Items filtered by date: Tuesday, 19 March 2019 - Like - stiri Alba Iulia

Zilele Francofoniei la Alba Iulia

În perioada 19-22 martie 2019, Alba Iulia va găzdui cea de-a VIII-a ediție a Zilelor Francofoniei, un eveniment organizat de Asociația Alba – Manche Împreună/AMI în parteneriat cu Consiliul Județean Alba, Universitatea ,,1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, Colegiul Național ,,Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia, Liceul de Arte ,,Regina Maria” Alba Iulia, Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, Teatrul de Păpuși ,,Prichindel” Alba Iulia și Asociația Culturală ,,Semper Artes” din Iași.

Miercuri, 20 martie 2019, organizatorii vă invită să luați parte la un eveniment multi-art ce se va desfășura la Alba Iulia în incinta Museikon, începând cu orele 12:00. Este vorba de un eveniment cultural ce o are în centru pe talentata elevă Eva Todor din clasa zero de la Școala Gimnazială ,,Avram Iancu” din Alba Iulia. Eva vine în fața tuturor celor ce îndrăgesc artele cu o expoziție de pictură și cu lansarea cărții ,,Eva în galaxia culorilor”. Cartea și expoziția vor fi prezentate de doamnele Sonia Elvireanu, Rodica – Gabriela Chira și Maria Vesa. Programul va continua cu un dialog al artelor în care elevii clasei a III-a de la Liceul de Arte ,,Regina Maria” din Alba Iulia coordonați de prof. Georgeta Mărginean se vor întâlni pe calea notelor muzicale cu colegii de clasă ai Evei coordonați de înv. Cristina Bulac. Elevii vor interpreta câteva cântecele adecvate vârstei lor, în limba română și în limba franceză.

Programul manifestărilor culturale va continua sub genericul ,,Dialogul artelor”, după masa de la ora 17:00 în aceeași locație, unde vor fi lansate cărțile Sable/Nisip, autor Marilyne Bertoncini și Wanda Mihuleac și Tant de bonheur a render aux fleurs/ Atâta fericire să dau florilor, autor Patrick Devaux, ambele traduse de Sonia Elvireanu. Cărțile vor fi prezentate de traducătoare și de prof. Leontin Țibacov iar cei prezenți vor avea prilejul să asiste la recitalul bilingv francez-român susținut de Rodica Gabriela Chira și Elena Anghel Coman. Momentele de lectură vor fi însoțite de momente muzicale în interpretarea prof. Georgeta Plută de la Liceul de Arte ,,Regina Maria” din Alba Iulia și a elevei Sorana Macarie de la Colegiul Național ,,Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia. Evenimentul se va încheia cu un moment de dansuri franțuzești ale cursanților de la Clubul de dans sportiv ,,Top Dance 2007” din Alba Iulia, instructor Alin Roșa.

Parteneri media ai evenimentului sunt Radio Unirea FM și Unirea on-line iar evenimentul este susținut de Rotary Club din Alba Iulia.

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686