Items filtered by date: Thursday, 19 March 2015 - Like - stiri Alba Iulia

VICTORIE pentru CSU Alba Iulia impotriva CSBT Alexandria. Scor: 74-50 (15-14, 21-12, 18-7, 20-17)

  • Published in Sport

Debut victorios de playoff pentru CSU Alba Iulia. Echipa universitară a învins, scor 74-50 (15-14, 21-12, 18-7, 20-17), pe propriul teren, pe CSBT Alexandria, în urma unui joc foarte bun prestat, care a contat pentru partida cu numărul 1 din sferturile de finală a playoff-ului Ligii Naționale de baschet feminin. Astfel, trupa lui Popov preia conducerea în confruntarea cu teleormănencele și are ocazia ca duminică să obțină calificarea în semifinale, în cazul în care reușește o victorie și în deplasare.

Meciul a fost unul la discreția gazdelor în totalitate, care au avut o prestație foarte bună, adversarele din județul Teleorman reușind să țină aproape doar în primul sfert. Universitarele au intrat în forță în meci și au luat rapid avans pe tabelă, la jumătatea primului sfert scorul indicând 11-2 pentru CSU, pentru ca până la finalul primei părți, oaspetele să revină până la un punct distanță, pe fodul unei mici dereglări în jocul echipei lui Popov. Trupa din Alba Iulia și-a revenit însă imediat și a preluat din nou inițiativa, fiind la comanda jocului în permanență, iar la pauza mare scorul indica 36-26 pentru gazde. La revenirea de la cabine jocul a decurs într-o singura direcție, cu o formație universitară pe val și una din Alexandria resemnată, astfel încât până la final diferența de scor nu a făcut decât să crească, iar CSU s-a impus cu un avans de 24 de puncte.

Cu o prestație excelentă în peste 37 de minute în care s-a aflat în teren, americanca Valencia McFarland de la CSU Alba Iulia a fost desemnată jucătoarea meciului, după ce a reușit să strângă 14 puncte, 6 recuperări, 9 pase decisive și 5 intercepții pentru un coeficient de eficiență de 30 de unități.

Cu această victorie, CSU preia conducere în sfertul de finală cu CSBT și așteaptă manșa secundă, din deplasare de la Alexandria, care va avea loc duminică, 22 martie 2015. Dacă ar obține un nou succes, echipa din Alba Iulia ar trece mai departe în competiție în faza semifinală, iar în caz contrar va avea loc o cea de-a treia dispută, la mijlocul săptămânii viitoare, în Sala de Sport a Universității.

Statistică CSU Alba Iulia: Jessica Kuster - 18 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive, Valencia McFarland - 14 puncte, 6 recuperări și 9 pase decisive, L'Oreal Price - 11 puncte și 5 recuperări, Milica Deura - 11 puncte, o recuperare și o pasă decisivă, Larisa Toma - 8 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive, Wumi Agunbiade - 6 puncte, 9 recuperări și 4 pase decisive, Elisabeth Pavel - 4 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive și Marta Fodor - 2 puncte, o recuperare și o pasă decisivă.  

Declarație Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia: Am jucat bine astăzi, fetele au respectat aproape în totalitate ceea ce le-am spus la antrenamente și în vestiar. Am evoluat inteligent, ne-am apărat agresiv, am recuperat bine și, de asemenea, am reușit să controlăm bine majoritatea atacurilor. Îmi felicit jucătoarele, au jucat la un nivel înalt astăzi și au învins un adversar puternic. Este o victorie extrem de importantă la debut de playoff și ne dă speranțe de un parcurs pozitiv. De asemenea, vreau să felicit publicul spectator, fanii, care ne-au încurajat pe tot parcursul partidei și ne-au împins spre câștigarea partidei. Dacă vom juca de aceeași manieră și în partida secundă de la Alexandria sunt sigur că putem câștiga și trece mai departe în competiție.

CSU Alba Iulia

Read more...

ECLIPSA de Soare 2015 - Cum va fi vizibila in ALBA IULIA

Pe 20 martie avem ocazia să observăm un fenomen astronomic rar: o eclipsă de soare. Se va vedea doar faza ei parţială, iar maximul pe care românii îl pot surprinde este de aproape 55% procentul de acoperie a Soarelui de către Lună.

Eclipsa începe în jurul orei 10:45, are maximul în jurul orei 11:55 şi se termină la 13:05, cu o durată medie pentru țara noastră de două ore şi 20 de minute. În funcţie de locul observaţiei acoperirea Soarelui de către Lună va varia, fiind mai scăzută în sudul ţării şi mai ridicată în nord.

Eclipsa de pe 20 martie începe la Alba Iulia la ora 10:44  şi se termină 13:03, cu maximul la 11:53  și cu 50,2% acoperire a Soarelui.

O astfel de eclipsă în care Soarele să fie acoperit peste jumătate va mai fi în 2027

Read more...

ZIUA POLITIEI ROMANE 2015 - COMPETITII SPORTIVE ORGANIZATE DE IPJ ALBA

În cadrul manifestărilor organizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba pentru sărbătorirea la 25 martie a Zilei Poliţiei Române, ziua de 18 martie au fost rezervată sportului rege.

Astfel, miercuri 18 martie, șaisprezece echipe din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne din judeţ, autorităţi locale şi structuri de colaborare, s-au confruntat pe terenurile de fotbal ale unei baze sportive din Alba Iulia, pentru trofeul Cupa Poliţiei 2015.

Trofeul a fost adjudecat de echipa Şcolii de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan din Cluj Napoca, pe locul II s-a clasat echipa Penitenciarului Aiud, locul III a fost ocupat de echipa Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, iar pe locul IV s-a clasat echipa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al Judeţului Alba.

Cea mai spectaculoasă echipă a fost cea a Curţii de Apel Alba Iulia, cel mai bun jucător a fost desemnat elevul Bârluţiu Aurel din echipa Școlii de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan Cluj Napoca, iar golgeterul campionatului a fost Drăgan Valentin din echipa Penitenciarului Aiud.

Mâine, 20 martie, 16 echipe de fotbal, constituite la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba,  se vor confrunta, în cadrul a 4 grupe, pentru un loc pe podium. 

Read more...

"Curatenie generala in Cealalta Capitala"

"Curațenie generală în Cealaltă Capitală" este numele campaniei pe care Primăria Alba Iulia o implementează începând de luni în tot orașul.

Inițiativa Primăriei are însă nevoie de susținere din partea fiecărui albaiulian pentru a se transforma într-o reușită.

În temeiul tradiției, luna martie a fost întotdeauna momentul la care municipalitatea din Alba Iulia a exploatat la maxim resursele de care dispune pentru marea curațenie de primăvară.

Ultima saptămână a însemnat o perioadă de recunoaștere și trasare a etapelor în care se va acționa, împreună cu operatorul de salubritate, pentru cea mai amplă activitate de peste an. Măsurile generale vizează operațiuni precum măturarea mecanizată pe toate arterele principale, dar și spălatul mecanic al străzilor utilizand utilaje performante, de ultimă generație. Nu vor fi ocolite aleile pietonale dintre blocuri, străzile înguste sau parcările, pentru acestea folosindu-se tehnică de mici dimensiuni. Pentru a crea un front de lucru eficient, operatorul de salubritate va fi insoțit de echipaje ale poliției locale.

Între 23-29 martie, se va acționa în Cetate,Tolstoi, dar și în cartierele aparținătoare Pâclișa și Micești. Din 30 martie până in data de 5 aprilie se va interveni în zona centrală a municipiului, concomitent cu Oarda de Jos și Oarda de Sus. Ultima etapă va acoperi cartierele Ampoi 1,2,3, Bărăbanț și zona industrială, în perioada 6-11 aprilie.  În afara perioadelor enunțate care se referă strict la curățenia mecanizată, albaiulienii și asociațiile de proprietari se pot mobiliza pentru a se alătura demersului municipalității, prin activități independente de curățire și igienizare a zonelor verzi si spațiilor aflate în proprietatea acestora. Până la Paste, operatorul de salubritate va completa efortul asociatiilor de proprietari prin punerea la dispozitie a mijloacelor de colectare si deplasare a deseurilor de orice tip. Pentru acest lucru dispeceratul Polaris va recepționa solicitările albaiulienilor, în timpul săptămânii, între orele 8-14. Echipele și utilitarele de transport vor fi ghidate către punctele indicate de administratori sau locuitori. Este de dorit ca depozitarea temporară a deșeurilor să se facă de către locuitori în zone accesibile pentru mașinile Polaris.

"Recunosc ca nici eu, ca si foarte multi altii, poate ca nu avem foarte mult timp de alocat curateniei facute temeinic, ardeleneste. Asa ca, macar o data-n an, primavara, nu mi-e rusine sa-mi pun echipamentul de "scandal", sa pun mana pe grebla si lopata si sa curat prin curte, prin fata casei, sa-mi fac partea mea de treaba din marea curatenie a orasului. Primaria vine cu logistica, vine cu tot ce inseamna preluare si transport insa fiecare albaiulian si ascotiatie in parte trebuie sa se implice in acest proiect. Sa fie parte activa, nu doar spectator in campania asta "Curatenie generala in Cealalta Capitala". Cu atat mai mult cu cat actiunea se intampla, acum, inainte de Saptamana Mare. Adica nu poti fi curat la suflet daca, in jurul tau, gunoaiele si mizeria spun altceva. Facem asta pentru ca Alba Iulia nu e genul de oras "asistat" care sa astepte inclusiv sa vina cineva "de la stat" sa-i faca primavara curatenie. Si, desi e doar Cealalta Capitala, Alba Iulia e mai curata decat capitala insasi. Iar asta ar trebui sa fie un motiv de mandrie pentru fieca e albaiulian" a spus Mircea Hava, Primarul Municipiului Alba Iulia.

Tot in aceasta perioada sunt tolerate "derapajele contractuale", abonatii casnici avand la dispozitie, gratuit, o perioada de trei saptamani pentru a se debarasa la eurocontainere de orice le prisoseste, mai putin echipamente electrice. Pentru deșeurile electrice se derulează o campanile de colectare in sase puncte din oras (din 21 martie). Facem precizarea ca pentru toaletarea arborilor, albaiulienii se pot adresa Serviciului Administrare Activitatilor Domeniului Public – tel 0372 586453 sau dispeceratului Primariei Alba Iulia la telefon 0258 819462 (tasta 9).

"Vom dispune ridicarea tuturor rampelor de gunoi rezultat in urma curatarii spatiilor dintre blocuri, iar acest lucru nu va afecta financiar asociatiile de proprietari, respectiv albaiulienii. Important e sa ne fie alaturi. Toate containerele vor fi spalate si dezinfectate pana la Pasti, la finalul acestei campanii. Extindem curatenia chiar si pe malurile raurilor Ampoi si Mures. Efortul desfăşurat de noi se fundamentează pe sprijinul cetăţenilor si conduita de viaţă a fiecăruia, pe comportamentul responsabil fata de oras. Am dat tonul si plantarilor de primavara, dar si completarilor cu material vegetativ, acolo unde zonele verzi au fost afectate." – Paul Voicu, viceprimar, coordonatorul campaniei de curatenie.

Primaria Alba Iulia a apelat in aceasta perioada la beneficiarii de ajutor social pentru a inlatura afisele si anunturile lipite ilegal si iresponsabil in oras.  Pana la sfarsitul saptamanii viitoare se va finaliza montarea a 90 de cosuri de gunoi pe strazile: Decebal, Octavian Goga, Vasile Goldis, Bulevardul Revolutiei si Bulevardul 1 Dcembrie 1918. 

Read more...

“13 ANI CU SKEPSIS”

Grupul Skepsis împlineşte 13 ani de la înfiinţare! Vă invităm aşadar să sărbătoriţi alături de noi Evenimetul Aniversar “13 Ani cu Skepsis” care va avea loc vineri, 27.03.2015, ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia.

În cadrul acestuia, vom prezenta tuturor celor cu skepsis la suflet spectacolul de teatru CAFENEAUA, de Carlo Goldoni – unul dintre cele mai bune spectacole din repertoriul trupei, o comedie în care bunul simţ al omului simplu încearcă să aducă echilibru într-o lume prinsă în atmosfera carnavalului veneţian în care personajele poartă măşti nu doar la propriu, încercând să-şi ascundă feţele în spatele politeţurilor, intereselor şi falselor modestii. Comedia lui Goldoni este aşa cum o doreşte autorul: decentă, raţională, centrată pe un conţinut realist şi având întotdeauna valenţe educative. Teatrul său exprimă spiritul iluminist care a marcat întregul veac al XVIII-lea, fiind construit pe cadre viu colorate, spirituale şi mobile.

Spectacolul, având o durată de 120 min şi implicând toţi membrii grupului Skepsis, a fost pregătit timp de 2 luni special pentru a fi prezentat în cadrul Evenimentului Aniversar,  fiind plasat deloc întâmplător pe data de 27 Martie - care marchează Ziua internaţională a Teatrului. Vă aşteptăm cu drag pentru a savura o cafea cu comedie, bună-dispoziţie şi…skepsis.

Biletele (10 lei- întreg; 5 lei – elevi, studenţi, pensionari) se găsesc la Secretariatul Casei de Cultură a Studenţilor începând de luni, 22.03.2015, între orele 09.00 – 15.00.

Distribuţie:

Ridolfo.....................Răzvan Cociobea

Trappola...................Vinicius Moldovan

Pandolfo...................Bogdan Berar

Don Marzio..............Viorel Cioflica

Eugenio....................Vasile Dîngă

Lisaura......................Andreea Adam

Vittoria......................Olga Surd

Placida.......................Ludmila Cioflica

Leandro.....................Gabriel Muncuş

Căpitanul...................Daniel Muntean

Băieţi de prăvălie............. Almond Chismorie; Lawrence Chismorie;

Arlechini:.......................Mădălina Ivaşcu; Elena Smeu Mare; Corina Bejinariu; Diana Bîrsan.

Primele Măşti.................. Carmen Neag, Andreea Bena       

Regia......Viorel Cioflica

Sunet: Ovidiu Olea

Parteneri: primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia „Inter-Art” Aiud;

ASOCIAŢIA „GRUPUL SKEPSIS”

Read more...

Baschet, sferturi de finala: CSU Alba Iulia - CSBT Alexandria

  • Published in Sport

În această seară, cu începere de la ora 18:00, la debutul în playoff-ul campionatului, CSU Alba Iulia întâlnește pe propriul teren pe CSBT Alexandria, în partida cu numărul 1 din sferturile de finală. Disputa se anunță una echilibrată, între două combatante valoroase, ambele cu speranțe de accedere mai departe în competiție, fără o favorită clară, însă cu un mic avantaj de partea gazdelor, care joacă în fața propriilor suporteri și intră în meci cu un ascendent moral dat de faptul că au reușit să treacă în urmă cu mai puțin de o săptămână de CSBT în prima semifinală a Cupei României. Totuși, teleormănencele sunt periculoase și au demonstrat acest lucru prin cele două victorii obținute în ambele manșe din sezonul regulat în fața universitarelor.

Prestația din sezonul regulat în campionat arată din nou o diferență destul de mică între cele două combatante. Astfel, CSU Alba Iulia a terminat pe poziția a patra în clasament, cu 20 de victorii și 6 înfrângeri (2 cu Alexandria și câte una cu ICIM Arad, CSM Târgoviște, Sepsi Sf. Gheorghe și Phoenix Galați). De cealaltă parte, CSBT a încheiat prima parte cu un loc mai jos și cu o linie de clasament cu 18 succese și 8 dispute pierdute.

În întâlnirile directe, scorul este de 8-5 în favoarea echipei din Alba Iulia, cele două formații întâlnindu-se de trei ori în actualul sezon, de două ori în campionat și o dată în Cupa României, trupa din Alexandria având câștig de cauză în ambele confruntări din Liga Națională, în timp ce universitarele s-au impus în partida semifinală din Cupă, jucată la Sf. Gheorghe. În ultima dintre ele, care a fost și o revanșă intens așteptată de trupa lui Popov, CSU s-a impus cu scorul de 73-69, în urma unui joc dominat de la un capăt la celălalt, chiar dacă în jocul echipei ardelene au apărut unele fluctuații care le-au permis adversarelor să stea aproape sau să revină pe tabelă de la diferențe mari de scor. În ceea ce privește meciurile din sezonul regulat al campionatului, Alexandria s-a impus fără mari probleme pe propriul teren, scor 78-67, însă mult mai greu, după un meci de infarct, în Sala de Sport a Universității din Alba Iulia, cu 73-71, în urma unui coș marcat în ultimele secunde.

În privința loturilor de jucătoare, acestea sunt asemănătoare ca și componență, ambele formații dispunând de cinci jucătoare din străinătate, dar și de sportive autohtone valoroase, experimentate și cu prezențe la echipa națională. Astfel, la CSU evoluează trei americance, o canadiancă și o bosniacă, cinci jucătoare autohtone cu experiență națională și internațională, dar și 2 junioare. La conducerea echipei se află sârbul Miroslav Popov, ajutat de secundul George Lăncrănjan. De cealaltă parte, la trupa din județul Teleorman, condusă de pe bancă de Mădălin Piperea se regăsesc 4 sportive de peste ocean și o bulgăroaică, dar și româncele cu nume sonore Viorela Rus, Alina Chivu și Anca Șipoș.

Câștigătoarea confruntării jucate pe sistemul cel mai bun din trei meciuri din sfertul de finală dintre CSU Alba Iulia și CSBT Alexandria va juca în penultima rundă a competiției cu echipa victorioasă din disputa Sepsi Sf. Gheorghe versus Olimpia Brașov.

CSU Alba Iulia

Read more...
Subscribe to this RSS feed