CSU Alba Iulia - Sepsi Sf. Gheorghe, scor: 77-74

totalbaschet.ro totalbaschet.ro

Succes extrem de important pentru CSU Alba Iulia. Echipa universitară a învins miercuri seara, scor 77-74 (17-17, 23-18, 18-23, 19-16), în deplasare, pe Sepsi Sf. Gheorghe, în urma unui meci de infarct, care a contat pentru etapa a IX-a a Ligii Naționale de baschet feminin. Considerată o dispută a orgoliilor, dar și foarte importantă pentru situația din clasament, partida s-a ridicat la nivelul așteptărilor și a fost echilibrată în momentele cheie, chiar dacă la conducere s-a aflat mai mult formația oaspete.

Partida a debutat mai bine pentru echipa din județul Covasna, care, susținută frenetic de cei circa 1400 de fani din tribune, a luat rapid un avans de 4-0 pe tabelă, apoi 8-3 la mijlocul primului sfert, iar totul părea să îi fie favorabil. Cu o vizibilă mare dorință de victorie, trupa lui Popov a început să se apere și să fructifice șansele din atac, a ajuns chiar în avantaj pentru un moment, pentru ca la finalul primei pătrimi scorul să fie egal, 17-17. Sfertul al doilea a fost cu siguranță cel mai bun pentru CSU din meci, reușind să preia conducerea și în câteva minute să își creeze un avantaj chiar și de 10 puncte, în urma unor contratacuri și reușite de 3 puncte, care au pus parcă plumb în picioarele gazdelor. La pauza mare s-a intrat însă cu scorul de 40-35 pentru universitare, Sepsi reușind să profite de aportul publicului și de câteva mici greșeli din partea adversarelor. La revenirea de la cabine, confruntarea a decurs de aceiași manieră, cu CSU în față și echipa bosniacului Mikes în cursă de urmărire, iar avansul oaspetelor a oscilat, de la 2-3 la, din nou, 10 puncte la un moment dat, pentru ca pe final de sfert 3 Sepsi să egaleze cu o aruncare de 3 puncte a americancei Murphy, care a făcut astfel ca ultima parte să pornească de la scorul de 58-58. Cu un moral bun, cele care au trecut în avantaj primele au fost gazdele, care au reușit două atacuri bune și o intercepție în apărare și au dus scorul la 62-58, însă în mai puțin de un minut CSU a restabilit egalitatea. În continuare s-a mers cap la cap, cu universitarele mai mult în față cu 2 puncte, pentru ca ultimul minut să fie de infarct, cu o luptă a aruncărilor de la linia de libere, câștigată în final de fetele lui Popov, care și-au adjudecat victoria.

În urma acestei dispute, CSU ajunge la succesul cu numărul 7 în campionat, rămânând cu 2 partide pierdute, le administrează adversarelor din Sf. Gheorghe cea de-a doua înfrângere stagională și trece în fața acestora în clasament.

De menționat că este cea de-a treia victorie consecutivă a universitarelor în doar 5 zile cu program infernal, după ce acestea au trecut sâmbăta trecută în Liga Națională de Univ. CSM Oradea, respectiv luni, în CEWL, de cehoaicele de la Kara Trutnov.

Partida următoare pentru CSU Alba Iulia are loc sâmbătă, tot în deplasare, cu începere de la ora 16:30, cu CSM Satu Mare.

Statistică CSU Alba Iulia: Wumi Agunbiade - 18 puncte și 8 recuperări, Alexandra Uiuiu - 18 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive, Jessica Kuster - 14 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive, L'Oreal Price - 12 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive, Valencia McFarland - 8 puncte, 6 recuperări și 7 pase decisive și Larisa Toma - 7 puncte și 7 recuperări.  

Declarație Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia: A fost un meci echilibrat, dar noi am alergat și am luptat pe teren timp de 40 de minute, ne-am aflat la conducere în cea mai mare parte, până pe final când au trecut și adversarele în avantaj de 2 sau 4 puncte, pentru puțin timp însă. Am comis și destule greșeli, dar și așa am fost mereu la conducere și am obținut o victorie mare. Îmi felicit jucătoare pentru că au luptat și au demonstrat că și-au dorit cu adevărat victoria în această confruntare, cu o echipă puternică. Cred că apărarea pe care am exersat-o de o săptămână încoace, atât la antrenamente, cât și în precedentele 2 jocuri, a dat peste cap jocul ofensiv al celor de la Sf. Gheorghe.

CSU Alba Iulia-COMUNICAT DE PRESĂ

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top