VICTORIE pentru CSU Alba Iulia impotriva vicecampioanei nationale

VICTORIE pentru CSU Alba Iulia impotriva vicecampioanei nationale

Echipa universitară a învins miercuri seară, scor 71-68 (24-17, 14-16, 20-14, 13-21), pe ICIM Arad, într-o partidă care a contat pentru etapa a VI-a a Ligii Naționale de baschet feminin. Formația din Alba Iulia s-a aflat la conducerea meciului pe parcursul tuturor celor 40 de minute de joc, chiar dacă a avut unele momente în care și-a pierdut luciditatea și le-a permis adversarelor să revină pe tabelă.

„Sunt mulțumit că am reușit să facem ceea ce ne-am propus astăzi împotriva Aradului, pentru că le-am studiat extrem de mult jocul și am fost pregătiți pentru acest meci, chiar dacă în continuare se vede lipsa de experiență, care duce la multe mingi pierdute și greșeli neobișnuite în atac. Am practicat un joc bun, chiar dacă au fost momente lipsite de luciditate, însă am reușit în apărare să schimbăm apărarea zonă cu om la om, lucru care adversarelor le-a pus multe probleme. Îmi felicit jucătoarele pentru că au dat dovadă de caracter și voință și au făcut tot posibilul să nu piardă pe propriul teren. Este o mare, mare victorie pentru noi”, a declarat antrenorul  CSU Alba Iulia, domnul Miroslav Popov.

Echipa antrenată de Miroslav Popov și George Lăncrănjan a intrat extrem de bine în partidă și chiar dacă după primul minut de afla în dezavantaj de 4 puncte, a întors repede scorul, iar după primul sfert aveau avantaj pe tabelă, scor 24-17, pentru ca la pauza mare avantajul să scadă la doar 5 puncte. La revenirea de la cabine jocul a continuat tot cu CSU la timonă, care nu a cedat inițiativa, având avantaj chiar de 13 puncte la un moment dat. Ultimul sfert a debutat slab pentru universitare care le-au permis oaspetelor să se apropie amenințător, însă în final s-a impus echipa care s-a aflat la control în cea mai mare parte a jocului.

În urma acestei partide CSU ajunge la cota 5 în ceea ce privește victoriile, având în continuare doar o înfrângere, în timp ce arădencele înregistrează cel de-a doilea insucces din acest sezon.

Cea mai eficientă jucătoare a disputei a fost Alexandra Uiuiu, de la CSU Alba Iulia, care a reușit 18 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive și o intercepție, pentru un coeficient de eficiență de 20 de unități. „A fost un meci foarte greu și solicitant, însă mă bucur foarte mult că am reușit în sfârșit să ne demonstrăm valoarea, nu am mai fost atât de timorate și ne-am impus în fața unei adversare agresive și extrem de valoroase. Sper să continuăm să jucăm la fel de bine și cu încredere partidele care urmează", a declarat Alexandra Uiuiu, extremă CSU Alba Iulia.

Statistică CSU Alba Iulia: Alexandra Uiuiu - 18 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive, Wumi Agunbiade - 13 puncte și 6 recuperări, L'Oreal Price - 11 puncte, 6 recuperări și 7 pase decisive, Valencia McFarland - 11 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive, Jessica Kuster - 9 puncte, 7 recuperări și o pasă decisivă, Milica Deura - 5 puncte și o pasă decisivă, Larisa Toma - 4 puncte și 6 recuperări și Marta Fodor - o recuperare.

CSU Alba Iulia

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top