Items filtered by date: Friday, 10 March 2017 - Like - stiri Alba Iulia

20.000 lei pentru liceenii care studiază în Alba Iulia și vor să se implice în comunitate

Fundația Comunitară Alba a lansat cel de-al optulea concurs de finanțare, din Fondul YouthBank, a proiectelor de implicare în comunitate a adolescenților. Astfel, până la 27 martie 2017, fundația pune la dispoziția liceenilor care studiază în Alba Iulia un fond în valoare de 20.000 lei, care va fi folosit pentru a finanța proiecte inițiate și implementate de aceștia. Proiectele trebuie să aibă impact în comunitate și să reprezinte o soluție la o nevoie identificată de liceenii albaiulieni.

Pentru a aplica la această rundă de finanțare a programului:

• liceenii trebuie să facă parte dintr-o echipă (minim 3 persoane);

• proiectele propuse trebuie să se desfășoare în aria geografică a județului Alba;

• proiectele propuse trebuie să raspundă într-un mod inovator unor nevoi identificate la nivelul comunității și pot acoperi orice domeniu, de la orientare în carieră la sănătate, sport, educație, schimbarea mentalității, cultură, artă, mediu, social, voluntariat, etc.;

• suma solicitată poate fi de minimum 3.000 lei și maximum 4.000 lei pentru un proiect;

• proiectele trebuie să poată fi implementate în perioada 14 aprilie – 4 iunie 2017.

Pentru a intra în concurs, liceenii trebuie să descarce de pe una din paginile de facebook “Fundația Comunitară Alba” sau ”YouthBank Alba”, ghidul de finanțare și formularul de aplicare, pe care îl vor trimite, după completare, pe adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. până cel târziu luni, 27 martie 2017, orele 23:59.

La eveniment au participat reprezentanți ai partenerilor și finanțatorilor programului, ai unor consilii școlare ale elevilor, ai unor organizații locale ale tinerilor, dar și profesori din colegii albaiuliene. Evenimentul a fost prezentat de echipa YouthBank Alba 2016-2017, formată din liceeni care “trudesc” pentru a oferi colegilor lor de generație resurse, know-how și mai ales încredere: Claudiu Bîrluțiu, Magdalena Burduf, Cristian Cărămidar, Tudor Cojan, Andreea Ispas, Silvia Lupșa, Larisa Măieraș, Luiza Negru, Sebastian Popescu, Rebeca Rusu și Maria Toderean, coordonați de Răzvan Boba, fost membru al echipei, actualmente student. Echipa YB a fost susținută în activitățile ei și de alți voluntari ai fundației: Teodora Petecuță-Lazăr, Mihai Pocol, Daniel Jurj, Carmen și Georgiana Cazmet, Elena Ștefan, Cristina Negoescu, Luminița Moldovan, Raluca Roșca sau David Gruian, dar și de staff-ul fundației – Dorin Sava (director executiv) și Lucia Ispas (grant manager).

“Susțin acest program pentru că există o nevoie reală, la nivelul tinerilor din municipiu, de programe care să îi capaciteze și să le dezvolte abilitățile”, a declarat prof. Angela Moldovan, consilier local și membru în comisia pentru învățământ a Consiliului Local Alba Iulia.

La rândul său, Cosmin Baicon, membru în board-ul fundației și finanțator, a apreciat YouthBank ca un program de referință pentru liceeni, pe care i-a îndemnat să îl acceseze și să îi folosească resursele unice pe care le oferă.

Municipiul Alba Iulia și Exclusiv Auto Center (dealer Skoda și Volkswagen Autovehicule Comerciale în județul nostru) sunt principalii parteneri locali ai programului YouthBank 2016-2017. Programul are ca finanțatori Ancău Company, Pub 13 – Medieval, Porterom, Toskana Garten, Pensiunea Select și Deko Team, iar ca susținători Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, Vimed, Societatea de Transport Public, Tipo-Rex și Nicolae Boca Photography. La nivel național, Programul YouthBank este coordonat de Fundația pentru Implicarea Tinerilor.

Fundația Comunitară Alba are ca finanțator național Romanian-American Foundation, în cadrul programului “Fundații Comunitare”, inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare, în parteneriat cu Federația “Fundațiile Comunitare din România” și Fundația Pentru Parteneriat, cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation și RAF.

Din 2010 și până în prezent, Fundația Comunitară Alba a finanțat un număr de 59 de proiecte ale liceenilor din municipiul Alba Iulia, care au avut peste 23.000 de beneficiari direcți sau indirecți. Programul YouthBank încurajează implicarea directă a tinerilor în viaţa comunităţii, ei câştigând, în acest fel, încredere în propriile forţe, dobândind abilităţi de comunicare, negociere, administrare financiară şi de conducere. La ultimele două Gale Anuale ale Voluntarilor din Alba, Programul YouthBank Alba a fost desemnat cel mai bun program de voluntariat în educaţie din județul Alba, ca o recunoaștere a rezultatelor sale și a schimbării pe care o produce în rândul generației tinere și comunității.

În prezent, programul YouthBank se derulează în Alba Iulia, Bacău, Cluj-Napoca, Făgăraș, Galați, Odorheiu Secuiesc, Reghin, Satu Mare, Sibiu și Timișoara, pe baza unui set comun de principii și standarde agreate de către partenerii locali și naționali ai programului.

Comunicat de presă - Fundația Comunitară Alba

 

 

 

Read more...

Gazele pentru populatie se vor scumpi cu 5%

 

 

 

Piaţa gazelor se va liberaliza complet de la 1 aprilie, ceea ce înseamnă între altele şi o creştere cu 5-6% a preţurilor la consumatorii casnici, a declarat joi Niculae Havrileţ, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), potrivit Mediafax.

Conform Ordonanţei de Urgenţă 64 din 2016, care este în dezbatere în Parlament, începe procedura de liberalizare totală a pieţei de gaze naturale din România, cu referire exactă către piaţă casnică. Astfel că de la 1 aprilie „nu va mai exista un preţ reglementat pentru producţia de gaze şi vor rămâne reglementate doar celelalte elemente ale preţului final: tarifele de reţea, de furnizare şi elementele care sunt considerate monopol naturale”, a afirmat Niculae Havrileţ. El a participat la o conferinţă pe teme energetice organizată de Energy-Center.ro

Oficialul a detaliat că măsura va duce la o majorare între 5 şi 6% a preţurilor actuale pentru populaţie sau, concret, cu 3-4 lei per gospodărie. „În previziunea noastră, considerăm o creştere de câţiva lei pe MWh, adică o creştere între 5% şi 6% pe mia de metri cubi”.

Preşedintele ANRE a subliniat însă că populaţia va fi în continuare protejată în faţa unor fluctuaţii majore a preţurilor pe piaţa liberă. „Achiziţia gazelor pentru populaţie se va face pentru un an de zile, este aşa-numitul an gazier, pentru o perioadă de iarnă, respectiv octombrie-aprilie. Practic, furnizorii care sunt ataşaţi acestei pieţei vor cumpăra gaze la preţul de acum pentru un an întreg”, a menţionat Havrileţ.

corectnews.com

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed