Items filtered by date: Wednesday, 21 June 2017 - Like - stiri Alba Iulia

Angela Merkel îndeamnă la unitate țările din UE după demararea negocierilor pentru Brexit

Cancelarul federal german Angela Merkel a îndemnat marți celelalte 27 de state membre ale UE la unitate în timpul negocierilor pentru ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar, negocieri care au început luni, informează agenția de presă Reuters, conform Agerpres.

Potrivit Angelei Merkel, negocierile sunt foarte importante și pentru viitorul integrării europene.

Brexitul a fost o nereușită a UE, însă rezultatele din acest an din Olanda și Franța au prezentat o oportunitate pentru a face pași înainte, a subliniat cancelarul federal al Germaniei.

'Să rămânem uniți, să nu fim divizați', a declarat Merkel, referindu-se la cei 27 de membri ai UE. 'Nu este vorba doar despre ieșirea Marii Britanii (din UE), cu care vrem să rămânem prieteni, cu care vrem să avem o bună relație de parteneriat, ci și despre viitorul UE', a spus cancelarul federal german în cadrul unei conferințe asupra domeniului industrial desfășurată în Germania.

'Cele patru libertăți pe care ni le oferă piața internă nu trebuie periclitate', a atenționat Angela Merkel, cu referire la libertățile UE privind circulația mărfurilor, capitalurilor, persoanelor și serviciilor.

Merkel și-a exprimat dorința ca negocierile să fie duse 'într-un spirit bun' și ca poziția Marii Britanii să devină clară în lunile următoare.

'Noi vom aplica, desigur, ideile Marii Britanii, dar într-un mod în care interesele celor 27 de state să fie protejate', a subliniat Angela Merkel.

La prima lor întrevedere de la Bruxelles, luni, negociatorii din partea UE și Marii Britanii au convenit asupra graficului negocierilor pentru Brexit. Ambele părți au subliniat deschiderea lor în a pune în aplicare agenda extrem de complexă și de strânsă.

La aproape un an după ce britanicii au votat pentru ieșirea țării lor din UE, dezbaterea strategiei privind Brexitul s-a intensificat în interiorul guvernului britanic de când premierul Theresa May a pierdut majoritatea parlamentară la scrutinul din 8 iulie.

corectnews.com

 

 

 

Read more...

Peste 20 de reprezentanţi ai unor companii din România - la summitul de investiţii Select USA

23 de delegaţi de la 17 companii dintr-o diversitate de sectoare din România au călătorit la Washington DC pentru a participa, în perioada 18-20 iunie la Summitul de Investiţii SelectUSA, a anunţat ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm. Potrivit unui comunicat al misiunii diplomatice la Bucureşti, summitul este cel mai cunoscut eveniment care pune în legătură companii din întreaga lume cu organizaţii pentru dezvoltare economică din Statele Unite pentru a facilita investiţiile în SUA, scrie Agerpres, potrivit Stiripesurse.ro.

"Intrăm într-o nouă perioadă de revitalizare economică în Statele Unite", a declarat Wilbur Ross, secretar al Comerţului, citat în comunicat. El a apreciat că în prezent "este un moment interesant în care companii din întreaga lume să exploreze piaţa americană şi să găsească parteneri care le pot ajuta să îşi creeze sedii în SUA, să îşi extindă activitatea şi să se dezvolte".

"Nu există un loc mai bun pentru stabilirea acestor legături decât acest summit", a punctat el. România participă în acest an cu cea mai mare delegaţie din istoria Summitului SelectUSA, în condiţiile în care numărul de participanţi este de şapte ori mai mare decât anul trecut, arată sursa citată.

Fiecare dintre delegaţi a avut numeroase întâlniri cu membri ai companiilor şi organizaţiilor pentru dezvoltare economică americane. Delegaţii din România provin din sectoarele minier, tehnologia informaţiei şi comunicare (TIC), inginerie şi industrial. "Suntem încântaţi să primim 23 de investitori la Summit şi în Statele Unite", a declarat, potrivit comunicatului, ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, punctând că summitul, care constituie cel mai important eveniment din SUA dedicat investiţiilor străine directe, "oferă oportunităţi de afaceri şi resurse de pe întregul teritoriu al Statelor Unite într-un singur loc, permiţându-le participanţilor să comprime săptămâni de eforturi în mai puţin de trei zile".

Summitul de Investiţii SelectUSA este cel mai important eveniment care pune în legătură companii din întreaga lume cu organizaţii pentru dezvoltare economică din Statele Unite. Reprezentanţi din 51 de state şi teritorii americane şi peste 65 de pieţe internaţionale şi-au înregistrat participarea la Summitul de Investiţii din 2017. Cele trei ediţii anterioare ale Summitului au reunit mii de investitori străini. Summitul din 2016 a atras peste 2.600 de participanţi, inclusiv investitori de pe 70 de pieţe, organizaţii pentru dezvoltare economică din 52 de state şi teritorii şi 22 de şefi de misiuni diplomatice. Foşti participanţi la Summit au anunţat pentru perioada 2014-2016 noi proiecte de investiţii în valoare de 20,6 miliarde.

Patronat de Administraţia pentru Comerţ Internaţional (International Trade Administration) din cadrul Departamentului Comerţului, SelectUSA promovează şi facilitează investiţiile în Statele Unite, coordonând agenţiile guvernamentale federale din domeniu pentru a constitui unicul punct de contact cu investitorii. SelectUSA sprijină organizaţiile pentru dezvoltare economică să concureze la nivel mondial pentru obţinerea de investiţii furnizând informaţii, o platformă de marketing internaţional şi susţinere.

De asemenea, SelectUSA ajută investitorii să găsească informaţiile de care au nevoie pentru a lua decizii, să intre în contact cu persoanele adecvate la nivel local, să urmărească sistemul federal de reglementare şi să găsească soluţii la situaţiile ce implică guvernul federal.

corectnews.com

 

 

 

Read more...

Sărbătoarea Muzicii la Alba Iulia

Program Sărbătoarea Muzicii:

Vineri 23.06.2017

20.00 – "Ciocârlia Reloaded" cu Trupa Amadeus / Oana Lianu, fluier, caval, nai, ocarină, voce / Ionel Drăghici, țambal / Marius Vernescu, pian, keyboard / Daniel Manasi, vioară / Jezebel, voce / Mircea Baniciu, voce, chitară semiacustică / Ovidiu Lipan Țăndărică, toacă, tobe, darbuca / Nicu Patoi, chitară electrică / Ioji Kappl, chitară bas

Sâmbătă 24.06.2017

10:00 – "Căsuța cu povești muzicale" (operă pentru copii): Fata Babei și Fata Moșneagului, Motanul Încălțat, Peter Pan

18:00 – "Tago în cetate" cu Analia Selis, Răzvan Suma, Mariano Castro, Omar Massa, Rafael Butaru

20:00 – "Valsul secolului" cu Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat a Republicii Moldova și participarea extraordinară a compozitorului "Eugen Doga"

Duminică 25.06.2017

19:00 – Concert COMPACT

20:00 – Concert SMOKIE

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed