Logo
Print this page

Victorie lejeră pentru CSU Alba Iulia în CEWL

Victorie lejeră pentru CSU Alba Iulia în CEWL

  Victorie în ultima reprezentație din grupă în Liga Europei Centrale pentru CSU Alba Iulia. Echipa universitară a învins marți seară, pe teren propriu, scor 100-67 (26-14, 22-17, 25-22, 27-14), pe Valosun Brno, din Cehia, într-o partidă restanță din etapa a VII-a a CEWL. Trupa lui Popov a dominat partida de la un capăt la celălalt reușind să obțină cea de-a șasea victorie în competiția europeană.
  Disputa a debutat foarte bine pentru CSU, care a luat repede avans pe tabelă, după doar câteva minute scorul fiind de 8-0, pentru ca primul sfert să se încheie la o diferență mai mare, de 12 puncte. Partida a continuat de aceași manieră, cu universitarele la conducere, cu multe reușite de la distanță și semi-distanță, iar la pauza mare CSU avea un avantaj de 17 puncte pe tabelă. Ușor relaxate la revenirea de la cabine, sportivele antrenate de Miroslav Popov au lăsat puțin piciorul de pe accelerație, permițându-le cehoaicelor să stea aproape în cea de-a treia pătrime, câștigată însă tot de universitare la o diferență de 5 puncte. Ultimul sfert a fost un galop de sănătate pentru sportivele din Alba Iulia, care și-au demonstrat superioritatea, au reușit să atingă cota 100 și au câștigat la o diferență care nu lasă loc de prea multe discuții.
  Cu această victorie, CSU Alba Iulia își termină parcursul din grupă, pe care o încheie cu 6 succese și 2 înfrângeri, pe un parțial prim loc, pe care îl va pierde probabil după ce ICIM Arad își va disputa cele două partide restanță. De cealaltă parte, Valosun Brno încheie pe ultima poziție, reușind să câștige o singură partidă.
  Statistică CSU Alba Iulia: Breanna Salley - 25 de puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive, Sasa Cadjo - 18 puncte, 2 recuperări și 3 pase decisive, Tiffany Brown - 15 puncte, o recuperare și 7 pase decisive, Marina Mandic - 13 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive, Chastity Reed - 9 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive, Alexandra Uiuiu - 9 puncte, o recuperare și o pasă decisivă, Khadijah Whittington - 5 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive, Ildiko Nagy - 4 puncte și 4 recuperări și Annemarie Părău - 2 puncte, 6 recuperări și 7 pase decisive.
  La finalul meciului, Breanna Salley, extremă CSU Alba Iulia, a declarat: "După înfrângerea de la Arad am fost foarte dezamăgite și am vrut să jucăm acest meci bine, ca o echipă, să demonstrăm că atunci a fost o întâmplare. Cred că astăzi atacul ne-a mers foarte bine, am arătat determinare, a existat o chimie foarte bună între noi și am câștigat fără mari probleme. Personal cred că astăzi am evoluat fără presiune și când fac acest lucru jocul îmi merge și mă simt mult mai bine în teren. Cred că putem să facem rezultate bune în continuare și să ajungem la forma maximă în playoff, atunci când este cel mai important".
  La rândul său, Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia, a precizat: "Am început foarte serios și cu concentrare meciul, pentru că știam că dacă dăm echipei adverse șansa să arunge, vom avea probleme. Am avut un joc foarte bun de atac, ne-au intrat aruncările de la distanță, prin Sasa Cadjo și Breanna Salley și cred că dacă am reuși mereu acest lucru adversarii nu ar reuși să apere bine două aruncătoare performante. Cred că avem încă probleme în gândire și atitudine, având în vedere că la Arad am jucat cu presiune, cu frică și am pierdut, iar astăzi am făcut un joc excelent"(CSU Alba Iulia).

© Albaiulianul. All rights reserved.