CSU Alba Iulia vs Universitatea Cluj-Napoca

facebook CSU Alba IUlia facebook CSU Alba IUlia

Start de campionat pentru CSU Alba Iulia. În această după-masă, în prima partidă din 2015, trupa universitară întâlnește pe teren propriu pe Universitatea Cluj-Napoca. Meciul care contează pentru etapa a XVI-a a Ligii Naționale de baschet feminin se anunță unul la discreția gazdelor, care joacă pe teren propriu, are un lot mult mai valoros decât al clujencelor, se poziționează cu 8 locuri mai sus în clasament și are avantaj clar în întâlnirile directe. Totuși, universitarele nu trebuie să trateze partida complet relaxat, deoarece oaspetele sunt capabile să producă surpriza, mai ales având în vedere că este prima dispută după vacanță.

Prestația din prima parte a campionatului din acest sezon regulat arată clar diferența din acest moment între cele două combatante. Astfel, CSU Alba Iulia ocupă poziția a treia în clasament, reușind să obțină până în acest moment 12 de victorii, înregistrând doar trei înfrângeri. De cealaltă parte, Universitatea Cluj-Napoca se clasează pe locul 11, fiind una dintre codașele campionatului, cu 3 succese și 12 partide pierdute.

În întâlnirile directe, scorul este clar favorabil gazdelor, 13-4, sportivele din Alba Iulia reușind să câștige ultimele nouă meciuri față în față. În ultima dintre ele, în manșa tur a sezonului 2014/2015, disputată în Sala ”Horia Demian” din Cluj-Napoca, CSU s-a impus fără niciun fel de probleme, scor 86-46. Echipa condusă de pe bancă de Miroslav Popov și George Lăncrănjan nu a avut probleme niciun moment în cele 40 de minute de joc, reușind să câștige cu lejeritate toate cele patru sferturi, cei doi tehnicieni introducând în joc absolut toate jucătoarele valide.

În ceea ce privește loturile de jucătoare, câștig de cauză are CSU, care beneficiază de cinci jucătoare străine, respectiv antrenor principal de peste hotare, dar și câteva jucătoare românce valoroase și experimentate, în timp ce Universitatea Cluj-Napoca dispune de doar o baschetbalistă de peste hotare, restul fiind sportive autohtone. Astfel, la CSU evoluează trei americance, o canadiancă și o bosniacă, cinci jucătoare autohtone cu experiență națională și internațională, dar și 2 junioare. La conducerea echipei se află sârbul Miroslav Popov, ajutat de secundul George Lăncrănjan și directorul sportiv Nicușor Marcu. De cealaltă parte, trupa din județul Cluj a suferit unele modificări de lot față de partida tur, în pauza de iarnă cele trei jucătoare americance părăsind echipa, clujencele reușind să înregimenteze însă o altă sportivă de peste Ocean.

Partida este una specială pentru jucătoarea de la CSU Alba Iulia, Marta Fodor, care este originară din Cluj-Napoca și a evoluat pentru echipa universitară clujeană timp de mai multe sezoane. De cealaltă parte, meciul este unul aparte și pentru sportiva de la oaspetele din această seară, Nicoleta Berbec, care joacă împotriva fostului său antrenor de la LPS Alba Iulia U18, George Lăncrănjan, echipă la care a petrecut un sezon.

 CSU Alba Iulia

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top