Bronz pentru Mihnea Costachi la CE de sah rapid si blitz

Bronz pentru Mihnea Costachi la CE de sah rapid si blitz

Într-o perioadă a anului în care majoritatea sportivilor se află în pauză competițională, tânărul șahist albaiulian Mihnea Costachi a ales să participe la ultima competiție șahistă importantă a anului 2016, Campionatele Europene de șah rapid și blitz pentru juniori, care se desfășoară în perioada 27-30 ianuarie la Novi Sad (Serbia). Chiar dacă perioda stabilită de Uniunea Eurpeană de Șah pentru organizarea acestui turneu nu este una tocmai potrivită, 296 de juniori din 20 de țări europene luptă pentru medaliile puse în joc la probele de șah rapid și blitz individual și șah rapid pe echipe.

Participând la categoria juniori sub 16 ani în proba de șah rapid, Mihnea Costachi a ratat startul remizând primele două partide cu Vid Dobrovoljic (Slovenia) și Florian Mesaros (Austria). După o victorie în runda a 3-a împotriva lui Danila Bilan (Rusia), a urmat un duș rece în runda a 4-a când juniorul albaiulian a fost învins surprinzător de Michal Karpus (Polonia) și sansele la medalii păreau irosite, mai ales că în runda următoare Mihnea a obținut doar o remiza împotriva lui Oleg Bykov (Rusia).

Din fericire ultima parte a turneului a fost total diferită. În ultimele patru jocuri, Mihnea a obținut trei victorii cu Filip Mihov (Macedonia), Deniz Ozen (Turcia) și Mihail Nikitenko (Belarus, favoritul nr.1 al turneului) și o remiză împotriva lui Leon Livaic (Croația).

Cu 6 puncte acumulate din 9 posibile, Mihnea Costachi s-a clasat pe locul 3, obținând medalia de bronz, primele două locuri fiind ocupate de Leon Livaic (Croația) cu 8 puncte și Oleg Bykov (Rusia) cu 6,5 puncte. O performanță excelentă pentru Mihnea, care încheie anul 2016 în forță.

Elevul Colegiului Național “Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia va mai lupta pentru medalii joi în proba de șah rapid pe echipe sub 18 ani și vineri în proba de blitz, tot la categoria juniori sub 18 ani, la aceste probe neexistând categoria juniori sub 16 ani.

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top