Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633

România putea pierde meciul cu Grecia la masa verde!

România putea pierde meciul cu Grecia la masa verde!

  România a pierdut încă o calificare la un turneu final de Campionat Mondial, selecţionata condusă de Victor Piţurcă fiind învinsă cu 4-2 la general de Grecia.
  Deşi au obţinut biletele pentru Mondial, grecii avansează un scenariu uluitor, spunând că naţionala lor ar fi putut trece şi mai lejer de dubla cu România, dacă ar fi profitat de o greşeală a staff-ului nostru.
  Presa elenă, prin vocea celor de la Gazzetta.gr şi SportDay, dezvăluie faptul că staff-ul naţionalei Romaniei a comis o mare eroare la meciul de la Pireu, încălcând regulementul FIFA.
  Concret, pe foaia de joc au fost trecuţi doar doi portari, Lobonţ, care a fost titular, şi Costel Pantilimon, în timp ce regulamentul cere să fie trecuţi minim 3. Tătăruşanu a fost 'sărit' de pe listă, acesta luând loc în tribunele stadionului Karaiskakis.
  Oficialii Federaţiei elene susţin că eroarea le-a fost semnalată de ofiţerul de presă, însă au decis să treacă cu vederea şi să dispute meciul pe teren. "Am vrut calificarea pe teren, nu pe hârtie. Greşeala a fost sesizată de Mihalis Tsapidis, ofiţerul nostru de presă, în urma protocolului încheiat cu partea română, prin care oficialii celor două echipe îşi schimbau foile de meci încă de după şedinţa tehnică de la prânz. Nu ne-am gândit că românii au încercat să profite de acest lucru, ne-am gândit că au făcut-o doar din neştiinţă. Ne-am dus la cei care s-au ocupat de foaia României, ei şi-au recunoscut greşeala, au plecat capetele şi ne-au mulţumit pentru sesizare", a spus directorul tehnic Takis Fyssas.
  Fernando Santos a comentat şi el: "Am ştiut de probelma aceasta, dar nu am vrut să profităm de eroarea românilor".
  Contactat în cursul zilei de astăzi, Paul Zaharia, directorul de comunicare al FRF, a spus ca nu a ştiut nimic despre acest lucru.
  "Nu am ştiut, nu m-am ocupat eu. Ovidiu Costesin cunoaşte toate detaliile, eu am încredere ca el ştie regulamentele. Dacă Tătăruşanu era accidentat, normal că nu putea fi trecut pe foaia de joc", a spus acesta, citat de cotidianul Gazeta Sporturilor.
  Paragraful din Regulamentul FIFA spune:
"Un număr de 23 de jucători poate fi trecut pe lista de joc, 11 titulari şi 12 rezerve. Primii 11 numiţi trebuie sa înceapă titulari, iar ceilalţi 12 iau loc pe bancă. Numerele de pe tricourile jucătorilor trebuie să corespundă cu cele de pe foaia de joc (numere cuprinde doar între 1-23). Portarii şi căpitanul trebuie să fie identificabili. Trei jucători trebuie să fie portari, cu numarul 1 rezervat pentru unul dintre ei".
Sursa:Sport.ro

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top