Items filtered by date: Monday, 20 March 2017 - Like - stiri Alba Iulia

Blaj aLive 2017 da unda verde primelor noutati: editie reconfigurata, cu Amy Macdonald cap de afis

Amy Macdonald (UK), Walking On Cars (Irlanda), Lola Marsh (Israel), Alternosfera (Rep. Moldova), Suie Paparude (Ro), Coma (Ro) si Sinoptik (Ucraina) se numara printre primele confirmari Blaj aLive 2017. Aflat la cea de-a cincea editie, festivalul va avea loc pe 4 iunie 2017, pe Campia Libertatii si va oferi fanilor bilete special gandite pentru distractia in gasca. 
La Marea Adunare de la Blaj aLive de pe Campia Libertatii, fanii vor putea asculta si dansa in iarba pe ritmurile unora dintre cei mai cunoscuti artisti ai momentului. Cel mai accesibil festival multicultural de la noi va gazdui: 3 scene (Freedom Stage - scena principala, Zona Reggae si Zona Electronica), spatii de lounge si relaxare, food court, parc de distractii, activari si seminarii creative. O calatorie de neuitat pe taramul vibe-urilor bune e promisiunea Blaj aLive 2017.

 1 zi de festival cat 2
Anul acesta, pentru a sustine autoritatile locale in eforturile de reabilitare a Campiei Libertatii, festivalul va comasa energia celor doua zile traditionale de concerte si de petreceri intr-una singura si nu va mai include zona de camping, spatiu aflat acum in curs de reamenajare. Din 2018 insa, Blaj aLive va reveni la durata si formatul cu care si-a obisnuit deja publicul, intr-o locatie modernizata si cu un line-up pe masura aniversarii a 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia si a 170 de ani de la Marea Adunare Nationala de pe Campia Libertatii Blaj, din 3/15 mai 1848.
Lucrarile de reabilitare a Campiei Libertatii au inceput pe 1 iulie 2016 si vor fi finalizate in luna mai a anului 2018, in urma unei investitii totale de 5.200.000 de lei, derulate de Primaria Blaj si Consiliul Judetean Alba.
„Anul acesta va fi un disconfort pentru cei care participa la festival, pe care eu il consider un disconfort placut, pentru ca efectele acestuia se vor vedea la editia de anul viitor, cand si Campia Libertatii se va ralia, din toate punctele de vedere, la pretentiile si cerintele unui astfel de eveniment, precum Blaj aLive. Lucrarile vor fi finalizate in luna mai 2018, exact inaintea editiei viitoare a festivalului, care va fi una speciala si care va marca asa cum se cuvine implinirea a 170 de ani de la Marea Adunare Nationala de la Blaj si 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia. Reabilitarea Campiei Libertatii este o lucrare delicata, care necesita timp de implementare, o alta investitie de suflet a administratiei locale" a declarat Gheorghe Valentin Rotar, Primarul Municipiului Blaj.
Premiere pe Campia Libertatii
Primul concert din Romania al artistei Amy Macdonald va fi sustinut pe Campia Libertatii din Blaj. Considerata drept una dintre cele mai de succes cantarete si compozitoare de origine britanica, artista folk-rock a urcat inca de la debut pe primele locuri ale topurilor europene. Primul sau album, „This is the life", a intrat pe primul loc al clasamentelor din cinci tari, inclusiv Marea Britanie, a castigat discul de platina in 12 tari si s-a vandut in peste trei milioane de exemplare in intreaga lume. Piesa care da titlul albumului a urcat pe prima pozitie in 10 tari si a inregistrat vanzari de peste 2 milioane de copii. De la lansarea albumului "This Is The Life" din 2007, Amy a cantat pe scenele unora dintre cele mai cunoscute festivaluri din Europa,  precum T in the Park sau Glastonbury.
O alta premiera este reprezentata de trupa irlandeza de rock alternativ, Walking on Cars. Fondata in 2010, aceasta este una dintre formatiile cu ascensiune rapida pe scena muzicala internationala. La scurt timp de la lansare, Walking on Cars a devenit cel mai important band irlandez independent, avand 2 piese in top 30 cele mai ascultate hit-uri de pe iTunes. In plus, in ziua in care trupa a anuntat lansarea primului album in Irlanda, „Everything This Way", acesta a fost singurul care a inregistrat pre-comenzi care au surclasat nivelul celor avute de Adele, pe orice magazin iTunes din intreaga lume. 
 
Lola Marsh sunt una dintre cele mai fresh trupe de indie-pop ale Orientului Mijlociu. Originar din Tel Aviv, duo-ul Lola Marsh imbina cu succes versuri cu semnificatii profunde cu armonii complexe si tonuri calde. Single-ul de debut, Sirens, a ajuns imediat dupa lansare pe locul 5 in top 10 cele mai ascultate melodii de pe Spotify din Statele Unite, in timp ce cel de-al treilea single, „You're Mine", a urcat pe locul 3 in topul celor mai ascultate piese de pe Spotify si Hype Machine.

„Blaj aLive pentru toata gasca" - bilete special create pentru distractia cu "gasca de prieteni" sau „in familie" pe Campia Libertatii
Pentru ca distractia e mereu mai mare alaturi de prieteni, editia din acest an propune festivalierilor sa fie aLive alaturi de cei cu care petrec cel mai bine, fara ca bugetul sa aiba de suferit.
Astfel, biletul pentru ziua de festival va avea pretul de 60 de lei/persoana. Insa, in premiera pentru piata locala, Blaj aLive lanseaza cateva pachete speciale pentru cei care doresc sa vina impreuna pe Campia Libertatii:

  • 3 persoane (acces simultan pe acelasi bilet) - 140 lei (aLive 3)
  • 4 persoane (acces simultan pe acelasi bilet) - 160 lei (aLive 4)
  • 5 persoane (acces simultan pe acelasi bilet) - 190 lei (aLive 5)

Biletele sunt disponibile in retelele Eventim, Kompostor sau direct pe www.blajalive.ro.

Read more...

Proiect MAI: Cartea electronica de identificare. CEI va inlocui si cardul de sanatate

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a pus în dezbatere publică un proiect de lege privind punerea în circulaţie a unui nou document de identificare, cel electronic. Potrivit proiectului de lege, carte electronică de identitate vor avea şi minorii, aceasta urmând să înlocuiască şi cardul de sănătate, informează Agerpres.

"Titularul unui document electronic se va putea autentifica on-line, pentru a beneficia de diverse servicii electronice (bancare, fiscale, sociale, financiare, educaţie etc.), ceea ce va conduce la simplificarea interacţiunii cu autorităţile publice, prin creşterea calităţii şi accesibilităţii serviciilor publice. Textul propus prevede posibilitatea obţinerii unei cărţi de identitate simple de către persoanele care, din motive religioase sau de conştiinţă, refuză în mod expres obţinerea unei cărţi electronice de identitate. Opţional, cartea de identitate simplă sau cartea electronică de identitate se poate elibera înainte de împlinirea vârstei de 14 ani, la solicitarea unuia dintre părinţi", transmite Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Astfel, de la data realizării condiţiilor tehnice pentru eliberarea cărţii electronice de identitate, cartea de identitate simplă şi cartea electronică de identitate se eliberează cu valabilitate de 2 ani, pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 0 şi 14 ani; cu valabilitate de 4 ani, pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani; cu valabilitate de 10 ani, după împlinirea vârstei de 18 ani.

Cartea electronică de identitate conţine date în format tipărit sau în format inscripţionat prin tehnici speciale, date în format electronic, precum şi elemente de particularizare şi de siguranţă, informează ministerul.

În formatul electronic vor apărea: datele din formatul tipărit (numele şi prenumele titularului, sexul, cetăţenia, data şi locul naşterii titularului, semnătura olografă a titularului, imaginea facială, C.N.P.-ul, adresa de domiciliu), cu excepţia semnăturii olografe a titularului; prenumele părinţilor titularului; un certificat şi, după caz, certificate calificate, astfel cum acestea sunt definite de Legea nr. 455/2001; datele biometrice ale titularului, constând în imaginea facială şi, după caz, imaginile impresiunilor papilare a două degete.

"Prin proiect se propune modificarea conceptului anterior privind conţinutul de date al cărţii electronice de identitate, prin eliminarea din cip a informaţiilor referitoare la calitatea de asigurat în sistemul public al asigurărilor sociale de sănătate. Astfel, „funcţionalitatea” de card de sănătate va fi asigurată de certificatul digital emis de MAI, înscris în cip. Cardul naţional de sănătate îşi încetează valabilitatea la data la care titularului i s-a eliberat o carte electronică de identitate", susţine MAI.

Potrivit proiectului, producerea cărţilor electronice de identitate, a cărţilor de identitate simple, a cărţilor electronice de rezidenţă şi a cărţilor de rezidenţă se realizează, centralizat, de Imprimeria Naţională. Personalizarea documentelor se va realizeaza, centralizat, în Centrul Naţional Unic de Personalizare a Paşapoartelor Electronice din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

"Imprimeria Naţională este abilitată să achiziţioneze şi să pună la dispoziţia structurilor Ministerului Afacerilor Interne responsabile, precum şi a Ministerului Afacerilor Externe, echipamentele şi produsele software necesare pentru punerea în circulaţie şi personalizarea cărţilor electronice de identitate, a cărţilor de identitate simple, a cărţilor de identitate provizorii, a dovezilor de reşedinţă, a cărţilor electronice de rezidenţă şi a cărţilor de rezidenţă", se arată în proiectul de lege.

Punerea în circulaţie a cărţii electronice de identitate şi a cărţii de identitate simple se realizează, în mod eşalonat, în termen de maximum 18 luni de la data emiterii primei cărţi electronice de identitate sau a primei cărţi de identitate simple.

Scopul proiectului de lege este de a facilita accesul cetăţenilor la servicii electronice şi de a contribui la dezvoltarea conceptului de „administraţie electronică”. "Reglementările propuse vizează asigurarea premiselor necesare punerii în circulaţie a unui nou document de identificare - electronic - care să asigure, cetăţenilor, garanţii suplimentare de securitate, iar instituţiilor de drept public sau privat, certitudinea că persoana care prezintă actul de identitate este titularul datelor de identificare înscrise pe respectivul document", susţine MAI.

Propunerile cu privire la acest proiect de act normativ pot fi trimise pe adresa de e-mail  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , în termen de 10 zile.

corectnews.com

 

 

 

Read more...

Rezultate meritorii pentru sportivii clubului Top Dance

  • Published in Sport

Aṣa cum se cuvine cluburilor care respectă performanţa, Top Dance 2007 a răspuns prezent celor 2 competiţii din acest week-end. Astfel Cupa Prodance 18.03.2017 – o compeţie desfăṣurată sub egida Federaţiei Române de Dans Sportiv, a strâns la start peste 150 de perechi. Clubul Top Dance a fost reprezentat de un număr de 5 perechi, dintre care s-au remarcat: Șerban Clit – Laura Cristea – locul I, 16-34 ani – clasa E Standard;  Alex - Oltean – Alexia Mihăilă – locul II–latino și locul IV-standard, 16-34 ani – clasa D (8 dansuri); Raul Ștef – Karina Călin – locul III, 4-7 ani, debutanți; Vlad Dragomir – Adriana Tudor – locul IV , 14-15 ani – clasa Hobby; Dragoș Han – Larisa Muntean – locul VII, 16-35 ani – clasa Open Basic latino.

Cupa Instinct Dance – 19.03.2017, o competiţie desfăṣarată la Timisoara, sub egida F.R.D.S., a reunit la start peste 150 de perechi. Au reuṣit să stârnească ropete de aplauze prin evoluția lor: Șerban Clit – Laura Cristea – locul I, 16-34 ani – clasa E standard și locul IV – clasa E latino; ; Vlad Dragomir – Adriana Tudor – locul IV , 14-15 ani – clasa Hobby (4 dansuri).

Prin toată activitatea desfăṣurata în cei 10 ani de activitate, prin cele peste 400 de clasări pe podium, clubul Top Dance caută promovează tinere talente din judeţul Alba, reuṣind totodată să aducă cinste și glorie judeţului Alba.

În data de 08 aprilie, Clubul Top Dance, vă invită la cea de a IV-a ediție a concursului național de dans sportiv “Cupa Cetății” – sala de sport a Colegiului Național “Horia, Cloșca și Crișan” Alba Iulia.

 Club Top Dance – profesionalism născut din pasiune pentru dans.

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed