Items filtered by date: Wednesday, 18 March 2015 - Like - stiri Alba Iulia

Mircea Ionescu Quintus sarbatorit la 98 de ani

Președintele de onoare al Partidului Național Liberal (PNL), Mircea Ionescu-Quintus, împlinește astăzi 98 de ani, ocazie cu care seniorul liberal a fost omagiat în plenul Senatului, iar grupurile parlamentare reunite ale PNL au organizat un eveniment festiv.

"Președinte al Senatului, senator timp de două mandate, un om care a dus flacăra liberalismului timp de opt decenii, aniversează miercuri 98 de ani. Este vorba de președintele de onoare al PNL, domnul Mircea Ionescu-Quintus. Aici, de la înalta tribună a Senatului, doresc să-i urez 'La mulți ani!' în numele dvs., viață cât mai lungă, sănătate, fericire și vă adresez și dvs. să ajungeți la această vârstă venerabilă ca reprezentanți ai partidelor pe care le aveți în spate", a afirmat Octavian Motoc, viceliderul grupului PNL din Senat.

Mircea Ionescu Quintus a fost vizibil emoționat și le-a urat liberalilor ”Vă blestem să trăiți mai mult decât mine!”.

Scriitorul și omul politic Mircea Ionescu-Quintus s-a născut la 18 martie 1917 la Cherson, în Crimeea (Ucraina), unde familia era refugiată, iar în 1945 devenea președinte al Tineretului Liberal "Brătianu" din județul Prahova și membru al Comitetului Național al Tineretului Liberal.

Mircea Ionescu-Quintus, președinte de onoare al PNL, a absolvit Liceul "Sfinții Petru și Pavel" din Ploiești (1927 — 1934); este licențiat al Facultății de Drept din București (1938); specialist în drept și procedură penală. A fost deținut politic, mai mulți ani, în perioada regimului comunist, fiind membru al Asociației Foștilor Deținuți Politici din România; veteran de război, decorat în 1942 cu Ordinul "Coroana României" cu spade și panglici de Virtute Militară.

Este scriitor, președinte de onoare al Uniunii Epigramiștilor din România și membru al Uniunii Scriitorilor din România; autor al volumelor "Haz de necaz"; "Epigrame", "Epigrame și epitafuri"; "Lacrima scoicilor"; "Cazul Dorin Condrea"; "Mărturie mincinoasă"; "Citație pentru un necunoscut"; coautor la numeroase culegeri de epigrame editate de Clubul "Cincinat Pavelescu" din București și colaborări la reviste și publicații, între care: "Gluma", "Păcală", "Mitică", "Urzica", "Moftul Român", "Cronica Română", "Palatul de Justiție".

A primit în aprilie 2009 gradul de general de brigadă în retragere din partea președintelui Traian Băsescu.

Din 19 octombrie 2002, Mircea Ionescu-Quintus este președinte de onoare al PNL.

Asociația Pakiv Romania împreună cu domnul Gruia Bumbu îi urează seniorului liberal LA MULŢI ANI , cu cele mai frumoase gânduri de bine şi sănătate!

Read more...

Alba: Institutiile de asistenta sociala vor fi monitorizate in permanenta

Miercuri 18 martie, a.c. la sediul Instituției Prefectului – Judeţul Alba, s-a desfăşurat şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, prezidată de prefectul Gheorghe Feneşer.

Ordinea de zi a şedinţei a cuprins următoarele puncte: prezentarea unităţilor de asistenţă socială, din judeţul Alba, adresate persoanelor vârstnice şi serviciile acordate în cadrul acestor unităţi; supravegherea şi îngrijirea vârstnicilor la domiciliu.

Unităţile de asistenţă socială, din judeţul Alba, adresate persoanelor vârstnice sunt în număr de 10, cu o capacitate totală de 609 locuri: Filantropia Ortodoxă Alba Iulia; Asociaţia Caritas Romano Catolic Alba Iulia; Filantropia Ortodoxă Filiala Sebeş; Filantropia Ortodoxă Filiala Aiud; Filantropia Ortodoxă Filiala Câmpeni; Filantropia Ortodoxă Filiala Războieni; Flantropia Ortodoxă Filiala Izvoarele; Asociaţia Caritas Greco-Catolic Blaj; Asociaţia AS 2001 Alba Iulia; Serviciul Public de Asistenţă Socială Cugir.

În judeţul Alba sunt 17 cămine pentru persoane vârstnice, având o capacitate totală de 508 locuri: Căminul pentru persoane Vârstnice Alba Iulia; Căminul pentru persoane Vârstnice Sebeş; Căminul pentru persoane Vârstnice Blaj; Căminul pentru persoane Vârstnice “Filadelfia”Alba Iulia ; Căminul pentru persoane Vârstnice “Iope”Alba Iulia; Căminul pentru persoane Vârstnice “Sf. Petru şi Pavel” Cenade ;Căminul pentru persoane Vârstnice Dumbrava; Căminul pentru persoane Vârstnice Teiuş;Căminul pentru persoane Vârstnice “Casa Anisia”Şeuşa; Căminul pentru persoane Vârstnice Râmeţ ; Unitatea Medico-Socială Ocna Mureş; Aşezământul Social pentru persoane Vârstnice “Sf. Andrei” 1 Bărăbanţ; Aşezământul Social pentru persoane Vârstnice “Sf. Andrei” 2 Bărăbanţ ; Căminul pentru Persoane Vârstnice Baia de Arieş ;Căminul pentru persoane Vârstnice nr. 1 Alba Iulia; Căminul pentru persoane Vârstnice nr. 2 Alba Iulia; Căminul pentru persoane Vârstnice nr. 3 Alba Iulia.

Prefectul Gheorghe Feneşer a apreciat importanţa şi utilitatea instituţiilor de asistenţă socială pentru societate, insistând asupra necesităţii oferirii unor servicii de calitate persoanelor vârstnice. “ În acest sens, ţin să menţionez că am monitorizat şi voi monitoriza în permanenţă activitatea acestor instituţii, obiectivul nostru principal fiind acela de a ne asigura că  persoanele beneficiază de servicii de asistenţă socială optime.”  a precizat  prefectul.

În cadrul şedinţei, reprezentanţii asociaţiilor de pensionari au solicitat organizarea unei întâlniri la Abrud cu directorul Casei Judeţene de Pensii Alba, domnul Alexandru Retegan, în vederea acordării unor audienţe pe probleme de pensii.

În urma discuţiilor purtate cu directorul Casei Judeţene de Pensii Alba, prefectul Gheorghe Feneşer a stabilit ca audienţele să se desfăşoare la sediul Primăriei oraşului Abrud, în data de 24 martie a.c., cu începere de la orele 9.00. 

Read more...

Tentativa de omor la Mogos

Un bărbat de 50 de ani este cercetat pentru tentativă de omor după ce i-a aplicat unui consătean de 76 de ani mai multe lovituri în zona capului şi gâtului, cu un topor. Potrivit reprezentanților IPJ Alba, incidentul a avut loc marți, 17 martie, în fața magazinului sătesc din localitatea Mămăligani din comuna Mogoş.

„La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă de cercetare, coordonată de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, iar din primele cercetări efectuate a rezultat că în jurul amiezii zilei de 17 martie a.c., între F.A., de 76 de ani, din comuna Mogoş şi M.I., de 50 de ani, din aceeaşi comună, au avut loc discuţii în contradictoriu împrejurare în care M.I. i-a provocat vârstnicului, cu un topor, mai multe leziuni în zona capului şi gâtului.

M.I. a părăsit locul comiterii faptei, fiind identificat ulterior de către poliţişti, la domiciliul său” precizează reprezentanții IPJ Alba.

Victima a fost transportată la spitalul din Abrud de unde a fost preluată de un echipaj SMURD şi transportată la o clinică de specialitate din Târgu Mureş.

Read more...

TEATRUL IN ZI DE SARBATOARE

Sub egida ASSITEJ (Asociația Internațională de Teatru pentru Copii și Tineret) și UNIMA (Uniunea Internațională de Teatru de Păpuși și Marionete) Teatrul de Păpuşi PRICHINDEL Alba Iulia, care este și membru a acestor două asociații, sărbătorește vineri 20 martie Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret și totodată Ziua Mondială a Marionetiștilor și Păpușarilor.

"Păpușarii și iubitorii de teatru din lumea întreagă sărbătoresc anual, în luna martie, Ziua Mondială a Marionetiștilor și Păpușarilor și Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. La nivel mondial această formă teatrală beneficiază de foarte multă atenție și ocupă un loc important în zona artistică. Teatrul de păpuși PRICHINDEL Alba Iulia, singura instituție profesionistă de profil din județul Alba, dorește cu această ocazie să mulțumească miilor de spectatori pentru prezența la spectacole și participarea la proiectele pe care le desfășoară. Transmitem astfel un semnal că teatrul de păpuși, prin mijloacele specifice, reprezintă o instituție necesară și firească atât în dezvoltarea personală cât și în cea comunitară. Ne dorim în continuare să facem maximul posibil pentru a oferi publicului cele mai bune producții teatrale și proiecte cât mai interesante", a afirmat Ioana Bogățan, managerul Teatrului de Păpuşi PRICHINDEL Alba Iulia.

Astfel, vineri 20 martie, ora 10.00, la sediul teatrului, va fi prezentat spectacolul CINE VA PĂZI CLOPOȚEII?, având regia semnată de una din actrițele teatrului, Teodora Popa, și va fi vernisată o expoziție de păpuși. Spectatorii vor avea ocazia să stea de vorbă cu actorii teatrului care le vor prezenta scena și păpușile din spectacol.

De la ora 17.00, în parteneriat cu Asociația AMI (Alba-Manche Împreună) și Palatul Copiilor, se va juca spectacolul FEMEILE SAVANTE de Molière. Prezintă trupa de teatru Aripă cu Zel a Palatului Copiilor Alba Iulia, regia prof. Irena Stânea. Spectacolul face parte din cadrul evenimentelor Zilele Francofoniei la Alba Iulia.

Toate evenimentele vor avea loc la sediul teatrului, se adresează atât copiilor cât și adulților și sunt gratuite

Read more...
Subscribe to this RSS feed