VICTORIE pentru CSU Alba Iulia impotriva CSBT Alexandria. Scor: 74-50 (15-14, 21-12, 18-7, 20-17)

facebook CSU Alba IUlia facebook CSU Alba IUlia

Debut victorios de playoff pentru CSU Alba Iulia. Echipa universitară a învins, scor 74-50 (15-14, 21-12, 18-7, 20-17), pe propriul teren, pe CSBT Alexandria, în urma unui joc foarte bun prestat, care a contat pentru partida cu numărul 1 din sferturile de finală a playoff-ului Ligii Naționale de baschet feminin. Astfel, trupa lui Popov preia conducerea în confruntarea cu teleormănencele și are ocazia ca duminică să obțină calificarea în semifinale, în cazul în care reușește o victorie și în deplasare.

Meciul a fost unul la discreția gazdelor în totalitate, care au avut o prestație foarte bună, adversarele din județul Teleorman reușind să țină aproape doar în primul sfert. Universitarele au intrat în forță în meci și au luat rapid avans pe tabelă, la jumătatea primului sfert scorul indicând 11-2 pentru CSU, pentru ca până la finalul primei părți, oaspetele să revină până la un punct distanță, pe fodul unei mici dereglări în jocul echipei lui Popov. Trupa din Alba Iulia și-a revenit însă imediat și a preluat din nou inițiativa, fiind la comanda jocului în permanență, iar la pauza mare scorul indica 36-26 pentru gazde. La revenirea de la cabine jocul a decurs într-o singura direcție, cu o formație universitară pe val și una din Alexandria resemnată, astfel încât până la final diferența de scor nu a făcut decât să crească, iar CSU s-a impus cu un avans de 24 de puncte.

Cu o prestație excelentă în peste 37 de minute în care s-a aflat în teren, americanca Valencia McFarland de la CSU Alba Iulia a fost desemnată jucătoarea meciului, după ce a reușit să strângă 14 puncte, 6 recuperări, 9 pase decisive și 5 intercepții pentru un coeficient de eficiență de 30 de unități.

Cu această victorie, CSU preia conducere în sfertul de finală cu CSBT și așteaptă manșa secundă, din deplasare de la Alexandria, care va avea loc duminică, 22 martie 2015. Dacă ar obține un nou succes, echipa din Alba Iulia ar trece mai departe în competiție în faza semifinală, iar în caz contrar va avea loc o cea de-a treia dispută, la mijlocul săptămânii viitoare, în Sala de Sport a Universității.

Statistică CSU Alba Iulia: Jessica Kuster - 18 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive, Valencia McFarland - 14 puncte, 6 recuperări și 9 pase decisive, L'Oreal Price - 11 puncte și 5 recuperări, Milica Deura - 11 puncte, o recuperare și o pasă decisivă, Larisa Toma - 8 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive, Wumi Agunbiade - 6 puncte, 9 recuperări și 4 pase decisive, Elisabeth Pavel - 4 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive și Marta Fodor - 2 puncte, o recuperare și o pasă decisivă.  

Declarație Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia: Am jucat bine astăzi, fetele au respectat aproape în totalitate ceea ce le-am spus la antrenamente și în vestiar. Am evoluat inteligent, ne-am apărat agresiv, am recuperat bine și, de asemenea, am reușit să controlăm bine majoritatea atacurilor. Îmi felicit jucătoarele, au jucat la un nivel înalt astăzi și au învins un adversar puternic. Este o victorie extrem de importantă la debut de playoff și ne dă speranțe de un parcurs pozitiv. De asemenea, vreau să felicit publicul spectator, fanii, care ne-au încurajat pe tot parcursul partidei și ne-au împins spre câștigarea partidei. Dacă vom juca de aceeași manieră și în partida secundă de la Alexandria sunt sigur că putem câștiga și trece mai departe în competiție.

CSU Alba Iulia

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top