Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633

15 martie: prima ediţie a competiţiei atletice "Alba Iulia City Race"

15 martie: prima ediţie a competiţiei atletice "Alba Iulia City Race"

  Consiliul Județean Alba, Primăria Alba Iulia si Asociația nonprofit Sport La Orice Vârstă organizează, sâmbătă - 15 martie 2014, prima ediție a competiției atletice „ALBA IULIA CITY RACE”, eveniment sportiv ce combină alergarea pe șosea cu alergarea pe teren variat, în capitala istorică a României.
  Competiția aliniază la start cei mai valoroși atleți ai României, recunoscuți la nivel european și mondial, alături de care sunt așteptați și un număr însemnat de atleți amatori din toată țara.
  Probele din cadrul competiției au fost gândite astfel încât să fie atractive pentru un număr cât mai mare de iubitori ai mișcării în aer liber, indiferent de categoria de vârstă, sex și nivel de pregătire fizică:
-    SEMIMARATON -  pe distanța de 21 km, cu o diferență de nivel de 700 m,
-    CROS – pe distanța de 10 km, cu o diferență de nivel de 300 m,
-    KIDS RACE – destinată copiilor, pe distanța de 2,6 km, se va desfășura în interiorul șanțurilor cetății Alba Carolina.
  Promotorul principal și imaginea evenimentului sportiv este Ana Maria BRÂNZĂ, declarată cea mai bună spadasină din lume în anul 2013, multiplă medaliată olimpică și mondială, care va și concura în proba de semimaraton. De menționat că week-endul trecut sportiva româncă a câștigat etapa de Cupă Mondială la scrimă desfășurată la Budapesta.

  Startul acestei prime ediții a „ALBA IULIA CITY RACE” va avea loc sâmbătă, 15 martie, la ora 10.00, în Piața Cetății din Alba Iulia și va alinia circa 500 de sportivi. Printre ei se vor afla și o serie dintre atleții de top ai țării noastre, care și-au confirmat deja prezența:
- la masculin:
-    Ionuț Zincă, medaliat la Campionatele Mondiale și Europene de Alergare Montană, ocupant al locului secund în ierarhia mondială a momentului;
-    Andrei Ștefana, câștigător al probei de semimaraton din cadrul Maratonului Internațional București;
-    Ștefan Lupulescu, campionul național în proba de maraton;
-    Tamas Bogya, legitimat la CS Unirea Alba Iulia, triplu câștigător al Maratonului Apuseni.
- la feminin:
-    Denisa Dragomir, dublă campioană europeană de junioare la alergare montană;
-    Gianina Tănase, multiplă câștigătoare de crosuri și maratoane montane;
-    Alina Boholțan, Ana Rodean și Andra Ologu, atletele albaiulience, multiple medaliate naționale în probele de alergare atât pe șosea cât și în teren variat.
  De asemenea este așteptat să „dinamizeze” competiția și Marius Ionescu, cel mai bun alergător de maraton al României, primul atlet român calificat în această probă la Jocurile Olimpice de la Londra după o pauză  de peste 40 ani, care acum se află în cantonament de pregătire în Kenya.
  Deși competiția se află la prima ediție există deja pe lista participanților și 3 atleți din alte țări.
  Este important de subliniat  faptul că în proba “KIDS RACE”, cursa destinată copiilor, organizatorii  vor asigura tricouri și medalii doar pentru primii 200 de înscriși .  De aceea, îi rugăm pe părinții și profesorii copiilor interesați de alergare, să se înscrie on-line, pe site-ul competiției http://albaiulia.cityrace.ro/, cât mai repede.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top