Items filtered by date: Sunday, 27 October 2013 - Like - stiri Alba Iulia

SEMN CARE ANUNŢĂ UN CUTREMUR MARE. Dovezile i-au convins despre producerea unui seism

  Pornind de la un eveniment bizar, cercetătorii sunt de părere că un cutremur mare este iminent. Teoria lor are la bază faptul că un peşte-vâslă uriaş a fost descoperit recent pe o plajă din California. Cu puţin timp înainte de cutremurul devastator care a lovit Japonia în 2011, mai mulţi peşti-vâslă au fost descoperiţi pe plajele din zonă.
  Este pentru a doua oară în mai puţin de o săptămână când un astfel de peşte rar este descoperit pe o plajă din California. Este neobişnuit ca un astfel de peşte, care trăieşte în ape foarte adânci, să fie găsit în apropiere de ţărm.
  Unii oameni de ştiinţă cred că descoperirea unor peşti-vâslă în apropiere de ţărm este un semn că se apropie un cutremur foarte puternic, conform descopera.ro. Pescarii japonezi au descoperit zeci de exemplare din această specie înainte ca un cutremur de 8,8 să lovească Chile în martie 2010.
  Kiyoshi Wadatsumi, specialist în seismologie ecologică, a declarat că „peştii care trăiesc în adâncuri sunt mai sensibili la mişcările din faliile active decât peştii care trăiesc aproape de suprafaţa mării".
Sursa: www. libertatea.ro

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686