Items filtered by date: Friday, 10 October 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Medalie de argint pentru Larisa Iordache la Campionatul Mondial de gimnastica

  • Published in Sport

Gimnasta româncă Larisa Iordache a cucerit medalia de argint în concursul individual compus al Campionatelor mondiale de gimnastică artistică din orașul chinez Nanning, cu un total de 59,765 puncte (15,066 la sărituri, 14,866 la paralele, 15,100 la bârnă și 14,733 la sol), după un concurs de mare tensiune, în care lidera echipei noastre a crescut ștacheta evoluțiilor, ca în fiecare zi în această competiție, în care s-a introdus noul cod de punctaj, valabil și pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016.Titlul de campioană mondială absolută a revenit deținătoarei trofeului, americanca Simone Biles, cu 60,231 puncte, în timp ce medalia de bronz a fost obținută tot de o reprezentantă a SUA, campioană mondială pe echipe, Kyla Ross, cu 58,232 puncte.

Read more...

Campanie de informare in cadrul proiectului ”Caravana ocuparii in satele din regiunile Centru, Nord Est si Sud Est”

În perioada iunie - septembrie 2014 Asociaţia Pakiv Romania în parteneriat cu SC Technical Training SRL București și Eco Tech Srl Italia, a desfășurat, în mediul rural din regiunile Centru, Nord Est și Sud Est, o campanie de informare și conștientizare, cu scopul de a stimula participarea membrilor comunităților rurale din aceste regiuni la activitățile derulate prin proiectul ”Caravana ocupării în satele din regiunile Centru, Nord Est și Sud Est”.

Activitățile campaniei s-au adresat șomerilor, persoanelor în căutarea unui loc de muncă, persoanelor ocupate în agricultura de subzistență și persoanelor inactive cu domiciliul în comunele: Roșia Montană din județul Alba, Băneasa și Cuca din județul Galați și Horlești, Ciurea și Voinești din județul Iași.

La activitățile desfășurate în cadrul campaniei au participat peste 400 de persoane, iar ca urmare a acțiunilor de informare și promovare desfășurate pe parcursul mai multor zile, un număr de 335 de persoane au dorit să facă parte din grupul țintă al proiectului. Participanții înscriși în proiect au fost informați și consiliați în vederea creșterii oportunităților de ocupare, iar în următoarele luni vor participa la programe de formare în domenii non-agricole. Campaniile de informare și promovare din cadrul proiectului vor continua și în alte comunități rurale din regiunile Centru, Nord Est și Sud Est până la finalizarea proiectului, în luna septembrie 2015.

Proiectul ”Caravana ocupării în satele din regiunile Centru, Nord Est și Sud Est” va fi implementat pe o perioadă de 18 luni și își propune să contribuie la creșterea oportunităților de ocupare pentru șomerii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, persoanele ocupate în agricultura de subzistență și persoanele inactive din zonele rurale, din regiunile Centru, Nord Est și Sud Est.

În cadrul acestui proiectvor fi furnizate servicii integrate de informare, consiliere și de formare profesională în mediul rural pentru cel puțin 1000 de persoane. Programele de formare profesională vizează calificarea a 875 dintre viitorii beneficiari ai proiectului în ocupații non agricole. După finalizarea programelor de formare, 15 antreprenori, selectați dintre absolvenții care au obținut certificate de calificare, vor fi susținuți și asistați să-și înființeze mici afaceri în domenii non agricole, contribuind astfel la relaxarea dependenței față de agricultura de subzistență și la creșterea calității vieții în mediu rural.

La activitățile de informare și conștientizare ale proiectului sunt invitați să participe atât potențialii beneficiari ai proiectului: șomeri, persoane ocupate în agricultura de subzistență, persoane inactive, cât și reprezentanții autorităților  publice locale și centrale, reprezentanții societății civile, reprezentanții mediului de afaceri, reprezentanții mediului academic și universitar, mass media locală și centrală și alți actori relevanți care sunt implicați sau doresc să se implice în reducerea șomajului și creșterea calității vieții în mediul rural.

Asociaţia Pakiv România

Telefon: 0258811170

Web: www.pakiv.ro,   

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Read more...

BASCHET: CSU Alba Iulia - CSM Târgoviste, sambata 11 octombrie

  • Published in Sport

Primul test adevărat din acest sezon pentru echipa lui Miroslav Popov are loc sâmbătă seară, într-un meci care contează pentru etapa a IV-a a Ligii Naționale de baschet feminin, când CSU Alba Iulia întâlnește campioana CSM Târgoviște. Meciul se anunță unul dificil pentru universitare, având în vedere că întâlnesc pe nimeni alta decât campioana en-titre, CSM Târgoviște, echipa care a eliminat-o sezonul precedent pe CSU în semifinale și una din formațiile de tradiție din acest sport din România. Totuși, gazdele ar putea avea un atu dat de faptul că joacă în fața propriilor suporteri și pot aborda partida cu încredere având în vedere că debutul de sezon a demonstrat că dâmbovițencele sunt de învins, fiind deja depășite de Sepsi Sf. Gheorghe în Cupa României, respectiv de ICIM Arad în campionat.

În ceea ce privește debutul de sezon, acesta este mai bun pentru gazde care sunt neînvinse, în cele două competiții interne, legând cinci victorii consecutive, două în Cupa României, tur-retur cu Nova Vita Tg. Mureș, respectiv trei în campionat cu Phoenix Galați, Olimpia Brașov și Universitatea Cluj-Napoca. Lucrurile nu au stat la fel de bine pentru adversarele universitarelor, care au avut un start de sezon mai dificil pe care nu l-au gestionat așa cum trebuie. Astfel, CSM Târgoviște a fost eliminată din optimile Cupei, de Sepsi Sf. Gheorghe după o manșă retur dezastruoasă, pierdută la diferență de 20 de puncte în deplasare, iar în campionat a fost învinsă în manșa inaugurală de eterna rivală ICIM Arad, reușind pe de altă parte alte două victorii cu CSBT Alexandria și Universitatea CSM Oradea. De remarcat însă că târgoviștencele au reușit cucerirea trofeului Supercupa României, în detrimentul acelorași arădence.

În întâlnirile directe avantajul este clar de partea trupei din județul Dâmbovița, care conduce cu scorul de 13-3, reușind să câștige și ultimele două partide oficiale face to face, cele din semifinalele campionatului precedent. Pe lângă aceste confruntări din competiția internă, de menționat că singurele partide amicale susținute de CSU în pre-sezon au avut loc chiar în compania campioanei, ambele s-au desfășurat în Sala de Sport a Universității, iar scorul întâlnirilor a fost de 1-1, cele două combatante reușind să își adjudece câte o confruntare.

„Împotriva lui CSM Târgoviște vom avea un meci cu adevărat dificil, dar pentru noi este important să jucăm la potențialul maxim din acest moment, să evităm greșelile, iar dacă avem ocazia să obținem victoria să profităm de ea, vom face tot posibilul să câștigăm. Târgoviște este o echipă puternică, cu jucătoare valoroase, dar nici noi nu consider că suntem mai prejos și sper să putem profita de avantajul propriului teren. Cred că ne va lipsi enorm Elisabeth Pavel în acest meci, deoarece aveam nevoie de o jucătoare înaltă, puternică, capabilă să se poată lupta sub panou cu masivii pivoți ai campioanei en-titre”, a declarat Miroslav Popov.

Partida dintre CSU Alba Iulia și CSM Târgoviște va avea loc sâmbătă, 11 octombrie 2014, cu începere de la ora 18:00, în Sala de Sport a Universității din Alba Iulia.

Read more...

BULETINUL DE VOT pentru alegerile prezidentiale

Membrii BEC au aprobat, joi, modelul buletinului de vot ce va fi folosit la alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie. Numele celor 14 candidați sunt tipărite pe două pagini, în ordinea stabilită în urmă cu o săptămână, respectiv opt pe prima pagină, şase pe următoarea.
Purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleț, a precizat pentru Mediafax că macheta buletinului de vot a fost concepută de Monitorul Oficial așa cum i s-a cerut de către BEC.

Astfel, pe prima pagină vor fi imprimate opt patrulatere cu numele următorilor candidaţi: Kelemen Hunor (UDMR), Klaus Iohannis (ACL), Dan Diaconescu (PPDD), Victor Ponta (Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC), William Brînză (PER), Elena Udrea (PMP), Mircea Amariţei (Prodemo) şi Teodor Meleşcanu (independent).

Pe pagina a doua a buletinului de vot vor fi înscrişi candidaţii Gheorghe Funar (independent), Zsolt Szilagyi (PPMT), Monica Macovei (independent), Constantin Rotaru (Partidul Alternativa Socialistă), Călin Popescu Tăriceanu (independent) şi Corneliu Vadim Tudor (PRM).

Patrulaterele cu numele candidaţilor sunt înscrise pe două coloane, numerele impare în partea stângă, iar cele pare în dreapta

Românii sunt chemați la vot pentru alegerile prezidențiale pe 2 și 16 noiembrie.

14 candidați au intrat în cursa pentru Cotroceni, cu doi mai puțin decât recordul din 1996.
Alegerile prezidențiale din luna noiembrie constituie o premieră, două femei candidând pentru funcția supremă în stat.
Aproape o treime dintre candidați reprezintă politicieni care și-au mai încercat norocul și în alte alegeri prezidențiale.
Este prima schimbare de președinte după intrarea României în Uniunea Europeana, iar candidatul care va câștiga alegerile va fi șeful statului la momentul 1 iulie 2019, când România va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene.

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686