Trei medalii de aur pentru Romania la Campionatul European de karate WUKF de la Verona

Sursa imagine: stiri.tvr.ro Sursa imagine: stiri.tvr.ro

Karateka din Romania au cucerit joi seara primele trei medalii de aur la Campionatul European organizat de catre WUKF (World Union of Karate-do Federations) la Palatul Sporturilor din Verona (Italia), informeaza Agerpres.

Toti cei trei sportivi romani care au intrat in concurs in prima zi a intrecerilor pe tatami au cucerit titlurile de campioni continentali la veterani: Eva Kerekes (Politehnica Cluj-Napoca) la kumite shobu ippon, concursul open, Florin Ionita (Clubul Sportiv de Karate Sakura Onesti) la kumite shobu sanbon veterani D (41-45 de ani) si Florin Curileac (CSM Satu Mare) la kumite shobu sanbon veterani A (35-40 de ani).

Eva Kerekes a declarat pentru AGERPRES: ''Sunt bucuroasa pentru acest succes. Concursul nu a fost foarte greu, iar eu am reusit sa imi apar astfel titlul continental cucerit la editia din anul 2013''.

In zilele urmatoare va veni randul copiilor, juniorilor si seniorilor sa se intreaca pentru medalii.

Federatia Romana de Karate WKC este reprezentata de 120 sportivi la Campionatul European 2014 organizat de catre WUKF in perioada 12-15 iunie, la Verona. Dintre cei 120 sportivi deplasati in Italia, unii sunt sustinuti de FRK WKC si altii de cluburi si sponsori. Finantarea acestora este partial sustinuta din bugetul alocat de Ministerul Tineretului si Sportului si din venituri proprii ale FRK WKC (sponsorizari).

Romania va incerca sa isi mentina suprematia continentala confirmata la editia de anul trecut a competitiei, la Sheffield (Anglia), cand delegatia FRK WKC a ocupat detasat primul loc in clasamentul pe natiuni, cu 60 de medalii de aur, 28 de argint si 34 de bronz, urmata de Anglia, 36-31-84, si Polonia, 15-13-15, etc.

 

 

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top