Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633

Prima victorie europeană: Piestanske Cajky-CSU Alba Iulia 62-68

Prima victorie europeană: Piestanske Cajky-CSU Alba Iulia 62-68

  Victorie la prima confruntare europeană din 2014 pentru CSU Alba Iulia. Echipa universitară a trecut miercuri, 15 ianuarie 2014, în deplasare, în Slovacia, de Piestanske Cajky, scor 68-62 (13-18, 14-7, 25-11, 16-26), într-o partidă care a contat pentru etapa a VI-a a Ligii Europei Centrale la baschet feminin. Marcate probabil încă de înfrângerea de la sfârșitul săptămânii trecute de la Arad, care a dus la eliminarea din Cupa României, sportivele antrenate de Mirosav Popov nu au făcut o partidă foarte bună, însă au reușit să câștige în final la o diferență de 6 puncte.
  Universitarele au început rău meciul fiind conduse în permanență în primul sfert, încheiat cu scorul de 18-13 pentru gazdele de la Piestanske Cajky. Fetele lui Popov și-au revenit apoi și au reușit să recupereze, ba mai mult chiar să intre la pauza mare în avantaj de 2 puncte. După pauză baschetbalistele din Alba Iulia au intrat montate, iar sfertul al treilea a fost unul bun și cel care le-a adus practic victoria, fiind câștigat la o diferență de 14 puncte. Chiar dacă au avut o tresărire de orgoliu în ultima pătrime, slovacele nu au reușit să recupereze decât 10 din cele 16 puncte care le despărțeau de CSU, iar în final scorul a arătat 68-62 pentru formația oaspete.
  În urma acestei victorii, CSU Alba Iulia rămâne pe poziția a doua în CEWL, cu 3 partide câștigate și 2 înfrângeri, în timp ce Piestanske Cajky ocupă locul 4 cu două succese și trei dispute pierdute. În cealaltă partidă din etapa a VI-a a Ligii Europei Centrale, austriecele de la Flying Foxes Viena au dispus în deplasare cu scorul de 78-61 de Valosun Brno din Cehia.
  Statistică partidă CSU Alba Iulia: Tiffany Brown - 24 de puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă, Sasa Cadjo - 17 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive, Chastity Reed - 8 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive, Khadijah Whittington - 4 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive, Breanna Salley - 4 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă, Alexandra Uiuiu - 4 puncte și 2 recuperări, Larisa Toma - 3 puncte și o recuperare, Annemarie Părău - 2 puncte, 2 recuperări și 3 pase decisive, Marina Mandic - 2 puncte și o recuperare și Ildiko Nagy - 4 recuperări (CSU Alba Iulia).

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top