Items filtered by date: Friday, 28 November 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Campanie de informare si publicitate in cadrul proiectului ”Incubator de afaceri pentru someri si persoane in cautarea unui loc de munca din mediul rural din Regiunea Centru”

 

Alba Iulia, 28 Noiembrie 2014

În perioada august - noiembrie 2014 Asociaţia Pakiv Romania în parteneriat cu Centrul European de Integrare al Romilor, a desfășurat, în mediul rural din regiunile Centru, județele Alba și Sibiu, o campanie de informare și publicitate, cu scopul de a stimula participarea membrilor comunităților rurale din aceste regiuni la activitățile derulate prin proiectul ”Incubator de afaceri pentru șomeri și persoane în căutarea unui loc de muncă din mediul rural din Regiunea Centru”.

Activitățile campaniei s-au adresat șomerilor, persoanelor în căutarea unui loc de muncă, persoanelor ocupate în agricultura de subzistență și persoanelor inactive cu domiciliul în localitățile Avram Iancu din județul Alba, Micăsasa și Buzd din județul Sibiu.

La activitățile desfășurate în cadrul campaniei au participat peste 300 de persoane, iar ca urmare a acțiunilor de informare și promovare desfășurate pe parcursul mai multor zile, un număr de 268 de persoane s-au înscris ca beneficiari ai proiectului. Participanții înscriși în proiect au fost informați și consiliați în vederea creșterii oportunităților de ocupare, iar în următoarele luni vor participa la programe de formare în domenii non-agricole. Campaniile de informare și promovare din cadrul proiectului vor continua și în alte comunități rurale din regiunile Centru până la finalizarea proiectului, în luna iulie 2015.

Proiectul ”Incubator de afaceri pentru șomeri și persoane în căutarea unui loc de muncă din mediul rural din Regiunea Centru” va fi implementat pe o perioadă de 16 luni și își propune să contribuie la creșterea oportunităților de ocupare pentru șomerii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, persoanele ocupate în agricultura de subzistență și persoanele inactive din zonele rurale, din regiunea Centru.

În cadrul acestui proiect vor fi furnizate servicii integrate de informare, consiliere și de formare profesională în mediul rural, pentru cel puțin 545 de persoane. Programele de formare profesională vizează calificarea a 480 dintre viitorii beneficiari ai proiectului în domenii non-agricole, iar 5 dintre absolvenții acestor programe vor fi susținuți și asistați timp de 6 luni să-și înființeze și să demareze mici afaceri.

Informaţii suplimentare:

Asociaţia Pakiv România

Telefon: 0258811170                                     

Web: www.pakiv.ro,                   

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686