Items filtered by date: Monday, 23 March 2015 - Like - stiri Alba Iulia

Blocare strazi - 24.03.2015

Pentru buna desfășurare a unui exercițiu demonstrativ cu ocazia Zilei Poliției Române, în data de 24 martie a.c. între orele 11.00-12.00 se restricționează circulația rutieră în municipiul Alba Iulia pe bd. Ferdinand I, respectiv pe tronsonul dintre str. București și str. Primăverii.

Restricțiile de circulație rutieră sus menționate se aplică prin Dispoziția primarului municipiului Alba Iulia nr. 236/2015 la solicitarea Inspectoratului de Poliție al Județului Alba.

Read more...

Rusia ameninta NATO si Romania. Reactia ministrului Apararii

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a precizat duminică că nu este de acord cu afirmații de genul celei făcute de ambasadorul Rusiei la Copenhaga, care declarase că toate țările care participă la sistemul antirachetă al NATO vor deveni ținte ale bombardamentelor, informează Stiripesurse.ro.

Prezent la Câmpia Turzii, unde a participat la o demonstrație în cadrul unui exercițiu comun al militarilor americani și români, ministrul a subliniat, ca răspuns la cererea jurnaliștilor de a comenta declarațiile ambasadorului rus, că sistemul antirachetă de la Deveselu este unul defensiv.

"Deja ministrul de Externe a luat o poziție pe această declarație a unui ambasador rus. Sigur, nu suntem de acord cu asemenea declarație. Încă o dată, precizez și eu că sistemul antirachetă de la Deveselu este un sistem defensiv care vizează apărarea antirachetă a țărilor NATO", a spus Mircea Dusa, potrivit Agerpres.

Ministrul român de externe Bogdan Aurescu și-a exprimat sâmbătă seara, într-o postare pe Twitter, deplina solidaritate cu Danemarca în contextul afirmațiilor ambasadorului rus la Copenhaga privind consecințele unei eventuale participări a statului scandinav la sistemul antirachetă al NATO, și a subliniat că amenințarea de a utiliza forța împotriva unui stat NATO este inadmisibilă.

Ambasadorul Rusiei în Danemarca a avertizat sâmbătă statul scandinav să nu se alăture sistemului antirachetă al SUA și NATO, pe care Moscova îl consideră o amenințare, relatează DPA. "Nu cred că danezii sunt pe deplin conștienți de consecințele alăturării Danemarcei la sistemul antirachetă condus de americani", a apreciat Mihail Vanin într-un articol de opinie publicat de cotidianul Jyllands-Posten. "Dacă se va întâmpla acest lucru, navele daneze vor deveni ținte pentru rachetele nucleare rusești", a adăugat el.

sursa: corectnews

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed