Items filtered by date: Thursday, 12 February 2015 - Like - stiri Alba Iulia

Platesc taxe – merit servicii de calitate! Harta interactiva a serviciilor publice municipale de utilitate publica

Institutul pentru Politici Publice (IPP) a lansat Harta interactivă a serviciilor publice municipale, o platformă on-line cu acces liber la informații prin care se compară costul accesului la servicii publice și performanța autorităților locale în furnizarea serviciilor de salubritate, alimentare cu apă și canalizare, termoficare, iluminat public și transport urban.

Portalul http://new.ipp.ro/harta/ permite comparații între localități (datele fiind reflectate în clasamente naționale) și urmărește deopotrivă să stimuleze un management transparent al resurselor publice la nivelul decidenților locali (de multe ori un cost ridicat pentru un serviciu se justifică prin calitate sporită/investiții consistente și vizibile!) dar și un comportament civic corespunzător în comunitățile urbane.

"Harta serviciilor publice municipale oferă posibilitatea celor care accesează portalul să participe prin transmiterea de mesaje, inclusiv cu fotografii, despre modul în care este asigurat accesul la fiecare serviciu dintre cele menționate, la evaluarea managementului serviciilor și, în final, la stabilirea celui mai performant municipiu, un cetățean dintre cei activi primind, simbolic, titlul de cetățean — campion al implicării", se arată într-un comunicat al Institutului pentru Politici Publice.

"Monitorizând de peste 10 ani performanța în furnizarea serviciilor de utilități publice în toate marile comunități urbane din România, IPP consideră că implicarea cetățenilor în urmărirea motivelor care explică creșterile de prețuri în livrarea serviciilor publice și dobândirea de cunoștințe minimale pentru a evalua corespunzător creșterile de calitate/regresul în furnizarea acestor servicii, constituie condiții determinante pentru atingerea unui standard de viață optim, în plan local. Îndemnăm cetățenii să nu rămână indiferenți atunci când, în drum spre serviciu/școală/casă, văd o groapă în mijlocul drumului rămasă astfel de foarte mult timp, o țeavă spartă, o gură de canalizare fără capac, cabluri atârnând pe stâlpi sau orice alt aspect caracterizând un management defectuos al serviciilor publice susținut și din taxele și impozitele pe care le plătesc conștiincios. Cei care nu vor să rămână spectatori ai degradării orașului ne pot trimite, identificându-se cu adresa de email personală/cu profilul facebook, o fotografie și o scurtă descriere a situației întâlnite în comunitate, direct pe pagina web aHărții interactive a serviciilor publice municipale. IPP se angajează să transmită cele mai des sesizate situații de nereguli în prestarea serviciilor publice locale direct către autoritățile locale responsabile", informează sursa citată.

Read more...

ACORD de incetare a ostilitatilor in Ucraina incepand de duminica

Liderii Rusiei, Vladimir Putin, Ucrainei, Petro Poroșenko, Germaniei, Angela Merkel, și Franței, Francois Hollande au reușit să ajungă la un acord de pace în privința Ucrainei, după o reuniune care a durat aproximativ 15 ore, la Palatul Independenței din Minsk.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat joi că un acord a fost încheiat la Minsk pentru încetarea ostilităţilor în Ucraina începând de duminică, 15 februarie. "Cred că am ajuns la un acord important. Am convenit asupra unui armistiţiu începând cu 15 februarie, la ora 00.00", a declarat Putin, în urma negocierilor maraton de la Minsk.

Președintele francez Francois Hollande a declarat că acordul  "reprezintă o ușurare pentru Europa și o speranță pentru Ucraina" invocând, totodată, o "rezolvare politică globală".

Zona de securitate care separă părţile aflate în conflict trebuie să fie de cel puţin 50 de kilometri lăţime pentru artilerie, de 70 de kilometri pentru lansatoarele de rachete şi de 100 de kilometri pentru armamentul greu cu rază de acţiune lungă (rachetele balistice Tocika-U), iar părțile beligerante trebuie să părăsească această zonă-tampon demilitarizată și să-și retragă armamentul greu în termen de 14 zile, a explicat președintele Poroșenko.

Președinții Ucrainei, Rusiei, Franței și cancelarul german Angela Merkel au purtat miercuri și joi, la Minsk, negocieri cu scopul de a găsi o soluție politică la conflictul din estul Ucrainei.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686