Final de tur impotriva ultimei clasate pentru CSU Alba Iulia

Final de tur impotriva ultimei clasate pentru CSU Alba Iulia

Sâmbătă, 22 noiembrie 2014, cu începere de la ora 18:00, în Sala de Sport a Universității, într-un meci care contează pentru etapa a XIII-a, ultima din turul Ligii Naționale de baschet feminin, echipa antrenată de Miroslav Popov întâlnește ”lanterna roșie” SCM CSȘ Craiova. Partida se anunță una dezechilibrată, cu echipa gazdă clar favorită, având în vedere că joacă pe teren propriu, are un lot mult mai valoros decât al craiovencelor, se poziționează cu 13 locuri mai sus în clasament, și are avantaj clar în întâlnirile directe. Totuși, universitarele trebuie să trateze partida cu seriozitate și concentrare, pentru a nu lăsa loc de vreo surpriză.

Prestația din campionat de până în prezent arată clar diferența din acest moment între cele două combatante. Astfel, CSU Alba Iulia ocupă poziția a patra în clasament (la egalitate de puncte cu primele trei clasate) și a reușit să obțină până în acest moment 10 victorii, înregistrând două înfrângeri, cu campioana CSM Târgoviște, respectiv CSBT Alexandria. De cealaltă parte, craiovencele se clasează pe ultimul loc, cu un singur succes și 11 partide pierdute și se luptă pentru a nu termina ca ”lanternă roșie” campionatul.

În întâlnirile directe, scorul este clar favorabil gazdelor, 10-3 (o a 14-a confruntare terminându-se egal, 69-69, în returul Cupei României din sezonul 2010/2011), sportivele din Alba Iulia reușind însă să își adjudece ultimele 10 partide față în față. În ultima dintre confruntările directe, disputată tot în Sala de Sport a Universității, CSU s-a impus fără niciun fel de probleme, trecând chiar și pragul de 100 de puncte, scor 108-30, în urma unei partide controlate autoritar de gazde de la un capăt la celălalt. De menționat că în sezonul precedent și în manșa tur a campionatului disputată în Sala Ion Constantinescu din Craiova, universitarele s-au impus cu peste 100 de puncte marcate, scor 103-53.

În ceea ce privește loturile de jucătoare, câștig de cauză are CSU, care beneficiază de cinci jucătoare străine, respectiv antrenor principal de peste hotare, dar și câteva jucătoare românce valoroase și experimentate, în timp ce SCM Craiova dispune doar de sportive autohtone. Astfel, la CSU evoluează trei americance, o canadiancă și o bosniacă, cinci jucătoare autohtone cu experiență națională și internațională, dar și 2 junioare. La conducerea echipei se află în continuare sârbul Miroslav Popov, ajutat de secundul George Lăncrănjan și directorul sportiv Nicușor Marcu. De cealaltă parte, trupa din județul Dolj are în echipă doar baschetbaliste din România, cele mai experimentate și periculoase fiind Irina Moțățeanu (Borș), Adina Pop și Janina Ninu (Simionca).

 Meciul din această după-amiază este unul special pentru jucătoarea de la CSU, Larisa Toma, care a evoluat pentru SCM Craiova în urmă cu câteva sezoane.

Continuă campania caritabilă inițiată de CSU Alba Iulia și Serviciul de Asistență Socială din cadrul Primăriei Alba Iulia 

De menționat că și în această partidă și în continuare în următoarele 2 dispute pe care CSU le mai are de jucat pe propriul teren, clubul universitar, în colaborare cu Serviciul de Asistență Socială din cadrul Primăriei Alba Iulia, invită toți iubitorii de baschet, care vin la sală, să ia parte la o acțiune caritabilă de ajutorare a câtorva familii nevoiașe din Alba Iulia, în preajma Sărbătorilor de iarnă. Astfel, fanii sunt așteptați la meciurile de acasă să aducă la sală haine, obiecte, produse sau sume de bani, care vor fi donate înainte de Crăciun unor familii din oraș aflate în dificultate. De asemenea, donații se pot face și în zilele de marți și joi, de la ora 20.00, în cadrul programului de antrenamente gratuite de aerobic, de la sala Universității “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

CSU Alba Iulia - Comunicat de presă

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686