Items filtered by date: Wednesday, 21 August 2013 - Like - stiri Alba Iulia

Vama, Voltaj, Vunk si Carla’s Dream urca pe scena RMA pe 14 septembrie!

Inca patru nume celebre si-au anuntat prezenta la Romanian Music Awards 2013. Vama, Vunk, Voltaj si Carla’s Dream sunt artistii care se alatura primelor nume confirmate saptamana trecuta de organizatorii evenimentului, Music Channel si Utv.
Cel mai asteptat eveniment muzical al anului, Romanian Music Awards, va aduce pe 14 septembrie pe scena de la Brasov cele mai importante nume din industria muzicala romaneasca. In fiecare an, Romanian Music Awards este momentul zero al muzicii romanesti, pentru care fiecare artist pregateste show-uri speciale. De la tinutele de pe Covorul Rosu pana la tinutele de scena, lumini, coregrafie sau featuring-urile surprinzatoare cu alti artisti, fiecare moment este stabilit in detaliu. Daca la editia de la Brasov de acum doi ani Voltaj a cantat cu Horia Brenciu intr-un show cu jocuri de foc, iar Vunk a lansat piesa “Pleaca” cantand cu Antonia, editia din acest an a Romanian Music Awards se anunta cel putin la fel de spectaculoasa.
Insa cele mai dorite momente ale galei sunt cele de decernare ale trofeelor la fiecare dintre cele 14 categorii. Printre artistii cu cele mai mari sanse sa plece acasa cu trofeul RMA se numara Vama si Vunk, fiecare avand cate patru nominalizari, in timp ce Voltaj are trei nominalizari la Best Live, Best Group si Best Rock. Toti artistii pot fi votati intrand pe rma.1music.ro, unde cele 14 categorii isi asteapta castigatorul!
Anul acesta, RMA va avea loc pe 14 septembrie la Brasov, in Piata Sfatului, iar Music Channel va transmite LIVE incepand cu ora 19.00. 

 

Read more...

Moarte violentă, fără suspiciuni

La data de 20.08.2013, ora 17.35, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos, au fost sesizaţi prin 112, de către un cetăţean din Acmariu, cu privire la faptul că, pe raza localităţii Acmariu, o persoană este prinsă sub un tractor care s-a răsturnat.

În urma cercetărilor desfășurate de echipa deplasată la faţa locului a rezultat că B.I., de 33 de ani, din Acmariu, în timp ce conducea un tractor de care era ataşată o căruţă încărcată cu lemne, pe câmp, în locul numit “Calea Mare” din Acmariu, s-a răsturnat.

În urma accidentului bărbatul a fost prins sub tractor şi a suferit leziuni corporale grave care au dus la deces.

Cercetările sunt continuate.

 

 

 

Read more...

Urmarit pentru ca nu a oprit la semnalul politistilor

În data de 20.08.2013, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, faţă de  V.O., de 30 de ani, din municipiul Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna.

Acesta a fost depistat în data de 18.08.2013, ora 03:40, în timp ce conducea un autoturism pe b-dul Încoronării din municipiul reședință de judeţ şi nu a oprit la semnalul poliţiştilor, motiv pentru care s-a pornit în urmărirea lui.

În cele din urmă  a fost oprit pe strada Viilor din Alba Iulia unde a fost identificat şi i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest.

V.O. a refuzat testarea cu aparatul etilotest, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Alba unde i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În conformitate cu rezultatul analizelor de laborator ce au fost comunicate de Spitalul Judeţean Alba, bărbatul avea în sânge o alcoolemie de 1,25 g la mie (la prima probă), respectiv 1,10 g la mie (la a doua probă).

Cercetările sunt continuate.

 

 

 

Read more...

46 mc material lemnos confiscată de poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeş

La data de 20.08.2013, orele 2205, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeş, au identificat în trafic, pe DN67 C, pe raza localităţii Sebeşel, un camion încărcat cu lemne, condus de un bărbat de 28 de ani, din Petreşti.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că documentele de însoţire a celor 46,30 mc material lemnos de esenţă răşinoasă, prezenta modificări ale datei şi nu erau făcute menţiuni cu privire la cantitatea totală de material lemnos transportată.

Poliţiştii au luat măsura confiscării întregii cantităţi de material lemnos iar faţă de conducătorul auto a fost luată măsura sancționării contravenţionale, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, în conformitate cu prevederile  Legii 171/2010.

Read more...

Suspecţi de furturi identificaţi de poliţişti din Alba

La data de 20.08.2013, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Unirea, l-au identificat pe principalul suspect de comiterea unui furt în legătură cu care poliţia a fost sesizată la finele lunii februarie 2013.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că în noaptea de 27/28.02.2013, S.M.C., de 31 de ani, din municipiul Oradea, judeţul Bihor, a pătruns prin efracţie într-un magazin din localitatea Dumbrava de unde a sustras suma de 190 de lei şi mai multe pachete de ţigări, prejudiciul total reclamat fiind în valoare de 250 de lei.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, s-a reuşit recuperarea integrală a prejudiciului.

Faţă de principalul suspect, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Read more...

Aţi văzut-o? Poliţiştii sunt în căutarea unei minore dispărută de la domiciliu

În data de 20.08.2013, orele 17.00, Poliţia mun. Alba-Iulia a fost sesizată de către o femeie din Alba-Iulia, cu privire la faptul că în data de 19.08.2013, în jurul orelor 10.30, fiica sa minoră, Stoia Maria Nicoleta, în vârstă de 17 ani, a plecat de la domiciliu şi nu s-a mai întors.

Minora are următoarele semnalmente :

- constituţie corpolentă,

- înălţime 1,50 m

- greutate 50 kg,

- faţă ovală,

- ochi căprui,

- păr şaten, lung prins în coadă,

- nas proeminent,

- fără semne particulare pe corp;

Familia cunoaşte doar că la data dispariţiei minora era încălţată cu o pereche de tenişi negrii cu dungi gri.

Cercetările sunt continuate pentru identificarea minorei dispărute.

Persoanele care pot da relaţii sunt rugate să apeleze numărul de urgenţă 112 sau să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie.

Read more...

Concert de operetă, în premieră pe scena Salinei Turda

Turda, 20 august 2013. Prim-sopranele Amelia Antoniu și Bianca Ionescu, artiste consacrate ale Teatrului Național de Operetă ”Ion Dacian” din București, vor urca, în premieră absolută, pe scena amfiteatrului din Salina Turda (jud. Cluj) pentru un concert de operetă, pus sub semnul exuberanței și al optimismului. Într-un cadru unic, menit să potențeze frumusețea vocilor celor două soprane, momente din operete celebre vor răsuna la 80 de metri sub pământ, în mina Rudolf. Concertul va avea loc joi, 22 august, cu începere de la ora 19.00.

”După concertul spectaculos susținut luna trecută de fanfara Szarvasi, am decis să aducem pe scena din mina Rudolf două dintre cele mai apreciate voci de operă ale României pentru un spectacol memorabil, conferit de acustica impresionantă a locului și repertoriul ales. Spectatorii vor audia o selecție de operete și musical-uri pline de jovialitate, optimism sau dramatism, și vor trăi cu siguranță o experiență unică în fața unei scene neconvenționale”, a spus Vasile Nemeș, directorul general al Salinei Turda. 

Pe acorduri muzicale familiare iubitorilor de operetă, vor prinde viață personaje celebre precum Eliza, din cel mai cunoscut musical al tuturor timpurilor, My Fair Lady (Frederick Loewe), Silvia, din faimoasa operetă semnată de Emmerich Kálmán sau Vilia, din Văduva veselă (Franz Lehar), compoziția care a marcat secolul XX și a dat naștere unei adevărate „văduvomanii” în toată lumea. Din repertoriul Ameliei Antoniu și al Biancăi Ionescu nu vor lipsi nici Liliacul, povestea mai actuală ca oricând despre moralitate şi permisivitate, falsitate și foamea de putere, și Vocile de primăvară, ambele scrise de Johann Strauss-fiul, dar și șlagăre românești sau internaționale foarte apreciate de melomani.   

Bianca Ionescu este prim-solistă a Teatrului Naţional de Operetă “Ion Dacian” şi absolventă a Conservatorului de Muzică din Bucureşti, clasa de canto a Artei Florescu. Din anul 2005 este doctor în muzică, în domeniul operetei româneşti. Repertoriul său include 35 de roluri principale în spectacole de operetă şi de operă.

Absolventă a Conservatorului din București, Amelia Antoniu este o certitudine a Teatrului Naţional de Operetă “Ion Dacian”. Cu o carieră de 14 ani, soprana este cunoscută pentru roluri principale în Văduva veselă, Romeo și Julieta, Sânge vienez, Victoria și al ei husar etc.      

Salina Turda este una dintre cele mai vizitate atracții turistice din Transilvania, fiind singurul obiectiv de acest tip din România după ce a trecut printr-un amplu proces de reamenajare între 2008 și 2010, în urma unei investiții de aproape șase milioane de euro. Deschisă publicului din 1992, prin contribuţia acţionarilor - Primăria Turda, Banca Dacia Felix, Sticla Turda SA, Societatea de Turism Arieşul Turda şi IPEC Cluj -, salina este dotată și cu un staționar pentru pacienții cu afecțiuni respiratorii. De la deschidere, Salina Turda a fost vizitată de aproximativ două milioane de turiști români și străini.     

Read more...

Vitezomani taxați de polițiștii rutieri din Alba

  Poliţiştii de la Serviciu Rutier din Alba au organizat noi acţiuni de prevenirea accidentelor rutiere cauzate de conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi conştientizarea celor aflaţi în trafic de necesitatea folosirii centurii de siguranţă.
  Astfel, în perioada 12-18 august, poliţiştii au aplicat 1,119 sancţiuni contravenţionale, valoarea acestora ajungând la 179.040 lei. Cele mai frecvente amenzi au fost acordate pentru depăşirea limitei legale de viteză (607), pentru neportul centurii de siguranţă (232); pentru consum de alcool (7), pentru depăşire neregulamentară (14) şi alte 259 pentru alte abateri constatate.
  Ai fost reţinute 28 de permise de conducere şi au fost retrase 31 de certificate de înmatriculare.

Read more...

Mai mulţi părinți ai juniorilor de la FC Unirea Alba Iulia, vor să participe la ședința de joi a consiliului local

  Situaţia dramatică prin care trece clubul de fotbal FC Unirea Alba Iulia îi determină pe unii părinţi ai juniorilor de la clubul albaiulian să ia atitudine. Mai mulţi părinţi a tinerilor fotbalişti sunt hotărâţi să participe la şedinţa de joi a consiliului local, atunci când se va dezbate, printre altele, solicitarea privind retragerea CL Alba Iulia din Asociaţia Sportivă 1924.
  Odată cu retragerea Primăriei de la FC Unirea, se poate vorbi despre clubul albaiulian, care la anul ar fi împlinit 90 de ani de la înfiinţare, doar la timpul trecut, este de părere consilierul local Gabriel Pleşa.
  De această hotărâre au de suferit echipele uniriste de juniori şi copii, în care evoluează peste 150 de sportivi albaiulieni şi care sunt înscrişi în sezonul competiţional ce va debuta la 1 septembrie. Dacă Primăria Alba Iulia nu prelungeşte contractul de comodat prin care sunt puse la dispoziţia clubului bazele sportive, participarea în noul sezon competiţional va fi compromisă pentru juniori.
  Consilierul local Gabriel Pleşa a spus în cadrul unei conferinţe de presă că, dacă până joi nu se indentifică o soluţie de ieşire din impas, consilierii locali PNL şi PSD se vor opune adoptării proiectului de hotărâre care va atrage distrugerea Centrului de copii şi juniori al FC Unirea Alba Iulia.

Read more...

Evaluări naţionale pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, din anul şcolar 2013-2014.

  Ministerul Educaţiei intenţionează ca din anul şcolar 2013-2014 vor fi organizate evaluări naţionale şi pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a. Informaţia a fost prezentată de către minsitrul educaţiei, Remus Pricopie, care a motivat această hotărâre cu nevoia de a exista evaluări a procesului didactic şi până la clasa a VIII-a.
  Ministrul mai precizează că aceasta este o idee mai veche analizată timp de mai mulţi ani şi propusă de către instituţiile specializate în ştiinţele educaţiei din ţară şi din străinătate. Necesitatea introducerii acestor evaluări derivă din faptul că până în clasa a VIII-a, elevii nu trec prin nici un sistem de evaluare.
  El a spus că în absenţa unor verificări şi evaluări de sistem este imposibil să fie făcute “calibrări de sistem”, iar prin introducerea evaluărilor naţionale şi la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a se poate urmări mai bine cum evoluează fiecare elev, dar şi dacă şi unde sunt probleme la nivel de şcoală, de clasă sau de elev.
  “Acest sistem va deveni standard începând cu anul şcolar 2013/2014. Prin urmare, după câţiva ani de grădiniţă, după clasa pregătitoare, după clasa I, ajungem în clasa a II-a şi putem să vedem care este nivelul elevilor, iar informaţiile respective le putem folosi pentru a vedea unde avem vulnerabilităţi, unde sunt probleme, la nivel de şcoli, la nivel clase, chiar la nivel de elev în raport cu ceilalţi elevi”, a explicat Remus Pricopie.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686