Coronavirus: Numărul deceselor a ajuns la 910

Coronavirus: Numărul deceselor a ajuns la 910

Numărul victimelor coronavirus a crescut cu 97 duminică, înregistrându-se un nou record negativ de decese într-o singură zi. Astfel, bilanțul total al deceselor în China ajunge la 910 morți, însă numărul cazurilor noi de infecții a fost stabilizat. Un activist pentru drepturile omului a fost dat dispărut, stârnind noi îngrijorări după moartea medicului Li Wenliang, devenit un erou după ce a fost anchetat de autorități, relatează Hotnews.ro.

În China, sunt 40.171 de cazuri de persoane infectate, în timp ce 181.518 se află sub monitorizare medicală, scrie BBC News.

Organizația Mondială a Sănătății a trimis la Beijing o echipă de experți pentru a ajuta la investigarea noului virus. Potrivit datelor raportate de autoritățile chineze, 3.281 de pacienți infectați ar fost vindecați și externați din spital.

Luni, milioane de chinezi s-au reîntors la muncă după prelungita vacanță a Anuui Nou Lunar, care a fost extinsă din 31 ianuarie, pentru a preveni răspândirea epidemiei. Măsurile de prevenție sunt în continuare în vigoare, inclusiv redeschiderea selectivă a birourilor și programul de lucru redus.

Potrivit Guardian, un activist pentru drepturile omului care a relatat din epicentrul epidemiei a fost dat dispărut, generând îngrijorarea în rândul publicului că autoritățile ar putea încerca să reducă al tăcere un nou avertizor de integritate, după cazul medicului Li Wenliang, un oftalmolog de 34 de ani care a murit din cauza infecției, după ce a fost anchetat pentru că a încercat să își avertizeze colegii și prietenii în legătură cu izbucnirea unei epidemii cauzate de un virus asemănător Sars-ului. Moartea sa a declanșat un val de revoltă față de autoritățile partidului comunist, acuzat că au ca prioritate propaganda și nu salvarea vieților oamenilor.

În afara Chinei, au fost confirmate peste 300 de cazuri de îmbolnăvire, în 24 de țări, inclusiv pe o navă de croazieră aflată în carantină în portul japonez Yokohama. Duminică, pe nava Diamond Princess au fost confirmate 70 de cazuri de îmbolnăvire. Printre cei aproximativ 3700 de oameni aflați la bord se numără și 17 români, dintre care doi tot sunt pasageri, iar 15 - membri ai echipajului.

 

 

 

 

Last modified onMonday, 10 February 2020 12:01

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686