Victorie fara emotii pentru CSU Alba Iulia in ultima partida din turul campionatului

Victorie fara emotii pentru CSU Alba Iulia in ultima partida din turul campionatului

Echipa universitară a învins sâmbătă seara, scor 101-56 (26-13, 36-22, 18-13, 21-8), pe teren propriu, pe SCM CSȘ Craiova, într-o partidă care a contat pentru etapa a XIII-a a Ligii Naționale de baschet feminin. Disputa a fost dominată autoritar de la un capăt la celălalt de fetele lui Popov, care nu au permis adversarelor niciun moment să se apropie prea mult pe tabelă, chiar dacă apărarea nu a funcționat în multe momente ale jocului.

Sportivele din Alba Iulia au intrat extrem de motivate în teren și au preluat repede conducerea pe tabelă, în doar câteva minute diferența trecând de 10 puncte. După primul sfert, avansul universitarelor era de 13 puncte, pentru ca la pauza mare să crească la 27. După revenirea de la cabine, antrenorul Popov a decis să odihnească titularele și a introdus în teren și jucătoarele care au prins mai puține minute în actualul sezon, iar în cel de-al treilea sfert s-a ratat mai mult, scorul fiind unul mic, 18-13 pentru gazde. În ultima parte, universitarele au dominat din nou clar și au terminat partida cu peste 100 de puncte marcate și o diferență clară pe tabelă de 45 de puncte. De menționat că este cea de-a treia partidă directă consecutivă în care CSU reușește să depășească pragul de 100 de puncte în fața craiovencelor.

De remarcat că în partidă două din sportivele de la CSU au reușit câte un double-double. Astfel, Wumi Agunbiade și-a trecut în cont 24 de puncte și 14 recuperări, în timp coechipiera sa, Jessica Kuster, a terminat meciul cu 26 de puncte și 11 recuperări.

Cu această dispută, echipa din Alba Iulia termină turul de campionat pe prima poziție, la egalitate de puncte însă cu alte trei formații, ICIM Arad, CSM Târgoviște și Sepsi Sf. Gheorghe. Următoarea confruntare pentru CSU va avea loc miercuri, 26 noiembrie 2014, cu începere de la ora 18:00, tot pe teren propriu, în Liga Europei Centrale, cu formația cehă CEZ Basketball Nymburk.

Statistică CSU Alba Iulia: Jessica Kuster - 26 de puncte, 11 recuperări și o pasă decisivă, Wumi Agunbiade - 24 de puncte, 14 recuperări și 7 pase decisive, Milica Deura - 14 puncte, 3 recuperări și 4 pase decisive, L'Oreal Price - 13 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive, Alexandra Uiuiu - 13 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive, Marta Fodor - 8 puncte, 3 recuperări și 5 pase decisive, Larisa Toma - 3 puncte, 10 recuperări și 3 pase decisive, Mihaela Gherman - 2 recuperări și o pasă decisivă, Dora Ardelean - o recuperare și o pasă decisivă și Andreea Beldian - o recuperare.

Declarație Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia: A fost un meci în care ne-am mișcat destul de greu, au fost momente foarte bune, dar și unele nereușite, însă bine, este greu să jucăm în permanență la un nivel ridicat în astfel de partide cu echipe mult sub nivelul nostru. Voi încerca să corectez lucrurile care nu au mers la antrenamente, însă este importantă o nouă victorie. Terminăm astfel turul de campionat mai bine decât de așteptam, cu 11 succese, în primele 4 echipe din țară, care probabil se vor bate în final și pentru titlu. Este important să continuăm de aceiași manieră și în retur, pentru a putea termina sezonul regulat pe o poziție cât mai avansată. 

CSU Alba Iulia - COMUNICAT DE PRESĂ

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686