Items filtered by date: Monday, 11 July 2016 - Like - stiri Alba Iulia

Feeric Fashion Week incepe in weekend la Alba Iulia

Sâmbătă începe cea mai importantă săptămână a modei din Europa de Est. Feeric Fashion Week începe într-un loc încărcat de istorie și semnificație pentru România, în cetatea din orașul unirii, Alba Iulia. Ediția din acest an debutează cu o prezentare individuală plină e senzualitate și emoție. După ce anul trecut a deschis festivalul de la Sibiu, Asociația Open Your Heart deschide săptămâna modei la Alba Iulia cu prezentarea Atipic Beauty. Modele cu dizabilități vor defila în scaune cu rotile pe pasarela de la poarta 4 a cetății, conduse de modelul internațional Magda Coman, inițiatoarea acestui proiect care își propune să pună într-o cu totul altă lumină persoanele cu dizabilități. Fiecare model va fi însoțit de una dintre vedetele prezente în această ediție a Feeric Fashion Week. Vor defila alături de modelele în scaune cu rotile Anama Fereira, președintele Anama Models din Argentina, top modelele internaționale Dayana Reeves din Franța și Elena Tretyakova din Ucraina, stilistul Hanzhi din Milano, vedeta TV Andrea Garmendia din Argentina și o parte dintre ambasadorii Feeric din acest an.

Prima seară de gală la Alba Iulia programează cinci prezentări de modă pe pasarela de la Poarta 3. Caresta Bags, brand cunoscut deja de public din ediția precedentă,va prezenta o colectie de accesorii din piele. Compania din spatele acestui brand este în Alba Iulia iar toate produsele Caresta sunt confecționate din piele naturală, produse manual în procent de peste 60%. Colecția Mariei Nastacă va continua șirul prezentărilor din Gala Feeric, fiind cea de-a patra colecție a designerului. Colecția are un concept unic de eleganță prin îmbinarea spiritului rafinat și a atitudinii puternice, cu un stil unic, opulent, dar totodată senzual și dinamic. Irina Zgâia va prezenta apoi o colecție minimalistă în culoare, cu mult alb, bej și crem, îndrăzneață în forme și descrisă ca un amalgam de conflict și armonie. Ioana Călin „coboară” pe pasarela Galei Feeric o colecție desprinsă din poveștile cu prințesei, inspirată din rochițele pentru păpuși pe care designerul le cosea în copilărie. O colecție specială, formată dintr-o selecție a unor designeri români, va fi închegată de A for A, multibrand store-ul din Sibiu, prezent în multe ediții ale Feeric Fashion Week. Prima seară a festivalului din Alba Iulia se încheie cu un after-party în Social Pub, petrecere cu acces liber.

A doua zi de Feeric Fashion Week la Alba Iulia debutează cu o prezentare individuală la mare înălțime, la propriu. Criccs va prezenta colecția „The Beautiful People” deasupra orașului, pe acoperișul unei clădiri celebre din zona centrală. Colecția se adresează persoanelor lipsite de teamă, reprezentând spiritul liber, care trăiește fără reguli. Cea de-a doua seară a Galei Feeric va aduce pe pasarela de la Poarta 3 alte cinci colecții semnate de designeri străini și români. Designerii argentinieni Eduardo Perez și Diego de Biase, vor prezenta în premieră o nouă colecție, si au ales Alba Iulia pentru a-și lansa la nivel internațional brandul Ocantos. Apoi, Ciprian Crăciun va prezenta în Gală o colecție destinată bărbaților sub brandul Spencer, ca apoi să revenim în Argentina, alături de designerul Pimpi Smith. Colecția de genți plic ca și accesorii de lux creată de designerul argentinian se distinge prin utilizarea pietrelor și cristalelor, fiind inspirată din tumultuoasa viață a Mariei Eva Duarte, cunoscută de noi toți sub numele de Evita Peron. Adriana Timofti vine în fața publicului din Alba Iulia cu prima ei colecție, restrânsă, cu adânci inspirații tradițional românești, tema centrală fiind nodul sacru regăsit în lucrările lui Brâncuși. Iar partea a doua a colecției formată din selecții ale designerilor români, prezentată de All for Art, va întregi a doua seară de Gală la Alba Iulia.

Ambele Gale Feeric vor fi prezentate de vedeta TV Cosmina Păsărin. Cosmina este amfitrionul ediției din acest an al Feeric Fashion Week iar toate evenimentele din festival vor fi prezentate de către ea. Alături de Cosmina, de-a lungul celor două zile de festival, la Alba Iulia vor sosi multe vedete și personalități reprezentative pentru lumea internațională a modei. Starul TV Andrea Garmendia, președintele celei mai importante agenții de modele din Argentina, Anama Ferreira, jurnaliștii de modă William Arlotti de la Le Fashion Post din Paris și Charin Chong de la Peplvm Magazine din Paris. La Moda Channel din Barcelona este reprezentată de Gianmarco Boccacio iar Raul Keil de la prestigioasa revistă Schon Magazine din Londra întregește lista invitaților de la Alba iulia. Pe lângă aceștia, designerii de peste hotare, alături de cei români și de Ambasadorii Feeric vor fi protagoniștii ediției din acest an a Feeric Fashion Week.

Luni, Feeric Fashion Week se mută pentru câteva ore la castel. La Castelul Jidvei, unde sub bagheta Dianei Pavelescu invitații vor afla care sunt soiurile românești cu o istorie de peste 3000 de ani, care este cea mai întinsă podgorie din Transilvania sau cine sunt cei care duc an de an vinul la un alt nivel al calității. Evenimentul se numește The Heritage și este realizat în colaborare cu Jidvei, partenerul principal al Feeric Fashion Week.

 

 

 

Read more...

Comisarul sef Traian Berbeceanu, premiat de societatea civila din Deva

Comisarul șef Traian Berbeceanu, fost șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Alba, a fost premiat sâmbătă, la Deva, de societatea civilă, ca o recunoaștere a meritelor sale în ceea ce privește lupta împotriva infracționalității din România, informează Agerpres.

La evenimentul desfășurat în cadrul campaniei 'Premianții fără premii' au luat parte peste 200 de persoane, inclusiv colegi de-ai polițistului, dar și Marian Godină, polițistul brașovean cunoscut pentru cărțile sale.

Comisarul șef Berbeceanu a dedicat premiul colegilor săi, afirmând, totodată, că aprecierea venită din partea societății civile reprezintă cel mai important lucru din cariera sa. 

'Înseamnă, în mod categoric, cel mai important premiu pe care l-am primit în cariera mea de polițist și, așa cum am mai spus, consider că este acordat structurii pe care am condus-o, tuturor colegilor mei care au făcut tot ceea ce a trebuit să facă ca niște polițiști adevărați', a declarat comisarul șef Berbeceanu.

Momentul festiv a avut loc la numai o săptămână după ce polițistul a câștigat un proces complex ce i-a fost intentat de procurorii DIICOT Alba, care îl acuzau de sprijinirea unui grup infracțional organizat.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au stabilit însă că Berbeceanu este nevinovat și i-au condamnat la închisoare cu executare pe acuzatorii acestuia — fostul procuror șef al DIICOT Alba, un alt procuror și un polițist — pentru ar fi săvârșit mai multe nereguli în anchetarea comisarului șef.

'Trebuie să avem încredere cu toții încredere în poliție, în instituțiile statului — în mod deosebit, să susținem instituțiile statului, și eu sunt convins că lucrurile vor merge spre bine, în mod categoric', a menționat Berbeceanu.

Polițistul a mai a spus că își dorește să revină în cadrul structurii BCCO din care a făcut parte până în urmă cu doi ani, când a început ancheta în dosarul său. 'În mod categoric, a fost și este obiectivul meu principal, să mă întorc la locul meu de muncă, la echipa mea, și să luăm lucrurile de acolo de unde au fost oprite', a adăugat comisarul șef. 

La rândul său, polițistul Marian Godină a afirmat că îl apreciază pe comisarul șef Traian Berbeceanu, motiv pentru care a și venit din Brașov până la Deva, precizând că premierea unui polițist de către societatea civilă reprezintă 'cel mai prețios semn de recunoaștere pe care îl poate primi un polițist în cariera sa'.

Campania civică 'Premianții fără premii' este organizată în fiecare sâmbătă de societatea civilă din Deva pentru a-i recompensa simbolic pe oamenii de valoare ai României. În cele 105 ediții ale campaniei au fost aduși în fața cetățenilor oameni din toate categoriile profesionale, de la creatori de costume populare, până la artiști recunoscuți ai României, inventatori sau voluntari implicați în diverse proiecte sociale.

'Premianții' sunt recompensați doar cu o diplomă semnată de către cei prezenți la eveniment, un buchet de flori în culorile naționale și o insignă.

corectnews.com

 

 

 

Read more...

Consul onorific al Romaniei, asasinat

Consulul general onorific al României la San Salvador, Ricardo Emanuel Salume Barake, a fost asasinat duminică în locuința sa din capitala țării, a confirmat pentru EFE un purtător de cuvânt al procuraturii din El Salvador, transmite Cotidianu.ro, citând Agerpres.

Potrivit sursei, "corpul victimei a fost găsit cu un căluș în gură".

Purtătorul de cuvânt al procuraturii a adăugat că "deocamdată" nu se cunosc motivele crimei și circumstanțele în care a avut loc și că procurorul Unității speciale pentru omucideri "se află în continuare la locul tragediei". Ministerul de Externe din El Salvador a precizat că Salume, un cetăţean salvadorian, era singurul reprezentant diplomatic al României în această ţară.

Este al doilea diplomat asasinat în El Salvador în cursul acestui an.

La 26 mai, consulul onorific al Panama în El Salvador, Carlos Armando Lemus, a fost găsit fără viață în interiorul unei mașini pe o arteră a capitalei.

El Salvador se confruntă cu o recrudescență a violențelor care între 1 ianuarie și 13 iunie 2016 au costat viața a 2.853 de persoane, cu 12,5% mai mult decât în aceeași perioadă a anului precedent, potrivit datelor publicate de Policia Nacional Civil (PNC).

Grupările criminale sunt acuzate că mențin un indice de criminalitate ridicat, astfel că această țară situată în America Centrală este considerată una dintre cele mai violente din lume.

 corectnews.com

 

 

Read more...

Cristian Tibea, copilul care la 6 ani facea operatii de cezariana!

Copilul care la șase ani făcea operații de cezariene, acum medicul ginecolog Cristian Țibea operează toate formele de cancere ginecologice, inclusiv cancerul de sân, exact ca în Occident, cu metoda chirurgicală miniinvazivă, laparoscopică (nu se taie burta). A devenit atat de renumit încât doi dintre cei mai importanți producători de aparatură medicală laparoscopică de la nivel mondial, RZ-medizintechnik GmbH și Erbe Elektomedizin GmbH au organizat worksop-ul “Intervenții în chirurgia laparoscopică în ginecologie” la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia unde doctorul Cristian Țibea a efectuat trei intervenții chirurgicale complexe pentru tumori ginecologice benigne și maligne(cancer). Cristian s-a făcut remarcat încă din Germania unde s-a specializat și a  profesat timp de cinci ani. Chiar dacă acoolo avea  un salariu de  7.000 de euro, a decis să se întoarcă în țară, pentru a-și pune în slujba românilor priceperea, talentul și geniul cu care l-a înzestrat Dumnezeu. Puțină lume știe că tânărul modest, locuiește acum, cu chirie, împreună cu soția și copilul, într-un apartament cu două camere din Alba Iulia și are un Logan fără aer condiționat…

     Tânăr și slăbuț, cu ochi vioi, mustață și barbă discret evidențiate, Cristian pare mai degrabă un actor rebel, decât un medic de excepție. Iubește oamenii și viața și debordează de energie. Este de-o modestie incredibilă. Frizerul Aliodor Chișota, cel care-l tunde pe Cristian, de mult timp, știa că este șofer de TIR! ,,Mi-a spus că este șofer de TIR și l-am crezut. Recent,  când un medic cunoscut din oraș a intrat în frizerie și l-a întrebat amical -Ce faci doctore? am rămas cu gura căscată! Nu-mi venea să cred că eu îl tund de atâta timp, pe celebrul medic, despre care auzisem lucruri extraordinare!..”- ni s-a confesat Aliodor. La o conferință, unde urma să vorbească medicilor din experiența sa, portarul nu l-a lăsat să intre până nu l-a identificat directorul. Nu face caz de celebritatea sa, din contră, spune că este faianțar, parchetar sau șofer…

    Cristian Țibea a fost un copil precoce. A început să facă operații de cezariană pe scroafe, la vârsta de 6 ani, alături de tatăl său, medicul veterinar Petru Țibea din Zlatna. Iată ce-și amintește tatăl:,,Avea doi ani și ceva. Într-o zi l-am găsit cu instrumentarul meu în curte, secționa un pui cu bisturiul. Când m-a văzut s-a speriat dar l-am încurajat să continue și  l-am ajutat să facă vivisecția. A fost foarte impresionat când a văzut inima bătând! De atunci l-am luat cu mine la operațiile pe care le făceam pe animale. La șase ani știa deja să facă operații de cezariană la scoafe. Cel mai mult se bucura când băga manuța și scotea purceii vii și sănătoși. Și acum recent, m-a însoțit la o cezariană, la o capră și când l-am văzut cum a făcut cusătura am rămas impresionat de tehnica lui rapidă și precisă!”

 A absolvit Facultatea de Medicină  iar pe perioada vacanțelor universitare a lucrat în SUA, în construcții, ca zidar, faianțar sau parchetar, ba într-o perioadă a fost chiar salvamar. A învățat cum să pună gresie, faianță sau parchet, în stil american, dar și cum să ofere ajutor celor care nu știau prea bie să înoate. După trei ani de rezidențiat și specializare în obstretică ginecologie, în centrul universitar din Cluj Napoca, a plecat în Germania unde a lucrat ca medic ginecolog și s-a supraspecializat în intervenții chirurgicale laparoscopice şi ginecologie oncologică (tratamentul cancerelor ginecologice). După cinci ani  de muncă în Germania, s-a întors acasă, impresionat de faptul că, conducerea Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia i-a cumpărat aparatură medicală modernă, la fel ca în Occident. A fost repede remarcat. Mai întai chiar de asistentele și doctorițele cu probleme ginecologice, din spital, care au decis să se opereze la el. A fost apoi abordat de paciente din țară sau străinatate. O frantuzoaică, soția unui cunoscut italian, cu afaceri în România, fiica unui ministru, soția unui ambasador, o celebră cântăreață și o renumită sportivă, călugarițe, femei tinere sau mai în vârstă așteaptă cu încredere,câte două-trei luni la rând…Cam acesta este copilul care la șase ani făcea operații de cezariană …

     Iosif Gligor

P.S. Scuze Domnule Doctor că acest articol apare fără să știți nimic! Îmi plac și mie surprizele…

 

 

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed