Items filtered by date: Saturday, 02 July 2016 - Like - stiri Alba Iulia

Alimentele care ingrasa cel mai mult vara

Este dificil de imaginat vara fără ieşiri la grătar, cocktailuri la terase, meciuri şi bere sau înghetaţă în fiecare zi, dar pe lângă plăcerea pe care o oferă, cele mai populare alimente în sezonul estival pot aduce şi kilograme în plus, scrie Mediafax.

Este adevărat că majoritatea persoanelor sunt mai active vara, dar asta s-ar putea să nu fie suficient pentru a arde caloriile în plus. Este important să faci cât mai multă mişcare, dar este dificil să-ţi menţii trupul gata de plajă, mai ales dacă faci abuz de aceste bunătăţi de vară. Încearcă să faci zilnic cel puţin 30 de minute de mişcare pentru a-ţi menţine greutate sub control.

Nutriţioniştii au căzut de acord că aceste alimente pot îngrăşa cel mai mult vara. Într-adevăr, acestea îşi găsesc locul într-o dietă sănătoasă, dar doar dacă le consumi în cantităţi mici şi nu foarte des, potrivit CSID.

Carnea la grătar

Grătarul poate sabota talia. 500 de grame de grătar vin la pachet cu un număr impresionant de calorii – 1540 şi 124 de grame de grăsime. Un cheeseburger mediu are 750 de calorii şi 45 de grame de grăsimi. Vestea bună este că te poţi bucura de grătar fără griji dacă optezi pentru muşchi de porc, piept de pui fără piele sau carne de vită slabă.

Hot dog şi cârnaţi

Hot dog-ul şi cârnaţii conţin foarte multe grăsimi şi sare. Un hot dog are 280 de calorii, 15 grame de grăsime şi 1,250 mg de sare. O alegere mai sănătoasă o reprezintă carnea de pui şi de curcan.

Puiul prăjit

O găleată de pui prăjit poate părea o idee bună de cină după o zi obositoare la birou, dar efectele asupra taliei şi arterelor tale ar trebui să te pună pe gânduri. Aşa că în locul aripioarelor picante, optează pentru piept de pui la grătar, fără piele. Diferenţele nutriţionale între cele două sunt uriaşe.

Piept de pui la grătar, fără piele (100 grame): 167 calorii, 7 grame de grăsime
Piept de pui prăjit (100 grame): 360 de calorii, 21 grame de grăsime

Maioneza din salată

O porţie de salată de cartofi cu maioneză are 180 de calorii şi 12 grame de grăsime. O salată de varză cu maioneză are aproximativ 150 de calorii şi 8 grame de grăsime. Pentru a reduce numărul caloriilor încearcă să renunţi la maioneză sau înlocuieşte-o cu un dressing de iaurt grecesc. Poţi încerca şi un dressing cu ulei de măsline şi suc de lămâie.

Cocktailuri de vară

Băuturile cu gheaţă sunt delicioase şi foarte tentante mai ales când ne confruntăm cu temperaturi ridicate. Cocktailuri precum pina colada (între 245-490 de calorii), daiquiri (între 300 – 800 de calorii), un Ice Tea poate avea chiar şi 520 de calorii – multe dintre acestea se datorează cantităţilor mari de zahăr. Încearcă să consumi băuturi cu mai puţine calorii precum vinul sau băuturi pe bază de sucuri de fructe.

Băuturi carbogazoase

Hidratarea este esenţială vara, dar băuturile carbogazoase pot fi un adevărat duşman pentru silueta ta. Un pahar de Ice Tea, sucuri îndulcite, băuturi energizante sau bere, fiecare dintre ele îţi poate aduce cel puţin 15 de calorii. Dacă optezi pentru un smoothie, milkshake sau frappe, numărul de calorii este mult mai mare. Apa este cea mai bună alegere dacă vrei să ţii kilogramele nedorite la distanţă.

Topping-urile pentru salată

Salatele pot fi masa perfectă pentru vară: uşoare de pregătit, cu legume răcoritoare şi proteine slabe. Dar topping-urile bogate în calorii pot transforma salata dintr-o masă delicioasă şi sănătoasă într-o bombă calorică. Bucăţi de pui prăjit, pui, brânză, dressinguri cremoase sau crutoane sunt printre cele mai comune alegeri. Încearcă să adaugi pui la grătar, ou fiert sau bucăţi de carne macră. Iar când vine vorba de dressing, cea mai sănătoasă opţiune este uleiul de măsline cu zeamă de lămâie sau oţet.

Gustări şi deserturi

Un desert sau o gustare din când în când nu îţi va distruge dieta. Dar dacă faci din asta un obicei, este foarte probabil să pui câteva kilograme în plus. 30 de grame de chipsuri pot conţine până la 692 de calorii şi 38 de grame de grăsime. Popcornul cu unt de la cinema are 550 de calorii şi 131 de grame de grăsime. O îngheţată are între 130 şi 150 de calorii. Mai bogate în calorii sunt îngheţatele cu ciocolată, care au în jur de 190 de calorii la 100 de grame. Încearcă să consumi cât mai multe fructe sau popcorn simplu.

Vara nu trebuie să îţi strice dieta dacă eşti atentă la porţii şi la cât de des consumi aceste alimente.

corectnews.com

 

 

 

Read more...

Trucuri pentru imbunatatirea memoriei

De-a lungul anilor, aşa cum pielea, organele sau funcţiile corpului au de suferit, şi memoria începe să nu mai fie la fel de limpede ca în tinereţe, dar există o serie de trucuri care pot fi utilizate în viaţa de zi cu zi pentru a îmbunătăţi funcţionarea memoriei, informează Mediafax.

Mănâncă sănătos

Alimentele pe care le consumi joacă un rol crucial în păstrarea intactă a memoriei. Legumele proaspete sunt esenţiale, precum este şi o parte dintre grăsimi. Este crucial să eviţi zahărul, cerealele rafinate şi carbohidraţii. Sunt nenumărate studii care acuză alimentele enumerate anterior pentru degradarea funcţionării creierului. În schimb, curry, ţelina, broccoli, conopida şi nucile conţin antioxidanţi şi alţi compuşi care protejează sănătatea creierului şi pot chiar stimula producerea de noi neuroni.

Exerciţiile fizice

Exerciţiul fizic încurajează creierul să lucreze la capacitate optimă şi, implicit, să stimuleze multiplicarea celulelor nervoase, consolidarea interconexiunilor lor şi protejarea acestora împotriva deteriorării. În timpul exerciţiilor, celulele nervoase eliberează proteine cunoscute sub numele de factori neurotrofici. Unul în special, numit factorul neurotrofic derivat din creier (BDNF), declanşează numeroase alte substanţe chimice care promovează sănătatea neuronală şi beneficii în mod direct asupra funcţiilor cognitive, inclusiv asupra celor de învăţare.

Un studiu din 2010 privind primatele, publicat în Neuroscience, a arătat faptul că exerciţiile fizice regulate nu au ajutat numai la îmbunătăţirea fluxului sanguin la nivelul creierului, dar, de asemenea, au ajutat maimuţele să înveţe noi sarcini de două ori mai repede faţă de cele care nu practicau sport regulat.

Nu exercita sarcini multiple concomitent

Cercetările arată că avem nevoie de aproximativ opt secunde pentru a procesa o informaţie în memorie, aşa că, dacă vorbim la telefon în timp ce punem cheile de la maşină într-un anumit loc, şansele de a ne aminti unde au fost puse scad considerabil.

Dormi suficient

Cercetările de la Harvard indică faptul că 33% dintre oameni realizează conexiuni foarte puternice între informaţii după ce dorm, dar puţini îşi dau seama că performanţa lor s-a îmbunătăţit, de fapt. De fapt, o singură noapte de somn de la patru până la şase ore poate avea un impact puternic asupra capacităţii de a gândi în mod clar a doua zi.

corectnews.com

 

 

 

Read more...

Iohannis: SUA - un garant al securitatii Romaniei

Statele Unite reprezintă pentru România un garant al securității sale, un aliat solid și un partener de nădejde, de care ne leagă o prietenie trainică, valori, principii și interese comune, precum și un atașament puternic față de unitatea și soliditatea familiei euroatlantice, a afirmat vineri seara președintele Klaus Iohannis, relatează Agerpres.

"Parteneriatul strategic bilateral s-a dezvoltat continuu de la momentul lansării sale la București, în urmă cu aproape două decenii. În acest an, am continuat să îl întărim împreună și să îl diversificăm, pentru a servi cât mai bine intereselor noastre comune. Așteptările noastre sunt ca acesta să crească în amplitudine și profunzime, pentru a genera oportunități economice și prosperitate pentru cetățenii țărilor noastre", a spus șeful statului, în discursul susținut la recepția organizată de Ambasada SUA la București cu ocazia Zilei Independenței.

Klaus Iohannis a subliniat că un nivel fără precedent a fost atins în ceea ce privește cooperarea bilaterală în domeniul apărării și securității.

"Am dus împreună la bun sfârșit proiectul strategic al sistemului de apărare antirachetă de la Deveselu, o contribuție semnificativă la securitatea noastră comună și a NATO și un etalon incontestabil al excelenței cooperării româno — americane. Aprofundarea colaborării în domeniul apărării și securității va continua să fie prioritatea de vârf a Parteneriatului strategic. Beneficiile sale sunt circumscrise consolidării securității regionale și euroatlantice", a afirmat președintele României.

Șeful statului a punctat că România își va respecta angajamentele luate în cadrul NATO cu privire la securitatea colectivă și va continua să coopereze cu SUA pentru menținerea stabilității și securității în regiune și la nivel internațional, inclusiv prin gestionarea noilor amenințări.

"Summitul NATO de la Varșovia va trebui să ia decizii importante privind consolidarea apărării colective și a posturii de descurajare a Alianței și asigurarea unei prezențe aliate înaintate și echilibrate pe întregul flanc estic, în raport cu provocările de securitate din regiune. Contăm pe aceeași colaborare susținută și privilegiată cu Statele Unite ale Americii, alături de alți aliați, în transpunerea în realitate a deciziilor summitului", a declarat el.

Președintele Iohannis a subliniat că "o relație politico-militară de succes nu poate să își atingă deplinul potențial în absența unui corespondent similar în nivelul de ambiție în plan economic și comercial".

În context, el a arătat că România este într-o situație economică favorabilă și a întreprins pași importanți în valorificarea potențialului substanțial de cooperare economică bilaterală.

"Lucrăm împreună pentru îmbunătățirea mediului de afaceri, pentru extinderea bunei guvernări în economia românească și funcționarea eficientă și transparentă a instituțiilor românești, astfel încât să creăm cât mai multe oportunități de afaceri și investiții companiilor românești și americane", a precizat Klaus Iohannis.

Șeful statului a mai spus că va fi continuat parteneriatul bilateral în domeniul statului de drept, arătând că această cooperare s-a dovedit deosebit de importantă pentru progresul substanțial pe care România l-a făcut în ultimii ani în consolidarea sistemului judiciar și combaterea corupției.

El a menționat că dezvoltarea durabilă a Parteneriatului strategic nu poate fi realizată fără o preocupare corespunzătoare pentru dezvoltarea cooperării în planul educației, inovației și cercetării.

"Pregătirea tinerei generații reprezintă măsura succesului nostru în a duce mai departe Parteneriatul strategic și tot ceea ce construim în prezent", a spus Iohannis.

Președintele a precizat că aniversarea, în 2016, a cinci ani de la adoptarea Declarației comune de Parteneriat strategic pentru secolul XXI, iar în 2017 — a 20 de ani de la inițierea Parteneriatul strategic sunt oportunități importante pentru a aprofunda și extinde parteneriatul dintre cele două țări. "România va continua eforturile pentru a-și întări și consolida capacitatea și rolul de pilon al democrației, statului de drept, prosperității și securității în regiune și va lucra strâns cu Statele Unite ale Americii pentru realizarea acestor obiective", a arătat Iohannis.

El a transmis felicitări SUA cu ocazia Zilei Independenței și a apreciat că Declarația de independență reprezintă o sursă de inspirație și în prezent. "Acum 70 de ani, bunicii și străbunicii mei, și ai altor mulți români, așteptau americanii. Acesta era visul lor. Ați venit și generația mea are bucuria de a vă avea aici, acum, ca partener de încredere, și vreau ca viitorul să ne facă relația și mai puternică", a spus Iohannis.

Președintele a apreciat tematica recepției de la Ambasada SUA, inspirată din cuvintele lui John F. Kennedy — "We all breathe the same air" — și a amintit, în contextul atenției pentru ocrotirea mediului înconjurător și al preocupărilor globale pentru combaterea schimbărilor climatice, cuvintele lui Grigore Antipa — "Omul poate stăpâni natura cât timp ține seama de legile ei".

"Frumusețea cu care România și Statele Unite ale Americii au fost înzestrate și dragostea ambelor națiuni pentru natură reprezintă premisele pentru ca și în acest domeniu să aprofundăm Parteneriatul nostru strategic, orientat spre viitor", a adăugat Iohannis.

Șeful statului a venit la recepția de Ziua Independenței împreună cu soția sa, Carmen Iohannis.

corectnews.com

citeste și SUA implinesc 240 ani! "Toti respiram acelasi aer" - tema receptiei de Ziua Independentei

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed