. Pozitia noastra ramane aceeasi: rescriem intregul contract si obtinem pretul pietei' a spus Iateniuk.

Ucraina vrea sa modifice un contract din 2009 care obliga Kievul sa cumpere un volum fix de gaze naturale, indiferent daca are sau nu nevoie de intreaga cantitate, la un pret de 485 de dolari pentru 1.000 de metri cubi, cel mai mare platit de orice client al Gazprom din Europa.

In schimb, Gazprom insista insa asupra rambursarii de catre Ucraina a intregii sale datorii pentru gazele naturale livrate pana acum, datorie care se ridica la 4,5 miliarde de dolari, si ameninta sa treaca la un regim de plata in avans pentru livrarile catre Kiev, ceea ce inseamna o eventuala intrerupere a aprovizionarii Ucrainei cu riscul de a o perturba pe cea a UE.

Gazprom a prelungit, pana pe 16 iunie, termenul limita pana la care Ucraina trebuie sa-si achite datoriile pentru gazele naturale livrate. Precedentul termen limita a expirat marti la ora 6,00 GMT.

Daca Rusia intrerupe livrarile de gaze pentru Ucraina ar putea aparea intreruperi si in livrarile destinate Uniunii Europene.

Grupul rus Gazprom, cel mai mare producator mondial de gaze naturale, asigura o treime din necesarul de gaze naturale al Europei si jumatate din aceste livrari trec prin Ucraina. Anul trecut, grupul rus a livrat Europei o cantitate de 162,7 miliarde de metri cubi via Ucraina, Belarus si Turcia.

 

 

 

Read more...

Trei medalii de aur pentru Romania la Campionatul European de karate WUKF de la Verona

  • Published in Sport

Karateka din Romania au cucerit joi seara primele trei medalii de aur la Campionatul European organizat de catre WUKF (World Union of Karate-do Federations) la Palatul Sporturilor din Verona (Italia), informeaza Agerpres.

Toti cei trei sportivi romani care au intrat in concurs in prima zi a intrecerilor pe tatami au cucerit titlurile de campioni continentali la veterani: Eva Kerekes (Politehnica Cluj-Napoca) la kumite shobu ippon, concursul open, Florin Ionita (Clubul Sportiv de Karate Sakura Onesti) la kumite shobu sanbon veterani D (41-45 de ani) si Florin Curileac (CSM Satu Mare) la kumite shobu sanbon veterani A (35-40 de ani).

Eva Kerekes a declarat pentru AGERPRES: ''Sunt bucuroasa pentru acest succes. Concursul nu a fost foarte greu, iar eu am reusit sa imi apar astfel titlul continental cucerit la editia din anul 2013''.

In zilele urmatoare va veni randul copiilor, juniorilor si seniorilor sa se intreaca pentru medalii.

Federatia Romana de Karate WKC este reprezentata de 120 sportivi la Campionatul European 2014 organizat de catre WUKF in perioada 12-15 iunie, la Verona. Dintre cei 120 sportivi deplasati in Italia, unii sunt sustinuti de FRK WKC si altii de cluburi si sponsori. Finantarea acestora este partial sustinuta din bugetul alocat de Ministerul Tineretului si Sportului si din venituri proprii ale FRK WKC (sponsorizari).

Romania va incerca sa isi mentina suprematia continentala confirmata la editia de anul trecut a competitiei, la Sheffield (Anglia), cand delegatia FRK WKC a ocupat detasat primul loc in clasamentul pe natiuni, cu 60 de medalii de aur, 28 de argint si 34 de bronz, urmata de Anglia, 36-31-84, si Polonia, 15-13-15, etc.

 

 

 

 

 

Read more...

Ungureanu: Negocierile FMI cu Guvernul Ponta sunt in impas

Presedintele Fortei Civice (FC), Mihai-Razvan Ungureanu, sustine ca negocierile Fondul Monetar International (FMI) cu Guvernul Ponta sunt in impas, in conditiile in care "FMI a fost trimis acasa de PSD" si nu s-a ajuns la un acord pentru reducerea CAS de la 1 iulie, informeaza Agerpres.

"Ponta are datoria sa gaseasca o solutie pana in noiembrie, sau sa ia o decizie pur politica", afirma Ungureanu intr-un comunicat de presa remis joi AGERPRES.

In opinia sa, singurele constante ale ale Guvernului Ponta sunt "esecurile permanente".

"Dupa ce a promis in campania electorala ca va reusi sa scada CAS-ul, Victor Ponta mai calca in picioare inca o promisiune facuta electoratului, cu o diferenta insa, acum nu poate da vina nici pe regimul Basescu si nici pe mostenirea lasata de Guvernul Boc sau de cel condus de mine. Este pur si simplu vorba de masura competentelor unui om si ale unui Guvern care s-au remarcat printr-un numar urias de vizite la DNA, de ministri inchisi pentru coruptie si trafic de influenta si pentru ratarea tuturor tintelor propuse", sustine liderul FC.

Acesta mai afirma ca tendinta acestui Guvern este pentru "cresterea imediata de taxe si nicidecum pentru scaderea lor.

 

 

 

 

 

 

Read more...

Tratamente naturiste impotriva urticariei!

  • Published in Monden

Urticaria este o reactie a pielii in urma consumului unor medicamente sau alimente. Se prezinta sub forma unei inrosiri a pielii, cu forma rotunda, putin in relief.

Daca medicatia folosita pentru urticarie nu da roade, atunci va invitam sa aflati mai multe despre tratamente naturiste  impotriva acestei reactii alergice

Turmericul

Are proprietatea de a regenera tegumentul prin aplicare externa, iar prin aplicare interna, ajuta la detoxifierea celulelor hepatice si regleaza digestia.

Ghimbir

Ai nevoie de ghimbir proaspat, pe care il feliezi  si il aplici pe zonele afectate.

Are rolul de a imbunatati circulatia sangvina, diminueaza inflamatiile si dreneaza lichidul spre tesuturile din profunzime.

Echinaceea

Cataplasmele cu echinaceea  cresc imunitatea organismului, stimuleaza drenajul limfei si intareste sistemul imunitar.

Aloe Vera

Daca ai urticarie, poti apela la sucul de aloe vera, pe care il poti aplica pe zonele afectate.

Aloe Vera are proprietatea de a reduce inflamatiile, mancarimile si actioneaza ca un tonifiant asupra organismului uman.

In cazul consumului intern, aloe vera are proprietatea de a preveni acumularea de toxine in organism, toxine ce pot declansa urticaria.

Lapte dulce

Pentru a atenua simptomele urticariei, poti aplica comprese cu lapte dulce la temperatura camerei pe zonele afectate, astfel obtinand un efect de calmare a pielii.

Vitamina C

Daca ai urticarie, cel mai important este sa nu te scarpini, deoarece iti poti produce leziuni ce se pot infecta si care se vindeca mai greu.

De aceea, este important sa consumati Vitamina C din alimentele zilnice pe care le introduci in dieta ta: citrice, verdeturi, catina si macese.

 

 

 

Read more...

Iata despre ce lucruri nu este permis sa vorbesti in prezenta copilului tau!

  • Published in Monden

Desi pare o conceptie americana, este totusi adevarata: discuta de fata cu copilul tau doar acele lucruri pe care i le poti explica sau pe care le stie la acea varsta.

Chiar daca poate are doar 3-5 ani si nu intelege tot ce spui, insa creierul lui absoarbe toata informatia din jur, pe care mai tarziu, o va decodifica.

Iata despre ce lucruri nu este permis sa vorbesti in prezenta copilului tau!

Nu folosi niciodata injurii aduse celorlalti in prezenta copilului tau!

Copliul va face exact ceea ce vede in casa si va imprumuta cuvinte de la mama si de la tata in principal. De aceea, este ideal sa nu injuri in prezenta copilului, deoarece el te poate imita, si, desi nu stie ce inseamna, va incepe sa injure si el.

Jignirile la adresa celorlalti reprezinta o lipsa de respect, asa ca incearca sa iti cresti armonios copilul, invatand sa-si respecte semenii si vorbindu-le frumos.

Lasa discriminarea de o parte atunci cand copilul tau este prezent

Daca vrei ca micutul tau sa nu capete etichete si sa nutreasca idei discriminatorii despre religie, etnie, rasa, sex, atunci ar fi foarte bine ca genul acesta de discutii sa nu aiba loc in prezenta copilului.

Expresiile si cuvintele pe care le folosesti in astfel de subiecte de discutie pot fi destul de usor preluate de catre creierul micutul tau si astfel sa creasca cu niste idei preconcepute, ce nu-i vor aduce beneficii.

Nu folosi niciodata cuvinte defaimatoare la adresa celorlalti in preajma copilului tau!

Chiar daca poate copilul tau nu este chiar langa tine si este destul de ocupat cu jucarioarele sale, sunt sanse mari ca el sa te auda daca barfesti cu prietenele tale.

Astfel, va auzi expresii noi, deloc frumoase, care le-ar imprumuta si el cu colegele de gradinita sau mai rau, va spune totul cu sinceritate persoanei pe care tu o barfeai.

Nu vorbii despre tragedii sau evenimente catastrofale in prezenta copilului tau

In zilele noastre, copiii sunt de mici expusi la foarte multe informatii de acest gen, auzindu-le de la televizor, din reclame etc.

Asa ca, evita sa vorbesti cu prietenele tale despre asa ceva atunci cand este si copilul in incapere, deoarece ar fi propice sa nu mai inmagazineze si astfel de informatie de la varsta aceasta mica.

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686