Items filtered by date: Tuesday, 18 November 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Legea amnistiei respinsa de Parlament

Proiectul legii amnistiei și grațierii a fost respins marți de plenul Camerei Deputaților.

Deputații au adoptat, cu 293 de voturi pentru, un vot împotrivă și o abținere, raportul Comisiei juridice privind respingerea proiectului legii amnistiei și grațierii.

Subiectul nu a mai fost dezbătut, ci supus direct la vot.

ACL si Klaus Iohannis, candidatul alianței la alegerile prezidențiale, a susținut în repetate rânduri pe parcursul acestui an că alianța PSD-UNPR-PC a ținut proiectul la sertar așteptând ca Victor Ponta să câștige alegerile prezidențiale și legea să fie votată fără a exista riscul scandalizării opiniei publice.

Read more...

GRUIA IOAN BUMBU prezent la SUMMIT ON CROSS CONTINENTAL COOPERATION

În perioada 19.11-21.11.2014 va avea loc, la București, evenimentul internațional Summit on Cross Continental Cooperation. Scopul acestui summit este de a marca 25 de ani de la căderea comunismului, un moment important din istoria umanității ce a ce a condus la schimbări majore în peisajul politic, economic și cultural din întreaga lume. 

Conferința din cadrul summitului de anul acesta a fost numită ”25 Years Since the Fall of Communism in Central and Eastern Europe: Looking Back, Looking Forward”  va sublinia marile schimbări care au avut loc de la căderea comunismului și va evidenția multiplele bariere politice, economice și culturale care încă există în societatea actuală.

La summit va participa Gruia Ioan Bumbu, Președintele Asociației Pakiv România, organizație cu statut consultativ special la ONU – ECOSOC, care va face parte dintr-o delegația ce va reprezenta comunități de romi din România.

Domnul Gruia Ioan Bumbu și domnul Mihai Gheorghe vor asigura oficiile de gazdă pentru delegația domnului ambasador internațional al păcii Man Hee Lee (Coreea de Sud) Președintele organizației internaționale HWLP (Heavenly Culture Word Peace Restoration of Light), o organizație internațională nonprofit cu peste 170 de sucursale în lume, ce are drept scop consolidarea păcii prin artă, cultură și religie. Excelanța sa, domnul Man Hee Lee este un important lider religios, avocat al păcii în lume și ambasador al romilor care face eforturi considerabile pentru a aduce la masa tratativelor guverne și lideri ai țărilor implicate în conflicte armate.

Conferința ”25 Years Since the Fall of Communism in Central and Eastern Europe: Looking Back, Looking Forward” va aduce împreună lideri marcanți, academicieni și diplomați din întreaga lume, iar printre personalitățile invitate la conferință se remarcă: Victor Ponta - Prim Ministrul României, Emil Constantinescu – fost Președinte al României, Lech Walesa – fost Președinte al Poloniei, Viktor Yushchenko – fost Președinte al Ukrainei, Boris Tadic – fost Președinte al Serbiei, Leonid Kuchma – fost Președinte al Ukrainei, Zhelyu Zhelev – fost Președinte al Bulgariei, Petăr Stoianov – fost Președinte al Bulgariei, Stjepan Mesic -  fost Președinte al Croației, Sali Berisha – fost Președinte al Albaniei, Petru Lucinschi – fost Președinte al Moldovei, Rexhep Meidani – fost Președinte al Albaniei.

Summitul va include un număr mare de evenimente dedicate relațiilor internaționale și păcii, drepturilor omului, prosperității, artei și culturii. Agenda conferinței va include o gamă largă de subiecte ce vor fi abordate pe parcursul acestor zile, inclusiv în domeniul diplomației culturale.

Read more...

Iohannis isi lanseaza maine volumul autobiografic "PAS CU PAS"

Președintele ales, Klaus Iohannis, își va lansa, miercuri, volumul autobiografic "PAS CU PAS", la standul editurii Curtea Veche Publishing din cadrul Târgului International de Carte Gaudeamus.

În cele peste 200 de pagini ale volumului, politicianul prezintă atât întâmplări din culise, cât și momente mai puțin cunoscute din viata publică. Pentru prima dată, Klaus Iohannis vorbește deschis, în cadrul unui volum autobiografic, despre copilărie, adolescență, sora, soția sa, despre studenția la Cluj sau despre cariera în învățământ.

Potrivit unui comunicat al editurii Curtea Veche, transmis AGERPRES, evenimentul va include și o sesiune de autografe.

"Am adunat în aceasta carte momente din viata publică, încercând să refac, din ceea ce a selectat memoria, traseul profesional care m-a adus de la catedra de fizică la ipostaza de candidat pentru președinție. Am inclus în ea și lucruri personale, dar nu am făcut-o neapărat pentru a răspunde curiozității celorlalți. Am recuperat acele întâmplări, întâlniri sau detalii care au spus ceva despre felul în care m-am format, despre valorile pe care le-am prețuit. Identitatea mea personală a umplut, prin intermediul faptelor, dar și prin aceste principii în care am crezut, rolul de persoană publică pe care l-am ocupat mai bine de paisprezece ani. (...) A venit timpul ca valorile performanței să fie puse în acțiune tocmai pentru ca aspirațiile de atâta amar de timp să se transforme, în sfârșit, în realități palpabile: stabilitate economică, bunăstare și certitudinea că ne-am înscris, pas cu pas, pe drumul care trebuie", a declarat Klaus Iohannis.

Volumul este disponibil pe www.curteaveche.ro si la standul Curtea Veche Publishing din cadrul Târgului International de Carte Gaudeamus la prețul de 15 lei.
Read more...

„INTEGRO - Modele integrate de interventie pentru incluziune sociala si ocupare”

În perioada 19.11-21.11.2014 Asociația Pakiv România va organiza și desfășura sesiuni de consiliere cu beneficiarii proiectului „INTEGRO - Modele integrate de intervenție pentru incluziune socială și ocupare” în localitățile Cugir, Apoldu de Sus, Reghin și Roșia Montană. Obiectivul general al proiectului este să faciliteze ocuparea și incluziunea socială a 688 persoane de etnie romă din regiunile Centru și Sud Muntenia.

Read more...

ASOCIATIA PAKIV ROMANIA - Organizatie cu Statut Consultativ Special al ONU - ECOSOC

Consiliul Economic și Social (ECOSOC) al ONU (Organizația Națiunilor Unite), în raportul său din 6 iunie 2014, E/2014/32 (Part II), a conferit Asociației Pakiv România, titlul de ”organizație cu statut consultativ special al ONU”, alături de alte 158 de organizații neguvernamentale din mai multe țări, dintr-un total de 3000 de aplicanți de pe toate continentele.

Odată cu obținerea statutului de organizație cu statut consultativ special al ONU Asociația Pakiv România are oportunitatea de a se face cunoscută la nivel internațional, de a-și face cunoscute punctele de vedere și poziția în anumite domenii de interes, poate să participe la evenimentele și întrunirile organizate de ECOSOC, inclusiv la sesiunile regulate ale consiliului și ale comisiilor permanente, poate participa la dezbateri, mese rotunde și discuții și poate stabili întâlniri oficiale cu ceilalți membri ECOSOC. De asemenea, Asociația Pakiv România, poate organiza secțiuni separate ale întrunirilor ECOSOC, pe diferite teme din domeniul său de interes și are ocazia de a relaționa cu diferite instituții și organisme internaționale.

Președintele asociației, domnul GRUIA IOAN BUMBU, consideră că statutul acordat Asociației Pakiv România de către ECOSOC reprezintă o recunoaștere clară a profesionalismului și a capacității de reprezentare dovedite de către asociație de-a lungul timpului și își propune să joace un rol major în implementarea anumitor obiective ale ONU în domeniile sale de interes. 

Read more...

„Programe integrate pentru accesul imbunatatit pe piata muncii – PAX”

 TECHNICAL TRAINING SRL, în parteneriat cu ASOCIATIA PAKIV ROMANIA şi TECHNIKI EKPEDEFTIKI S.A implementeazăîn perioada 28.03.2014 27.09.2015 proiectul "Programe integrate pentru accesul îmbunătăţit pe piaţa muncii - PAX", proiect cofinanţat din FSE prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 2013.

Proiectul "Programe integrate pentru accesul imbunatatit pe piata muncii PAX (Contract: POSDRU/125/5.1/S/126559), cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, a continuat si in luna noiembrie 2014 prin organizarea de sesiuni de inscriere in diverse localitati din cele trei regiuni in care se deruleaza proiectul. Astfel, cei interesati au avut ocazia sa afle informatii detaliate despre beneficiile proiectului si despre oportunitatile oferite fiecarui participant din cadrul grupului tinta.

Obiectivul general al proiectului il reprezinta cresterea sanselor de integrare durabila pe piata muncii a unui număr de 1.080 de persoane, care alcatuiesc grupul tinta si care prin participarea la activitatile si programele prevazute a se organiza in perioada imediat urmatoare vor dobandi competente necesare atat pentru a ocupa un loc de munca cat si pentru a cunoaste, a actiona si a se dezvolta ca membri activi ai societatii. Proiectul "Programe integrate pentru accesul îmbunătăţit pe piaţa muncii - PAX se adreseaza persoanelor aflate in somaj sau persoanelor inactive din urmatoarele regiuni:

- Regiunea Bucuresti-Ilfov;

- Regiunea Centru: judetele Alba, Mures, Sibiu, Brasov, Harghita si Covasna;

- Regiunea Nord-Est: judetele Neamt, Suceava, Iasi, Bacau, Vaslui.

Inscrierea in cadrul grupului tinta este un proces extrem de simplu, iar cei  interesati vor beneficia inca de la inceput de suportul echipei de specialisti ai Techical Training SRL si specialistilor de la Asociatia Pakiv Romania.

Documentele necesare pentru inscriere sunt urmatoarele:

- copie carte de identitate;

- certificat de nastere;

- copie certificat de casatorie (daca este cazul);

- copie dupa ultima diploma de studii;

- adeverinta ANOFM/AJOFM (pentru somerii care sunt inregistrati) sau declaratie pe proprie raspundere,

Pentru informatii suplimentare privind derularea proiectului va asteptam si pe pagina noastra de

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Cursuri-gratuite-Posdru-PAX/1466454693619125

- Beneficiar: Technical Training S.R.L., Str.Prof.Ion Bogdan nr 4-6, Sector 1 Bucuresti

Tel: 021.252.24.95; Fax: 021.252.24.97, E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

- Asociatia Pakiv Romania : 0258.811.170

Editat de Technical Training S.R.L.

Noiembrie 2014 

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686