Items filtered by date: Saturday, 17 August 2013 - Like - stiri Alba Iulia

Mesajul MAE pentru turiştii români: Reprogramaţi sejururile în Egipt. Este STARE DE URGENŢĂ

  Ministerul român de Externe atenţionează cetăţenii români că situaţia de criză din Egipt continuă şi se poate extinde pe întreg teritoriul acestui stat, astfel că le recomandă turiştilor români să-şi reprogrameze sejururile la Marea Roşie, iar operatorilor de turism să nu rişte viaţa oamenilor, se arată într-un comunicat remis Mediafax.   
  MAE aminteşte că, începând cu data de 14 august 2013, autorităţile egiptene au anunţat că s-a instituit starea de urgenţă şi au fost impuse restricţii de circulaţie, care se aplică în 14 guvernorate, respectiv în Cairo, Giza, Alexandria, Suez, Ismailia, Assiut, Sohag, Beni Suef, Minya, Beheira, South Sinai, North Sinai, Fayoum şi Qena.  
  Este interzisă circulaţia în intervalul orar 19.00 şi 06.00. Starea de urgenţă va fi valabilă 30 de zile.   
"Se recomandă cetăţenilor români care au programate sejururi în staţiunile de la Marea Roşie să le reprogrameze, iar celor aflaţi în staţiunile Hurghada şi Sharm el Sheikh să nu părăsească zona hotelurilor şi să renunţe la excursiile ce presupun deplasarea în afara lor. Siturile arheologice şi muzeele sunt închise pe o perioadă nedeterminată", averitizează MAE.   
  Totodată, MAE recomandă operatorilor români din turism "să manifeste maximum de profesionalism şi să nu rişte viaţa cetaţenilor români în baza asigurărilor primite de la operatorii egipteni privind siguranţa staţiunilor egiptene".    
  Cetăţenii români care se află în această ţară sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României în Egipt şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale, pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.
  Autorităţile egiptene au reţinut peste 1.000 de susţinători ai mişcării islamiste Fraţii Musulmani în cursul violenţelor de vineri, soldate cu peste 173 de morţi, a anunţat Ministerul egiptean de Interne. Printre persoanele ucise figurează 57 de agenţi ai forţelor de ordine.  
  Mii de simpatizanţi ai mişcării islamiste Fraţii Musulmani au ieşit pe străzi, vineri, pentru a denunţa "lovitura de stat militară" din 3 iulie, soldată cu înlăturarea de la putere şi arestarea preşedintelui Mohamed Morsi. Peste 800 de oameni au murit în confruntările din ultimele zile.
Sursa: antena3.ro

Read more...

Din 2014 agricultorii vor putea să își asigure culturile

  Veşti bune pentru agricultori. Nicolae Popa, directorul adjunct al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Regională şi Pescuit (APDRP), a precizat în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul PNL Alba, că APDRP va implementa un Fond Mutual de Asigurare a Riscurilor Majore în Agricultură.
  Prin intermediul acestui fond, agricultorii vor putea să îşi asigure culturile împotriva calamităţilor naturale majore, precum seceta, inundaţiile şi îngheţul. În prezent, asemenea investiţii nu sunt acoperite de către societăţile de asigurări, decât în cazurile în care sunt  implicate sume foarte mari de bani, inaccesibile marii majorităţi a producătorilor agricoli din România.
  Astfel, datorită acestui Fond Mutual de Asigurare a Riscurilor Majore în Agricultură, producătorul  va fi despăgubit prin bani  din fonduri europene (65%) şi din cotizaţiile pe care fiecare fermier va trebui să le plătească odată cu semnarea adeziunii la acest fond (35%).
  Fermierii doritori să participe la acest program, vor trebui să semneze o adeziune la Fondul Mutual şi să plătească o taxă.
   Nicolae Popa a precizat că pentru punerea în practică a programului sunt necesare de acoperit câteva condiţii: acoperirea a 30% din suprafaţa agricolă a ţării,  participarea ăn fond a 30 % dintre fermieri, asigurarea a 30% din efectivul de animale şi altele. Din primăvară va începe implementarea acestui program, la care se lucrează de mulţi ani, iar în toamna anului 2014 el va trebui să fie funcţionabil, pentru a fi inclus în perioada de exerciţiu financiar 2014-2020.

Read more...

„Commedia dell’Arte” mâine seară la Tibru: Spectacol de teatru cu Grupul Skepsis „Tatăl Fantomă”,

  Sala de întruniri cetăţeneşti a Tibrului va fi locaţia unde va avea loc spectacolul de teatru “Tatăl Fantomă”, pus în scenă de inimosul colectiv al teatrului albaiulian Skepsis. Piesa se va juca duminică, 18 august de la ora 19.00.
  Evenimentul este organizat în cadrul unui proiect numit “Chemarea nemuritoare a slovei”, un itinerariu cultural în spaţiul arhaic al satului. Proiectul este finanţat de Fundaţia Comunitară Alba, din Fondul de Cultură.
  Piesa “Tatăl Fantomă” aparţine genului„Commedia dell’Arte”, teatru specific evului mediu, dezvoltat în perioada Renaşterii italiene, bazat pe personaje colorate, intrigă ofertantă, comic spumos şi atractiv, care cucereşte spectatorii prin spontaneitate, interactivitate şi improvizaţie. Spectacolele se desfășoară în aer liber, iar actorii joacă mascați.

Read more...

Accident rutier produs de un conducator al STP

 

 

 

La data de 16.08.2013, ora 19:50, la intersecția bulevardului Încoronării cu strada Izvorului din Alba Iulia, B.G., de 58 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autobuz al societăţii locale de transport public, nu a acordat prioritate la efectuarea unui viraj la stânga pentru a pătrunde pe strada Izvorului, intrând în coliziune cu un autoturism condus de o tânăr de 22 de ani, din Alba Iulia.

În urma accidentului conducătorul auto şi două tinere de 23 şi 25 de ani, pasagere în autoturism, au suferit leziuni corporale uşoare, fiind transportaţi la spitalul din Alba Iulia unde le-au fost acordate îngrijiri medicale, însă nici unul nu a rămas internat.

Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest care a evidenţiat faptul că în momentul producerii accidentului nu erau sub influenţa alcoolului.

Cercetările sunt continuate.

 

 

 

Read more...

Accident rutier

La data de 16.08.2013, ora 11.50, pe DN 1, la km 359, metri, în afara localității Răhău, un tânăr de 22 de ani, din Bulgaria, în timp ce conducea un autoturism, nu a păstrat o distanţă corespunzătoare în mers faţă de autoturismul din faţă ce era condus de o femeie de 25 de ani, din municipiul Sibiu, intrând în coliziune cu acesta.

În urma accidentului, o tânără de 19 ani, din Bulgaria, pasageră pe bancheta din spate a autoturismului condus de cetăţeanul bulgar, a suferit leziuni corporale uşoare şi a fost transportată la spitalul din Sebeş pentru îngrijiri medicale.

Cercetările sunt continuate.

Read more...

Infracţiune rutieră

La data de 16.08.2013, orele 07.32, poliţiştii rutier din Aiud au oprit pe strada Gării din Aiud, un autoturism condus de E.G., un bărbat de 46 de ani, din Lopadea Nouă.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotes, a rezultat o valoare de 0,66 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Aiud unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică, peste limita legală.

Read more...

Poliţiştii din Alba au fost la datorie şi în cursul zilei de ieri, 16 august, astfel că nici în această zi, în judeţul Alba nu au fost înregistrate fapte de tulburare a ordinii şi siguranţei civice.

În data de 16.08.2013, peste 250 de poliţişti ai Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba au acţionat pentru liniştea şi siguranţa cetăţenilor din judeţul Alba. S-a acţionat, în principal, în scop preventiv, pentru ca toţi membrii comunităţii să se poată bucura de minivacanţa din această perioadă.

Poliţiştii rutieri au asigurat o prezenţă activă în trafic şi au sancţionat cu fermitate orice abatere de la respectarea normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice, astfel că 214 conducători auto au fost amendaţi pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2005, din care 113 pentru viteză excesivă. Deasemenea, doi conducători auto au rămas fără permis (unul pentru consum de alcool şi unul pentru depăşire neregulamentară).

Valoare totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate în cursul zilei de ieri a fost de 41.990 lei.

Poliţiştii din Alba îşi vor continua misiunea şi vor acţiona cu efective mărite şi azi, 17 august precum şi mâine, 18 august 2013, atât pentru menţinerea climatului de siguranţă civică şi combaterea oricărei încălcări a prevederilor legale, cât şi pentru prevenirea accidentelor rutiere şi asigurarea fluenţei în trafic.    

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686