Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633

1 Decembrie: Maratonului Reîntregirii Neamului Românesc, ediţia a 3-a, Alba Iulia

1 Decembrie: Maratonului Reîntregirii Neamului Românesc, ediţia a 3-a, Alba Iulia

  În ziua de 01 decembrie, Clubul Eco Alpin  în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba, Primăria Alba Iulia, DST Alba şi Ro Club Maraton organizează a 3-a ediţie a Maratonului Reintregirii Neamului Romanesc. Primele doua editii s-au desfăşurat în Bucureşti în Parcul Alexandru Ioan Cuza, acestea fiind alergate din respect şi din recunoştinţă pentru românii care au înfăptuit Marea Unire de la 1 decembrie, 1918.  Această ediţie are un caracter deosebit, întrucât  în ziua de 1 decembrie 2013 se va da startul în  Maratonul Reîntregirii Neamului Românesc, atât în Bucureşti, cât şi la Alba Iulia, dând posibilitatea maratoniştilor din întreaga ţară ca să alerge de Ziua Naţională a României. Maratonul face parte din ciclul de maratoane istorice “Din dragoste pentru România şi istoria ei”, care include un număr de 8 maratoane, pe care maratoniştii din România le aleargă anual prin cele mai importante locuri istorice ale ţării. 
  La start se vor alinia peste 50 de maratonişti veniţi din toate colţurile ţării şi o ştafetă formată din copii din  judeţul Alba. Startul va fi dat la ora 09.00. Înainte de start se va cânta imnul României.
  Plecarea va fi din faţa Obeliscului închinat memoriei martirilor  Horea, Cloşca şi Crişan, după care concurenţii vor accede imediat în şanţurile cetăţii Carolina – Alba Iulia, alergând în interiorul zidurilor. Maratoniştii vor alerga 16 ture, iar semimaratoniştii  8 ture.  Sosirea va fi în faţa catedralei Reîntregirii Neamului.
  O ştafetă formată din 42 de elevi din Alba Iulia şi Blaj, va alerga pe traseul maratonului, fiecare competitor alergând  câte un kilometru, ştafeta fiind un tricolor.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top